Co mam poprawic w mojej taktyce...?

Del Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.05.2010, 00:58    Pytanie
Witam.. Jestem jako tako nowy na forum. Gram sobie od jakiegos czasu w FM2010 i niedawno postanowilem zrobic swoja pierwsza super taktyke (wczesniej gralem na sciagnietych).
No i niby wszystko fajnie. Gram sobie Juventusem wiec na sklad nie narzekam, kilka transferow do napadu, do obrony... ale do rzeczy... Mianowicie chcialbym wam poslac moja taktyke (nie jest oczywiscie jakos specjalnie super :D), zebyscie mi poradzili co powinienem w niej zmienic, co poprawic, jakie zachowania dodac.. aby poprawic gre obronna przede wszystkim (taktyka miala na celu calkowita dominacje nad przeciwnikiem) ale ze strateg ze mnie marny - wlasciwie dopiero sie ucze grac, tak wiec prosze was o pomoc.
Wiem, ze wielu z Was sie nie bedzie chcialo nawet jej sciagnac a co dopiero testowac ale prosze o jakakolwiek porade.
Problem lezy w tym, ze gram ustawieniem 4-2-3-1. Mam trzech swietnych ofensywnych pomocnikow, ale ten jeden napastnik cos sobie nie radzi. Nie wiem w jakiej roli go tam obsadzic. W Juve sa na ogol zawodnicy rosli i wysocy (Treze, Amauri, Iaquinta).
To samo tyczy sie defensywy.. cala druzyna rywali na wlasnej polowie.. jedno wybicie obroncow i moja defensywa nie potrafi przeciac glupio wybitej pilki. No ale.. nie wiem, nie znam sie - tak jak wspominalem dopiero sie ucze.
Tak wiec prosze o porady, o wskazowki jakie "instrukcje z lawki" zastosowalibyscie? Bedzie bardzo wdzieczny za wszelka pomoc.

link do taktyki: http://hostu(...)df70df49

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.05.2010 01:07    #1
Graj jak Barcelona-szkolenie, taktyka, zarządzanie

Graj jak Barcelona-Taktyka FC Barcelony

Poczytaj, jeśli nie chcesz ściągać taktyki to poczytaj tylko pierwszy artykuł.

Teorie i Ramy Taktyczne

Jeśli nie czytałeś-poczytaj, jeśli czytałeś-przeczytaj kolejny raz. Jest to TiRT09 ale idealnie sprawdza się w FM2010.

EDIT:Co do taktyki to trzeba ją sprawdzić na konkretnych zawodnikach. Nie podesłałbyś save'a tej kariery??

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2010 o godz. 01:14

Jesteśmy tu aby pomagać...

Silverballer Partyzant

0
09.05.2010 01:23    #2
Powiem tak, Manchesterowi United poświęciłem bardzo wiele, a więc stworzyłem cudo, cudo taktykę, śmiało mogę powiedzieć. Właściwie, pozycja, rola i nastawienie jest dla każdego zawodnika inna, nie jest to suche podkładanie zawodników pod taktykę, więc na wyniki nie narzekam. Z Juventusem, byłoby mi ciężko coś pomóc, bo aby stworzyć naprawdę dobra taktykę, trzeba wykorzystać umiejętności każdego zawodnika, a w Juventusie obeznany nie jestem...

Jutro ( raczej dzisiaj ) zerknę do taksy i zobaczymy coś tam wymalował, ale nic nie obiecuje ;)

Jednak myślę, że najlepszym sposobem na ''doprecyzowanie tej taktyki'' byłoby rozegranie 4-5 meczy na trybie 90min, czyli cały mecz, a nie kluczowe, czy też rozszerzone. Oglądając cały mecz, zdiagnozowałbyś luki w swojej taktyce i poprawiał je z meczu na mecz.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.05.2010 o godz. 01:26

Del Partyzant

0
09.05.2010 02:24    #3
dokladnie tak zrobie jak kolega wyzej napisal.. z Milanem wygralem 3-1 wiec chyba coraz lepiej wszystko zaczyna funkcjonowac.

Silverballer Partyzant

0
09.05.2010 10:39    #4
No tu super, ale patrząc na twoją taktykę, dużo bym pozmieniał... ;) Ale skoro dobrze ci idzie to nie będę ingerował, powodzenia.

Del Partyzant

0
09.05.2010 12:55    #5
Zawsze chetnie poslucham rad doswiadczonych kolegow, wiec mozesz powiedziec co bys zmienil ;)

Silverballer Partyzant

0
09.05.2010 13:09    #6
Tak na sucho, to zmieniłbym role bocznych pomocników ze wsparcia na atak, bo u ciebie każdy w środku pola ma funkcje wsparcia :D Jeśli już o nich mowa, dałbym im funkcję ''schodzącego napastnika'' , a w defensywie wysunął jednego gracza z rygla defensywnego, a po za tym, trochę pobawić się suwakami w poleceniach dla piłkarzy ;) Ale to już wedle własnego mniemania po obejrzeniu kilku meczów ;)

PS. Ja właśnie świętuje zwycięstwo w Lidze Mistrzów, coś niesamowitego, Owen w 92min wyrównał na 1-1 i zwycięstwo w karnych 4-2 ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.