Nowa pozycja

Yerdek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.05.2010, 11:56    Pytanie
Chciałbym od przyszłego sezonu zmienić styl gry mojej drużyny. chce zrezygnować z typowego ML/MR na rzecz AML/AMR. I tu pojawia się moje pytanie. Mam takiego zawodnika: http://infobot.pl/r/1JPa
Czy jest sens uczyć go nowej pozycji przez trening, czy jeśli będzie on grał na AMR zamiast MR to sam naturalnie nauczy sie na tej pozycji grac?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
05.05.2010 12:07    #1
Zawodnik ten jest kompetentny zarówno na pozycji AMR jak i AML więc jak najbardziej możesz narzucić mu reżim treningowy odpowiedni dla którejś z tych pozycji a także możesz go regularnie wystawiać w meczach na tych właśnie pozycjach. Gorzej by było gdyby zawodnik prezentował beznadziejny poziom gry na tych pozycjach. Reasumując. Zawodnik da sobie radę na tych dwóch nowych pozycjach (które i tak nie są mu obce) z tym że wybierz którą stronę na trenować (AMR czy AML) bo obydwu pozycji nie da się trenować w jednym czasie.

Yerdek Partyzant

0
05.05.2010 12:53    #2
Dzięki za odpowiedz! A jak długo taki trening trwa? Czy jest to jednorazowy "zabieg" czy trzeba powtarzać ten cykl treningowy po kilka razy? Pytam, bo nigdy nie korzystałem z tej opcji...

parachutes Młody aktywista

0
05.05.2010 13:05    #3
Różnie. Czasem sezon, czasem kilka meczów. Dostajesz informację, że nauczył się gry na nowej pozycji. Powinieneś mu ustawić trening nowej pozycji i wystawiać go na tej nowej pozycji. Jak chcesz sprawdzić ile to może potrwać skorzystaj z Genie Scout. W menu ustawienia piłkarza będą wartości od 1 do 20, oprócz tego jest pokazany parametr Versality.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.05.2010 o godz. 13:54

Użytkownik uznał post za pomocny

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.05.2010 13:09    #4
Z moich doświadczeń wynika że mało wszechstronnym piłkarzom zajmuje to średnio pół sezonu (Eto'o i Aquero, Messi) bardziej "rozgarniętym" zajmuje to pewnie znacznie mniej.

Użytkownik uznał post za pomocny

#TeamTyniec

parachutes Młody aktywista

0
05.05.2010 14:02    #5
[quote=Chod]Z moich doświadczeń wynika że mało wszechstronnym piłkarzom zajmuje to średnio pół sezonu (Eto'o i Aquero, Messi) bardziej "rozgarniętym" zajmuje to pewnie znacznie mniej.[/quote]
Jak Messi i Aguero nie są wszechstronni to nie wiem kto jest :P
Huntelaara bardziej podałbym jako przykład mało wszechstronnego piłkarza. Albo Gago.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Yerdek Partyzant

0
05.05.2010 14:04    #6
OK, dzięki za rady. Scouta raczej nie użyje, bo nie używam wspomagaczy, zobaczę po prostu jak się jego rozwój potoczy, wydaje mi się, że jest to dość rozgarnięty zawodnik, bardzo młody, więc łatwiej go będzie ukształtować niż jakiegoś doświadczonego... :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.