2 ligi czy 1

Zymon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.06.2010, 20:08    Pytanie
Mam pytanie czy przy słabym kompie lepiej jest ustawić np. 2 ligi angielskie czy
1 ligę angielską i na przykład hiszpańską
był - będzie - jest zawsze IKS!

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
0
25.06.2010 20:14    #1
po pierwsze primo - cóż jest ów słaby komp? PDA?
po drugie primo - bierz pod uwagę liczbę graczy w danej lidze (o której to liczbie prawi, zazwyczaj jak trzeba, sama gra)
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.06.2010 20:34    #2
Różnica będzie niezauważalna. Napisz no szczegóły tego kompa, to Ci napiszę ile lig powinno pójść.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Zymon Partyzant

0
25.06.2010 20:37    #3
kompa mam 512 ram procesor 3.19 i karte 256.interesuje mnie dluga kariera np. do roku 2050

Zymon Partyzant

0
25.06.2010 20:40    #4
dodam ze zawsze gralem na maej bazie danych i mialem patcha z uaktualniana baza danych 02.08 cos takiego

0
25.06.2010 20:48    #5
no to tak długiej kariery nie miałem. A ile chcesz lig odpalić? Ja bym na tym sprzęcie odpalił około 10 z dużą bazą danych, ale mi nie przeszkadza, ze przetwarzanie trwa minutę, czy dwie, bo w tym czasie myślę nad taktyką albo transferami :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Zymon Partyzant

0
25.06.2010 20:58    #6
ooo kolego.Ja teraz gram w fm2008 na 5 ligach i malej bazie i nawet idzie.tylko kiedys gdy gralem na patchu Kleyo Update 08 (tam gdzie jest 3 liga polska zamiast brazylijskiej) to gra po 3 sezonach strasznie zmula, nawet w czasie meczu aby zmienic taktyke sporo nerwow stracilem.Czy patch moze powodowac ze gra zacznie mulic?miales juz kiedys taki problem?

0
25.06.2010 21:37    #7
Nigdy nie gram na innych, niż oryginalne, bazach danych. W tym temacie nie pomogę. Wyślij może donosa do Kleya, czy ktoś zgłaszał mu podobne problemy.

Ponadto, dla Ciebie gra może zamulać, a dla mnie może ta sama prędkość być wystarczająca - kwestia percepcji. Ja przez dekadę zdążyłem już przywyknąć do zamulastości :)

Kiedy jeszcze FM był CM-em save z grą przestawał puchnąć po 5 sezonach, gryż niektóre dane były usuwane. W ostatnich FM-ach tego nie obserwowałem, więc nie wiem.

Pamiętaj, ze szybkość gry mocno zależy też od dysku (czy jest "szybki", w sensie czy szybko podaje dane do RAMu), od ilości pamięci wirtualnej, oraz (wiem, to brzmi śmiesznie) od jakości zasilacza. Ja kiedyś wyeliminowałem dość mocne przycinanie się PES-a tylko poprzez zakup dobrego zasilacza.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.