Skuteczność

Brac0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.07.2010, 08:49    Pytanie
1.Gram trzeci sezon Newcastle, wersja 10.3. Mam takich napastników: Carlos Vela, Hulk, Lacina Traore, Neymar, Kadlec i są oni bardzo nieskuteczni. Może to być spowodowane tym, że wymieniłem w zeszłym okienku(dostałem 50 mln) sporą część składu?

2.Mam średnią wieku poniżej 21 roku życia, bramkarz ma 18, playmaker 18 itp. Czy ma to negatywny wpływ na zespół? Odnoszę wrażenie, że nie gdyż np przed chwilą wygrałem konkurs rzutów karnych z Man City, a bałem się gdy te gorące osiemnastki podchodziły do wapna.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2010, 08:57

Palimpsest Młody aktywista

0
04.07.2010 18:17    #10
Jeśli nie będzie otrzymywał dobrych podań i będzie oddawał strzały z dystansu, to jak najbardziej skuteczność zależy od podań. Nie trzeba się tu zastanawiać.
@

Sergio Carlito Partyzant

0
04.07.2010 21:52    #11
Kolega MM ma zupelna racje w tym ze do karnych jest potrzebny atrybut "rzuty karne" jak i "opanowanie". Lukasz1912... naczytal sie poradnikow w grze, ze opanowanie to tylko do sma na sam... troche logiki i dziecko sie gubi... Zgranie to musisz chwile poczekac, bo tez mialem teraz taki problem w Man City, mimo dobrym transferom przegralem 1 mecz z bardzo oslabionym Man Utd (bez Rooney'a, Ferdinanda, Vidica, E.v.d Sara itd.) i tez narzekalem na to ze trace duzo bramek, ale po kilku meczach juz wygrywalem bez straty bramki albo tracilem 1, ale strzelilem 3,4 albo 5:D;p napastnicy to tez musisz dobrze ustawic ich role w taktyce patrzac na ich atrybuty:D;p np. ja przez kilka meczy mialem swojego napastnika ustawionego jako "srodkowy napastnik" i wkurzalo mnie to ze malo strzelali, ale jak zmienilem na "klasyczna 10" to Tevez czy Adebayor daja rade strzelajac po 2 czy 3 brameczki:D;p gorzej z Lukaku bo ma slabe podania, ale dabje rade. Klasyczna 10 musi miec dobre podania technika szybkosc zwinnosc noi wykonczenie;:Dp noi trochu sily, a Lukaku nie wszystkie te atrybuty ma dobre, a uciebie jako ta klasyczna 10 pasowalby Vela, Hulk i Neymar, a Kadleca to mozesz sprobowac jako lis... tak samo jak Lacina, ale najlepszy na Lisem jest Agbonlahor, albo Welbeck, bo skoro masz 50 mln na transfery tzn., ze masz juz tam ktorys rok:D:p tym bardziej jak Newcastle zaczyna w 2 lidze:D;p

Użytkownik uznał post za pomocny

0
04.07.2010 21:59    #12
Sergio, a na jakiej podstawie wniosek, że do karnych potrzebne opanowanie?! Ja tej zależności nie zauważyłem. Popracuj nad składnią na lekcjach polskiego zamiast dłubać w nosie, bo ciężko się czyta to co próbujesz przekazać. Natomiast per "dzieciak", to owszem możesz do mnie mówić jeśli masz 40 lat.
@

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.07.2010 22:09    #13
@Sergio: Jeszcze parę ;D, ;p i literówek a straciłbym wzrok. Poza tym łukaszalbert jest ciut starszy od Ciebie więc kompletnie nie rozumiem zwrotu "dziecko".

1. Dobrzy napastnicy nie wystarczą jeżeli reszta składu pozostawia wiele do życzenia, a pozostaje jeszcze zgranie.

2. Bez wątpienia liczy się atrybut "rzuty karne", jednak MOIM ZDANIEM (NIE CHCĘ WPROWADZAĆ CIĘ W BŁĄD*) liczy się opanowanie.

*Napisane by żaden MM czy inny user nie czepiał się.

E: Opanowanie moim zdaniem wiąże się z presją rzutu karnego - zawodnik musi się opanować aby tylko się nie pomylić. Nie zmienia to faktu że decydującym atrybutem są właśnie "rzuty karne".

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2010 o godz. 22:11

Użytkownik uznał post za pomocny

#TeamTyniec

Brac0 Partyzant

0
04.07.2010 22:54    #14
Z moimi napadziorami juz ok, sa skuteczni. Nie sprzeczajcie sie tylko lepiej doradzcie jakiegos PO, rok 2012. Cena do 30 mln ojro. Pozdrawiam i dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi ;)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.07.2010 23:18    #15
Co to PO?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Sergio Carlito Partyzant

0
04.07.2010 23:47    #16
dobra nie ma co sie klocic ja wiem swoje ty wiesz swoje, a za "dziecko" serdecznie przepraszam(nie sprawdzilem konta).:)

A co do mojego komentarza to sorka, ze taki balagan w pisaniu, ale mialem kilka mysli na raz.:)

Brac0 Partyzant

0
05.07.2010 08:33    #17
JACKO- prawy obronca

0
05.07.2010 11:43    #18
Również sorry za moją złośliwość, na starość robię się zgryźliwy. Już nie zaśmiecam.

Brac0 --> polecam dział z talentami, być może znajdziesz satysfakcjonującego Cię zawodnika.
@

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.