jak zglosic zawodnika do rozgrywek?

ancek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.06.2010, 13:20    Pytanie
Witam. Dwoch z zawodnikow, ktorzy dolaczyli do mojej druzyny w letnim okienku (jeden transfer, jeden przesuniety z rezerw) Nie moze wystapic w meczu ligowym. mja przy sobie ikonke "Nie" ale z adnotacja: "W chiwli obecnej nie jest zgloszony do rozgrywek, ale moze wystapic w nastepnym meczu jesli zostanie zgloszony na czas." i moje pytanie: w jaki sposob zglasza się takich zawodnikow do rozgrywek?

Robi2009 Młody aktywista

0
08.06.2010 13:23    #1
2 sposoby
1. uczciwy - na dole listy zawodników powinna być opcja Zmień przy regułach składu.
2. nieuczciwy - odpalamy FM RTE, ładujemy, znajdujemy piłkarza/y i klikamy Zarejestruj przy danym piłkarzu

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.06.2010 o godz. 13:24

There's nothing to fear except the fear itself

ancek Partyzant

0
08.06.2010 13:45    #2
"Mialbys mozliwosc zrobic screena? bo nie umiem znalesc tej opcji "zmien". Nie bardzo wiem o co chodzi z "regulami składu" To poprostu lista zawodnikow w menu glownym składu :P?

ancek Partyzant

0
08.06.2010 14:25    #3
dodam też, że mam Reasl time editora (chodzi o ten z BRacaSoft?) i nie moge tam znalesc opcji zarejstruj. Wktorej zakladce to by bylo?

Robi2009 Młody aktywista

0
08.06.2010 14:39    #4
[quote=ancek]"Mialbys mozliwosc zrobic screena? bo nie umiem znalesc tej opcji "zmien". Nie bardzo wiem o co chodzi z "regulami składu" To poprostu lista zawodnikow w menu glownym składu :P?[/quote]
Nie. W ligach, w których obowiązują restrykcje dot. liczby zawodników w składzie (np. hiszpańska), na samym dole w oknie ze składem jest belka na której jest przycisk Zmień (AFAIR do końca okna transferowego jest widoczny). Wystarczy kliknąć i powinno pojawić się to samo, co przy rejestracji składu.
[quote=ancek]dodam też, że mam Real Time Editora (chodzi o ten z BraCaSoft?) i nie moge tam znaleŹc opcji zarejstruj. Wktorej zakladce to by bylo?[/quote]
Tak, o ten. Taka opcja jest w dwóch miejscach. 1 - w oknie z atrybutami po prawej stronie na dole (jak Wielki Talent, Zamróź, itd.) 2 - w zakłądce Relacje, dodajemy nową/edytujemy istniejącą i wybieramy Rejestracja ligowa , po czym klikamy na lupę i wyszukujemy swój klub. Proste :)?

ancek Partyzant

0
08.06.2010 21:03    #5
No niestety, niby proste, ale nie widze takich opcji w miejscach o ktorych mowisz:P Zalaczam screeny.

Z gry:

http://img17(...)fms3.jpg

z RTE:
http://img70(...)fms2.jpg
http://img69(...)fms1.png

Robi2009 Młody aktywista

0
08.06.2010 22:55    #6
Ehh, teraz dopiero widzę, że to FM 08. Nie pamiętam już, czy w 08 też była ta opcja ze zmianą składu. A w FMRTE nie ma tej opcji, bo to 1.0, a ja ciągle miałem na myśli 3.0.231. Ehh, starzeje się :P W takim razie przykro mi, nie mogę ci pomóc - jestem koniem...

ancek Partyzant

0
08.06.2010 22:58    #7
czyli tym zawodnikom pzoostaje przekilblowac sezon? Przeciez zgodnie z zasdami bundelsigi mozna dobierac nowych zawodnikow do 31 sierpnia...

Zreszta w samej grze pisze, ze mozna jescze ich zglosic, wiec gdzies taka opcja musi byc:P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.06.2010 o godz. 23:00

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.06.2010 01:12    #8
[quote=ancek]czyli tym zawodnikom pzoostaje przekilblowac sezon? Przeciez zgodnie z zasdami bundelsigi mozna dobierac nowych zawodnikow do 31 sierpnia...

Zreszta w samej grze pisze, ze mozna jescze ich zglosic, wiec gdzies taka opcja musi byc:P[/quote]

Nie grałem nigdy klubem niemieckim, ale w FM 2008 zasady ligi polskiej też były źle odwzorowane. Może dokładnie 31.8 pojawi Ci się okno rejestracji.

Jeżeli rejestracja w Bundeslidze jest równoznaczna z nadaniem numeru - ekran ten zobaczysz, kiedy przyjdzie do Ciebie jakikolwiek nowy piłkarz. To takie małe obejście FM-owych niedociągnięć.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.06.2010 06:32    #9
Jeśli masz jeszcze wolne numery w składzie, to wystaw tego grajka, którego chcesz zgłosić, w pierwszym składzie. Potem idź na urlop i zaznacz opcję Używaj aktualnego składu(czy jakoś tak). Powróć z urlopu po meczu, a zawodnik powinien być zgłoszony.
Jesteśmy tu aby pomagać...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.