za silna liga, za słaby skład

hera Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.05.2010, 23:01    Pytanie
awansowałem w 3 lata z 4 ligi do Serie A i skład mam delikatnie mowiac maksymalnie na Serie B. Samo wygranie Serie B to był jakis cud, bo kurs na mój zespól wynosil 5001.00 ....

generalnie myslalem ze powalcze w Serie A urywając 1 punkt jakims sredniakom, a tutaj minęło 9 kolejek i zdobyłem cale 6 pkt, plasujac sie na 18 miejscu. 2 wygrane z zespołami bedacymi akutalnie na 19 i 20 miejscu. Co najgorsze wszystkie pozostałe porazki do zera, prawie zawsze oddaje 0 celnych strzałów na bramke. W poprzednich ligach grałem 4-3-3 z jednym DP , teraz zmieniłem na 4-1-2-1-2 zeby nie było tak ofensywnie, a mimo to jest lipa po całosci. Nastawienie def. obrońcy i DP bronia, reszta ma 'coś' robić, ale nei ma o tym mowy o ile nie gramy dwoma ostatnimi zespołami. nie wiem, jakaś porada jak sie spokojnie utrzymać ? spadku do Serie B niechciałbym zaliczyc, tym bardziej ze rok temu wygrałem tę lige dośc szczesliwie.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.05.2010 23:34    #1
Nie powiem, ciężka sytuacja. Próbowałeś już modlitwy? :))

Tak na poważnie - właśnie odpisałem koledze Oski226, a nie chce mi sie pisać od nowa - może w tamtych radach znajdziesz coś dla siebie :)

http://www.cmrev(...)ko_.html
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
06.05.2010 23:44    #2
Moja rada: graj zwykłym 4-4-2 z ustawieniem wąskim i cofnięciem linii obrony, daj kontry i szybkie tempo. Jak tak ustawiłem Łęczną na Olympiakos i mimo czerwonej kartki na początku meczu dla mnie wygrałem 4-1. Zresztą, bardzo często w ten sposób grając dużo słabszą drużyną urywam punkty. Suwaki w 1/5 odległości od brzegu. Przetestuj.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

szfedo Przodownik pracy

0
07.05.2010 03:25    #3
Lub spróbuj zagęścić pole gry grając 5 pomocnikami. 2 DP broniłoby dostępu do bramki a ps i skrzydłowi wyprowadzaliby szybkie kontry.

K0ras Młody aktywista

0
07.05.2010 09:39    #4
Taka mala rada, jezeli grasz pułapkami na spalone to zrezygnuj z tego.

hera Młody aktywista

0
07.05.2010 11:48    #5
Godman, wiem, czytałem ta wypowiedz wcześniej.

Generalnie wydaje mi sie ze smiesznie wygląda ten temat, cos w stylu "aaa przegrywam co robić pomocy" hehe.

parachutes, to nie możliwe bo nie posiadam ani jednego skrzydlowego ani bocznego pomocnika. po prostu grałem przez caly czas wąskim 4-3-3

szfedo, gra dwoma to dobry pomysł, zazwyczaj kończylo sie tylko 0:1.

K0ras, wiadomo, ze bez spalonych grałem :)

dzięki wszystkim za odpowiedzi, ale widoków na lepszą gre zespolu nie było (pierwszy raz od cm 03-04 nie potrafilem sobie poradzic z kiepską grą). po 15 kolejkach ostatnie miejsce i 6 punktów, postanowilem odejśc z zespołu, zeby nie wciagnąc go spowrotem do Serie B, moze nowy menedżer zdola sie utrzymać. dostałem oferty z:
- udinese, budzet 27 mln
- tottenhamu , budżet 39 mln
- szachatara, budżet 63 mln (!)
- aston villi, budżet 32.5 mln
wybrałem Ville, zobaczymy co to będzie, dzieki za odpoweidzi

aberdeen Młody aktywista

0
07.05.2010 12:38    #6
Moim zdaniem oszukiwałeś, nie wiem czy zabawa edytorem czy "load " po każdym przegranym meczu... Fm2010 jest zbyt trudny i realistyczny, by dokanać tego o czym piszesz. Takie cuda zdarzały się tylko w Polsce we Wronkach albo Polkowicach za czasów Fryzjera;) Z resztą gdybyś rzeczywiście był taki dobry nie wyskakiwałbyś teraz na suflerze z takim tematem...

hera Młody aktywista

0
07.05.2010 12:46    #7
haha dobre.

powiedz mi czy jest jakiś sposób , ktory pokazuje czy byl uzywany edytor czy nie. powiem ci szczerze ze jeszcze nigdy nie wlaczalem edytora, nawet dla wlasnej ciekawosci jak wyglada. mam multum porobionych screenow przez te 3 sezony grania, duzo jest w przechwalkach. cos takiego jest nie mozliwe ? Pro Vercelli ma za klub patronacki Juventus, w kazdym sezonie polowa mojego skladu to goscie z Juve II albo z juniorow. zarzad skapil kasy to i kupic nie bylo kogo. niestety na Serie A wypozyczenia to za malo. po prostu za slaby sklad na ta lige. co do s&l , nie skomentuje ;) za dlugo gram w ta gierke zeby sie tak bawic

Taher Młody aktywista

0
07.05.2010 13:10    #8
Ja tam wierze. Sam w ciągu 3 lat awansowałem z 2 ligi do ekstraklasy.W 1 lidze nie miałem najlepszego składu, byłem średniakiem lecz wielka atmosfera w klubie i sztywna taktyka skutkowały i dały 2 miejsce. Potem jeszcze zdobyłem mistrzostwo, ale już po 5 sezonach w ekstraklasie. Wystarczy tylko pomyśleć przy tej gre, choć wiem, że się nie chce siedzieć i gapić w ustawienia, dlatego gram pare razy na tydzień.

Jednak wątpie czy jakiś nowy menadzer sterowany przez komputer utrzyma twój były klub, a tobie życzę powodzenia w aston villi( mój ulubiony styl-Martin O'Neill)

K0ras Młody aktywista

0
07.05.2010 14:28    #9
[quote]. Fm2010 jest zbyt trudny i realistyczny, by dokanać tego o czym piszesz.[/quote]

Jezeli to twoj 1 fm to tak, ale 10 jest dosc prosta, zwlaszcza w porownaniu z 09...

Wynik jak wynik, awansowac latwiej niz utrzymac sie takim klubem w takiej lidze co z reszta widac:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.