Brak realności bo piłkarze grają ciągle w polskiej lidze

Foczka Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.05.2010, 16:52    Pytanie
Siemka

Gram w FM od wersji 2008 i właściwie teraz zauważyłem, że gra jest bardzo nierealna. Chodzi mi tutaj o zawodników, którzy siedzą w polskiej lidze w nieskończoność np. Lewandowski, Chinyama,Stilic, Kirm i wielu innych. W mojej obecnej grze mam rok 2013 i ciągle są w Polsce. Nie wiem, może załadowałem za mało lig i nikt nie chce ich kupować? Wybrałem Polskę(3 ligi), Hiszpanię(2 ligi) i Niemcy(3 ligi) Do tego dochodzą bardzo dobrzy gracze, których ściągają czołowe kluby ekstraklasy, no i jak potem beniaminkiem wygrać z takim teamem?
Wybrałem Polskę(3 ligi), Hiszpanię(2 ligi) i Niemcy(3 ligi)

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
17.05.2010 16:54    #1
Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Normalnie problemem jest zatrzymać takich piłkarzy choćby jeden sezon, po dwóch-trzech wykupieni są niemal wszyscy. Dzieje się tak nawet jeśli załadujesz wyłącznie ligi polskie. Może coś majstrowałeś?
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.05.2010 16:57    #2
czy ja wiem... ja jak gralem Burnley to w sezonie 2012/2013 sciagnalem Lewandowskiego wlasnie jeszcze z Lecha i po połowie sezonu Stillica wiec akurat tych 2 piłkarzy mnie nie dziwi... masz racje jest to troche dziwne ale nie tylko Ty tak masz;p

+
(L)

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
17.05.2010 17:27    #3
U mnie w sezonie 2011/2012 niemal pół Anglii biło się o Lewego, w końcu przeszedł do Preston za 10 mln euro. W tej chwili jedynymi "starymi" gwiazdami w lidze są Peszko i Rengifo, dalej siedzący w Lechu.

Zresztą śmiało mogę powiedzieć, że ładny kawałem Championship to piłkarze z naszej Ekstraklasy. Sam miałem u siebie Wawrzyniaka (w sumie dalej jest, ale jako rezerwowy, który zostanie sprzedany po sezonie), Jodłowca, Majewskiego i Micanskiego. Dodatkowo ściągnąłem do rezerw Murawskiego z wolnego transferu. Jodłowiec gra obecnie bodajże w Birmingham, Majewski w Hiszpani, a Micanski w Championship. Ponadto naliczyłem tam co najmniej 10-15 innych. I jeszcze Błaszczykowski jest podstawowym skrzydłowym Arsenalu. :)

Z kolei w FM09, gdzie grałem Lechem, rekordem było utrzymanie składu przez 2 sezony. W tym czasie inne kluby z czołówki były już mocno przemeblowane.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

parachutes Młody aktywista

0
17.05.2010 22:27    #4
u mnie Lewandowski koło 2012 przechodzi do Premiership. Brożek do emerytury w Wiśle. Kriviec jest kluczowym graczem Palermo. Nie wydaje mi się, że to jest jakieś nierealistyczne. Trudno oczekiwać od gry, by transfery odwzorowywała zgodnie z tym co się dzieje obecnie w realnym świecie :) Więc napiszę to w kolejnym temacie - narzekacie :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

szfedo Przodownik pracy

0
18.05.2010 03:21    #5
Kriwca sam wyciągnąłem z Leszka do mojego Espanyolu, Lewy w Romie (ława niestety :P), bracia Bro Wisła do końca, Małecki w Serie B, Boguski podobnie lecz wschodnie tereny. Różnie to się toczy. Komputer kupuje zawodników tam gdzie ich potrzebuje, możliwe, że u Ciebie nie było zapotrzebowania na takowych graczy i dlatego pozostali ;)

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.05.2010 10:14    #6
Rzadko się zdarza w moich karierach by utalentowani zawodnicy z polskiej ligi po dwóch - trzech sezonach jeszcze w niej grali. Ostatnio wgrałem patcha 10.3.0 i w kwestii transferów coś się zmieniło na dobre. Duże kluby kupują w końcu zawodników, których w rzeczywistości faktycznie mogłyby kupić, a nie, jak było to do tej pory, na morgi kupują średnich bramkarzy i znane nazwiska tylko po to, by puścić je z klubu z wygaśnięciem kontraktu za darmo.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.