aklimatyzacja

Junin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.05.2010, 18:38    Pytanie
Dobry wieczór wszystkim! Gram Realem na nowej łatce i kupiłem ciekawego środkowego pomocnika (Carl Valeri-Australia). Problem polega na tym, że niemal od razu po jego przyjściu do klubu dostałem wiadomość że "nie zaaklimatyzował sie w nowym otoczeniu" i zauważyłem opcję odesłania go na miesięczny urlop. Dodam jeszcze, że sezon się rozkręca, grajek jest dobry, dobrze się "wpasował" do zespołu, a inni moi środkowi pomocnicy dosyć często wypadaja ze składu (na ten moment: Obraniak-czerwona kartka, Kaka-kontuzja) więc zależy mi na jego usługach. Cóż mi poradzicice? Odesłać na urlop (Real ma szeroo...ooką ławkę i powinienem sobie jakoś poradzić) czy też może trzymac w klubie a problem niedługo sam się rozwiąże? Koledzy doradźcie!!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.05.2010, 18:40

"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.06.2010 15:02    #20
Możesz spróbować go wysłać raz jeszcze. Ew. kupić mu krajana.
Faktem jest jednak, że jeżeli zawodnik dojrzały - tak jak mój D'Alessandro - nie zaaklimatyzuje się to gwiazdą nie będzie. Tak czy siak, każdy grajek - przynajmniej u mnie - ma 2 sezony na aklimatyzacje. Jeżeli w tym czasie nie zgra się z zespołem, będzie cieniem samego siebie to znaczy, że po prostu trzeba go sprzedać.
O ile młodzi się po czasie, w większości przypadków, się aklimatyzują... o tyle, ze starszymi jest trudniej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.06.2010 o godz. 15:04

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2010 15:13    #21
Generalnie jest to słabość FM-a - większość rzeczy ustaje sama z siebie. Ostatnio wielu moich piłkarzy narzeka na presję związaną z zainteresowaniem, co nawet objawia się wiadomością na mojej skrzynce (nie tylko w ich profilach), ale bez żadnego działania to po prostu mija. U niektórych mija po 3 tygodniach, u innych po 1 dniu. Chęć przejścia do lepszego klubu też mija, nawet, jeśli to ignorujesz (no, chyba, że prędzej kończy się kontrakt). Aklimatyzacja - pewnie też mija po jakimś czasie. Ja zauważyłem, że zazwyczaj mija wtedy, kiedy zawodnik jest chwalony (przez media, przez kibiców... przeze mnie - o zgrozo - nie robi mu), oraz gdy nauczy się języka.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution