Brak "ostatniego podania" - Blue Square Premier

Lipton92 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.05.2010, 11:02    Pytanie
Siemanko. Zacząłem rozgrywki w 5 lidze angielskiej, po pewnym błędzie gry, gdy musiałem uciekać z Malagi. Zacząłem więc nową grę.

Zawodnicy Nortwich Victoria to półamatorzy, którym media prognozują 14 pozycję na 24 kluby. Realia są takie, że parametr na 11 to ponadprzeciętny parametr, a jeżeli ktoś ma 9, 10 odbiór i krycie, można go postawić w Victorii na obronie :) Tyle tytułem wstępu.

Gram 4-4-2, boczni pomocnicy mają strzałeczki o 1 pozycję do przodu. W przedsezonowych springach przekonałem się, że moje drewniaki nie mogą odstawiać Brasilianę krótkimi podaniami, tak jak to miało miejsce w Maladze. Przestawiłem się na raczej dłuższe podania. Pomogło. Zaczęłem mieć przewagę w środku pola. Nie tracę piłek zbyt długą zabawą na swojej połowie. Mimo to, brak jest ostatniego podania. Mam optyczną przewagę, większość wyświetlanych akcji to moja inicjatywa w środku pola. Ale zawodnicy nie potrafią uruchomić napastników. Przeciwnicy (raczej zbliżeni umiejętnościami) mają mniej akcji, ale w każdej prawie piłka wędruje do napastników.

Więc pytanie i prośba o rady: mam szybkich napastników: przsp. 12, drugi 19, szybość 13, drugi 19. Chcę, by moi pomocnicy szybciej oddawali im piłkę. Swoją drogą nie ma u mnie gry skrzydłem, ale skupmy się na środku.

Porcja screenów:
Polecenia drużynowe: http://img26(...)owe.jpg/

Polecenia dla napastników:
http://img59(...)kow.jpg/

Carr (pomocnik, który ma nieco defensywne nastawienie):
http://img59(...)rrd.jpg/

Scales (niezmienione polecenia):
http://img26(...)owe.jpg/

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 17.05.2010, 11:07

Craxa fan Młody aktywista

0
17.05.2010 12:43    #1
Dwóch szybkich napastników to nie jest rozwiązanie. Niech ten szybki gra w charakterze snajpera i daj mu drugiego, który jest silny, skoczny i dobrze grający głową. Poszerz grę i środkowym pomocnikom ustaw prostopadłe i bezpośrednie podania. Dobrze jest też zmieniać tempo gry.
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

Lipton92 Partyzant

0
18.05.2010 08:19    #2
Heh, ustawiłem nieco wyższego napastnika i już strzelił 2 bramy, w tym jedną z główki. Ogólnie wystarczyło, abym ustawił grę z kontry, nie wiem dlaczego.

parachutes Młody aktywista

0
18.05.2010 11:00    #3
Nie można na podstawie jednego meczu oceniać skuteczności rozwiązań. Wyeliminowanie czynnika losowego (przypadku) jest możliwe po rozegraniu większej liczby meczów. U mnie sprawdza się rozwiązanie takie, że wysoki i mający dobre parametry: gra głową, gra z pierwszej piłki, podania dobrze się sprawdza jako odgrywający, a gracz szybki z dobrym dryblingiem, przewidywaniem, ustawianiem się i balansem lub równowagą świetnie sobie radzi jako jego partner w ataku.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Lipton92 Partyzant

0
18.05.2010 22:28    #4
Nie no. Dramat. Tym grajkom nic nie pomaga, można w FM jakoś skopiować skład, czy takykę i rzucić na serwer, aby ktoś to przeglądnął? Grałem na rozgrywającego, długimi, krótkimi, nic to nie daje.

Można poprosić chociaż o jakieś ogólne rady dla menadżerów słabych klubów w słabych ligach?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2010 o godz. 22:31

0
18.05.2010 23:00    #5
Ja gram od Pierwszej Ligi w Polsce, więc nawet będąc sceptycznym nie mogę tego porównać do Blue Sqare..

Taktykę zapisz, wyeksportuj i wyślij na rapidshare albo inny serwer. Mam wrażenie, że trochę osób z uruchomionym FM-em się tu znajdzie :)

Czasem jest tak, że nie idzie seryjnie, przez pół sezonu i nic nie pomaga. Wiem, z doświadczenia :) Trzeba przeczekać i wyszarpać każdy remis, by potem wrócić do normalnego poziomu i wygrywać większość meczów.

Lipton92 Partyzant

0
19.05.2010 08:43    #6
Oto moja taktyka, nie pytajcie o słabe pkt, bo ona cała jest słaba i nic lpszego nie umiem wymyślić.

http://rapid(...)tac.html

0
19.05.2010 14:10    #7
ajj... to fm 2008

Craxa fan Młody aktywista

0
19.05.2010 14:20    #8
[quote=parachutes]ajj... to fm 2008[/quote]
Tak, parachutes, to FM 2008, a my się tu już drugi dzień produkujemy:-)))
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.