Problem z zawodnikami w "relacji" wypożyczenie - późniejszy transfer

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.05.2010, 14:49    Pytanie
Tytułem wstępu:
FM 2010 - 10.3.0, problem wystąpił w grze, którą możecie nawet poczytać w manifestach mojego autorstwa, jeśli kogoś razi temat problemu, to przepraszam, ciężko było coś wymyślić :), nie znalazłem również podobnego problemu na Suflerze.

Tytułem rozwinięcia:
Legia Warszawa jest moim klubem patronackim (gram Gwardią Warszawa), co roku wypożyczam z Legii zawodników. Z końcem sezonu 2010/11 zawodnicy wrócili do Legii - praktycznie wszyscy wyrazili zadowolenie z gry dla Gwardii, że dużo się nauczyli itp. (wszyscy byli ważnymi postaciami w mojej ekipie). Na sezon 2011/12 ponownie wypożyczyłem ich z Legii, ponownie grali u mnie pierwsze skrzypce, w zespole panuje i panowała dobra atmosfera. Z końcem sezonu 2011/12 zawodnikom tym kończyły się z Legią kontrakty i udało mi się z nimi podpisać umowy na prawie Bosmana, które będą ważne od 30.06.2012r. W momencie potwierdzenia umów wszystkim pojawił sie w "osobistych" komentarz – „nie może doczekać się zmiany klubu”. 30 maja 2012 roku pokończyły się tym grajkom wypożyczenia, więc na ten jeden miesiąc wrócili do Legii. I tu się zaczęły dziać ciekawostki - praktycznie wszyscy (pomimo, że Gwardia jest ich ulubionym klubem, u niektórych ja jestem ich ulubieńcem) stwierdzili, że gra w Gwardii przez ten rok to była porażka, niczego się nie nauczyli i żałują tego wypożyczenia (przypominam, że grali regularnie w pierwszej jedenastce) - nadal oczywiście nie mogą doczekać się zmiany klubu i przejścia do mnie.

Tytułem zakończenia:
Czy może to być bug gry, czy doświadczyliście czegoś takiego u Was w grze?
Jak dla mnie jest to co najmniej dziwne zachowanie grajków.
…(…)…

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
04.05.2010 14:56    #1
Może poziom był dla nich za niski (przeca Panie Gilbert rozjeżdżałeś tam wszystkich jak leci) i się niczego w związku z tym nie nauczyli? Ja bynajmniej nigdy się z takim czymś nie spotkałem, zawodnicy zazwyczaj wracali smutni, że musieli opuścić mój klub.

Użytkownik uznał post za pomocny

Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
04.05.2010 15:08    #2
W zeszłym sezonie był jeszcze niższy (IV Liga i też raczej wygrywałem - obecnie III Liga) i nie narzekali, więc zdziwiła mnie ta sytuacja :).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.05.2010 o godz. 15:08

…(…)…

McMoney Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
0
04.05.2010 15:52    #3
Ja rozwiązania nie znam, lecz spotkałem się z czymś takim. Mianowicie zawodnik który zwie się Manuele Blasi po zakończonym wypożyczeniu do Palermo wrócił do Napoli mówiąc że jest zawiedziony iż tak mało grał itp, po czym po bodajże 2 dniach podpisał kontrakt z Palermo...;oo

Glory, Glory MAN UNITED !!

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
04.05.2010 18:26    #4
Takie zjawisko jest w FM-ie częste, i nie występuje tylko w FM 2010, ale i wielu poprzednich. W moim odczuciu jest to raczej (podkreślam - "w moim odczuciu", oraz "raczej" :)) błąd gry.

Być może bierze się stąd, że skoro Legia nie dała im kontraktów, albo dała słabsze niż Ty, to nie zależy im na zawodniku. W rzeczywistości takie zdarzenie powinno zawodnika lekko zniechęcić do klubu "nie doceniają mnie, jestem niepotrzebny" itd. Być może gdzieś w schemacie gry jest zależność: jeśli przechodzisz na prawie bosmana to sympatia do obecnego klubu -10. I błąd polega na tym, że zawodnk zaczyna mniej lubić obecny klub w którym gra, a nie ten, który go faktycznie zatrudnia.

Ale to czysto teoretyczna zgadywanka, bo nie widzę żadnego "normalnego" powodu takich informacji. Wiem jednak, że zawodnicy szybko zapomną o całym zajściu, a u większości z nich wiadomość, którą otrzymałeś, nie ma odzwierciedlenia nawet w morale. Być może nawet nic się nie zmiania w sympatiach zawodnika, tylko gra źle odczytuje pewne wydarzenia, i wystawia taki komunikat.

Tak czy owak - rzecz godna olania z góry do dołu. Gratuluję awansu :))

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.05.2010 o godz. 18:27

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.