Instrukcje dotyczące rywali

grzelu_sdz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.05.2010, 22:12    Pytanie
Witam,mam problem z instrukcjami dotyczących rywali komu dać ścisłe krycie komu pressing komu jaki odbiór piłki i zagranie noga ścisłe krycie i pressing dajecie wszystkim pomocnikom ??? kiedy agresywny odbiór i czy dajecie wymuszanie zagrania noga z góry dzięki za instrukcje

dooomiiin Młody aktywista

0
20.05.2010 22:39    #1
To zależy od przeciwników. Toć wszystkim nie można dawać tego samego, bo byłoby to bez sensu. A asystent nic Ci nie podpowiada?

Użytkownik uznał post za pomocny

by dooomiiin

maciekigood Młody aktywista

0
20.05.2010 22:57    #2
Agresywny odbiór piłki i pressing dla napastników/skrzydłowych, którzy wykazują się wybitnymi umiejętnościami w grze 1 na 1. IMO, dawanie ścisłego krycia wszystkim pomocnikom nie ma sensu, Twoi zawodnicy sami się w taki sposób zabiegają. Tak mi się zdaje, że już był poradnik, może pojedynczy temat na suflerze, o tych instrukcjach.

jimiH1967 Młody aktywista

0
20.05.2010 23:03    #3
Co do słabszej nogi daję ją każdemu poza obrońcami i br (chyba że jakiś bardzo dobry defensor gra wyłącznie jedną nogą można wymusić zagranie inną nogą). Co do krycia daję napastnikom, ale nie tym bardzo szybkim (Agbonlahor, Walcott, bo i tak uciekną ;P) i skrzydłowym. Agresywny odbiór piłki daję prawie wszystkim pomocnikom (śr i skrz). Co do pressingu - najczęściej srodkowym pom ale nie za często (gdy gra się przetwarza czasem ukazuje się rada, abyśmy nie używali tego zbyt często, bo to co prawda utrudnia rozgrywanie piłki, ale dobry piłkarz znajdzie sposób,aby uciec od pressingu). Gdy grasz przeciwko klasowemu (np Xavi, Fabregas) rozgrywającemu możesz ustawić wszytko - pressing, agresywny odbiór piłki, wymuszenie gry nogą i krycie.
Pamiętaj jednak, że nie ma na to złotej recepty, wszystko zależy od przeciwnika, ja napisałem Ci jak robię najczęściej. Jakby co to pytaj.;)
Pozdrawiam

Szyna9 Młody aktywista

0
20.05.2010 23:33    #4
ja ci powiem inaczej jak ktoś jest ponad poziom to daje mu instrukcje i wygląda to tak ze napastnikom szybkim daje pressing a technicznym scisle plus jednym i drugim delikatny odbiór aby nie było za dużo fauli a z pomocników to zazwyczaj kasuje środkowych przez pressing i agresywny odbiór

grzelu_sdz Partyzant

0
21.05.2010 08:55    #5
dzięki za pomoc panowie teraz wiem trochę więcej na ten temat Pozdrawiam

Yerdek Partyzant

0
21.05.2010 10:46    #6
Taki mały tips: sprawdźcie sobie taki myk, że jak dacie OP i OL Pressing i agresywny odbiór to na 90% ten zawodnik zostanie zmieniony. Sprawdza się w naprawdę wielu przypadkach, co skutecznie zabiera jedna zmianę drużynie rywala... ;] Nie wiem czy przypadkowo odkryłem buga, czy to moi zawodnicy tak skutecznie wyłączają z gry tych zawodników, że manager przeciwnika postanawia ich zmieniać... :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.05.2010 o godz. 10:46

Guezmir Młody aktywista

0
21.05.2010 14:24    #7
Technicznym zawodnikom ofensywnym daje ścisłe krycie, skrzydłowym wymuszanie zagran zewnętrzną nogą, jeśli są szybcy i niezbyt dobrzy w grze w powietrzu, a wymusznie gry wewnętrzną nogą, niezbyt szybkim, za to lepszym w powietrzu. Wszystkim skrzydłowym ustawiam "pressing zawsze".
Jeśli boczni obrońcy rywala grają ofenwywnie i łatwo wchodzą w moją strefe obronną, również ustawiam im "pressing zawsze".

Zawodnikom ze środka pola, nie ustawiam nigdy pressingu, chyba, że jakiś gość jest bardzo cienki. Dobra opcja to ustawienie jakiemuś cieniasowi brak ścisłego krycia i brak pressingu.Wszyscy będą grać do niego, a jako, ze jest cieniasem, nie powinien nam zagrozić. Ale, ale... Wiemy jak to jest w FM z tymi niby-cieniasami :D Wczoraj grając przeciwko Lechii ustawiłem tak instrukje Ljukanovsowi. Efekt? Ciągle dostawał piłkę i raził bezradnoscią - moi obrońcy łatwo mu ją odbierali, sam nie potrafił nic wykreować. Gdyby jednak AI się uparło, że Lechia musi strzelić, to może Ljukjanovs popisałby się jakąś mega akcją. Znamy te numery :)
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

parachutes Młody aktywista

0
21.05.2010 15:03    #8
Ja nie daję pressingu na rywala, który jest ode mnie dużo lepszy, bo zawsze sobie z takim pressingiem radzi. Na słabych zawodników pressing się dobrze sprawdza.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Guezmir Młody aktywista

0
21.05.2010 15:07    #9
parachutes ->

Pressing na skrzydłowych moim zdaniem jest konieczny.
Czytałem o tym w TIRT, mówił o tym Millie.
U mnie się sprawdza.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.