Granie jedną taktyką

Sieman Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.05.2010, 19:58    Pytanie
Witam. Moje pytanie dotyczy okresu jakim gracie jedną taktyką( nie licząc drobnych korekt, chodzi o ogólne założenia)? Czy istnieje coś takiego ze komputera "uczy" sie naszej taktyki i ją rozpracowuje przez co staje sie bezużyteczna? I jeśli gracie jedną taktyką to zmieniacie ja co 2-3 sezony czy moze co sezon czy może gracie jedną taktyką przez dłuzszy okres w grze. z góry dzieki:)

Iksker Partyzant

0
05.05.2010 20:05    #1
Ja tam stosuje rotacje ;p Praktycznie co mecz to inne ustawienie ;p Najwięcej jedną taksą jechałem 5 meczy moją Lorcą w PD
"talent nie jest przepustką do łatwego życia"

Sieman Partyzant

0
05.05.2010 20:17    #2
hmm...czyli dostosowujesz taktyka pod rywala cały czas? ja jestem ciekaw opinii osób które jedną taktyką zagrały np 3 sezony i czy w tym czasie dużo w niej zmieniali czy raczej były to zmiany typu zmiana roli zawodnika czy jakas mała korekta np tempa lub nastawienia

Barcafan1990 Partyzant

0
05.05.2010 20:22    #3
ja jesli gramna wyjezdzie zawsze cofam obrone troszke zmieniam nastawienie czyli ustawiam na bardziej defensywna niz przed wlasna publicznoscia

ale jesli chodzi o ustawienie zawodnikow to caly czas tak samo 4-5-1 skyzdlowi wysunieci i jako schodzacy napastnicy

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.05.2010 o godz. 20:24

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
05.05.2010 20:31    #4
Ja używam jednej taktyki przez długi czas. Co mi to daje? Przy minimalnych roszadach w składzie (jeden-dwa transfery na sezon) potrafi zdziałać cuda. Piłkarze po jakimś czasie łapią rytm, rozumieją w pełni moje założenia taktyczne, co oczywiście przekłada się na wyniki. Czasami dojdzie do jakichś drobnych modyfikacji, ale tylko po zauważeniu, że dany piłkarz po prostu mógłby zagrać inaczej (czyt. lepiej). Nie uważam się za jakiegoś genialnego menadżera, sukcesy osiągnąłem ciężką pracą. Nad taktyką potrafię czasami przesiadywać z godzinę, a i podczas niektórych nudnych lekcji w szkole myślę nad ustawieniami i ewentualną korektą. A, zapomniałbym, korzystam z taktyki klasycznej, choć nie wiem, czy coś to zmienia. Pozdrawiam ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Sieman Partyzant

0
05.05.2010 20:32    #5
ok ale mi chodzi o to czy np po seoznie /2 sezonach/moze 5,6 zmieniasz np całkowicie ustawienie i styl gry czy starasz sie caly czas grac podobnym ustawieniem i podobnym stylem przez dluzszy okres czasu

Barcafan1990 Partyzant

0
05.05.2010 20:34    #6
nic nie zmieniam gram przez nawet 10 sezonow ta sama taktyka no czasami zaczynam kombinowac jak seria porazek sie trafia ale i tak zawsze wracam do swojej czyli tej stalej

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
05.05.2010 20:35    #7
Jeśli taktyka się sprawdza, to gram nią 5-6 lat i gdy mi się odwidzi mój plan taktyczny (miałem tak w United, nakupiłem od groma pomocników sprzedając zarazem obrońców) i całkowicie go zmieniam. Ale jeśli tak się nie dzieje, to nie widzę przeszkód jeśli chodzi o granie dłuższy okres.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

parachutes Młody aktywista

0
05.05.2010 20:45    #8
Ja gram w obecnej grze chyba z 5 sezonów, pierwsze dwa grałem taktyką "Dwójka by Seju", a pozostałe gram 4-4-2 z ustawianiem tempa, linii obrony i szerokości pola przed każdym meczem. Efekty na obu taktykach były podobne, większość zwycięstw. Inny był styl, sposób gry - przy pełnym podglądzie meczu było tę różnicę widać.

Niestety silnik FM ma takie dziwne właściwości, że zawsze po sezonie, w którym lekko mi szło przychodził sezon w którym trzeba było walczyć o każdy punkt. Taką sinusoidą to wszystko idzie.

Bolson ma dużo racji z tym, że warto grać tymi samymi piłkarzami kilka sezonów i nie robić wielu transferów. Niestety w drużynie, w której piłkarze bardzo szybko się rozwijają i zyskują reputację szybciej niż team ciężko utrzymać długo graczy. Dajmy na to taki Górnik Łęczna.. Przez pierwsze sezony wygrywałem mimo słabego składu (bo był zgrany), przez kolejne mimo dużo lepszych piłkarzy wyniki były tylko minimalnie lepsze (bo byli niezgrani). Dobra, kończę bo chyba nie o to pytałeś :P

Użytkownik uznał post za pomocny

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Sieman Partyzant

0
05.05.2010 20:52    #9
Moze niekoniecznie o to mi chodziło ale musze przyznac ze troche mi to rozjasniło pogląd na tą sprawe, ja od dawna miałem jakąs głupią manie ze musialem co sezon zmieniac taktyke bo myslałem ze nie będzie przynosiła rezultatów i musialem w koncu ten spoosb myslenia zmienic:D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.