Kontuzja zawodnika

Silverballer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2010, 11:48    Pytanie
Witam, mam do Was kolejne pytanie.

Tak myślałem sobie, przykładowo. Jeśli mój zawodnik jest kontuzjowany, to czy powinien być w przedziale treningowym dla normalnych zawodników? Wpadłem na pomysł( żaden też pomysł właściwie) aby zrobić nowy reżim treningowy dla zawodników kontuzjowanych, o obciążeniu 0%.

I tak się zastanawiałem, czy to wyjdzie na dobre? Czy dzięki temu, zawodnik szybciej wróci do zdrowia? Chociaż z drugiej strony jakby pomyśleć, to może... no nie wiem, nie ćwicząc wg przez miesiąc nie wyjdzie to na dobre?

A wy jak robicie ? :) Bo mam dylemat jeśli o to chodzi...

uzda Partyzant

0
07.07.2010 11:52    #1
Nie wiem ja tam nic nie zmieniam, ale czy przypadkiem nie będzie tak, że jak dasz 0% to polecą mu staty z łba na szyję?! No jeszcze kwestia taka czy zaraz po tej zmianie nie będzie miał w statusie "brak ogrania" albo "poważne braki kondycyjne"?! Trochę ryzykownie, żeby sprawdzić, szczególnie w trakcie sezonu, chyba że na jakimś "drewniaku" :)
"Nie wiedziałem, że jest tylu idiotów na świecie dopóki nie wynaleziono internetu" S. Lem

Silverballer Partyzant

0
07.07.2010 11:53    #2
No, tak. Wtedy te staty lecą na czerwono, ale z drugiej strony, jeśli zawodnik kontuzjowany jest w normalnym przedziale treningowym też staty lecą w dół ostro.

uzda Partyzant

0
07.07.2010 12:11    #3
[quote=Silverballer]No, tak. Wtedy te staty lecą na czerwono, ale z drugiej strony, jeśli zawodnik kontuzjowany jest w normalnym przedziale treningowym też staty lecą w dół ostro. [/quote]

Absolutna racja, tylko na mój gust albo tylko ja tak mam, że jak jest kontuzja mniej więcej do dwóch tygodni to nie spadają powyżej dwóch tyg. a miesiąca - czasem leci jedna ew. dwie i dopiero jak zawodnik ma jeszcze dłuższą to lecą nie ma zmiłuj :), natomiast tu nie wiesz jak Ci się zawodnik zachowa. Może na drugi dzień już będzie miał czerwone staty?!
"Nie wiedziałem, że jest tylu idiotów na świecie dopóki nie wynaleziono internetu" S. Lem

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.07.2010 17:34    #4
Jak zawodnik jest kontuzjowany, to nie uczestniczy z zasady w treningach (czy o czymś nie wiem?), wznawia je pod koniec, mniej więcej po 3/4 czasu.

Średnio kontuzja trwa pewnie 2-3 tygodnie, więc nie wiem, czy robienie reżimu na 5 dni ma sens.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

uzda Partyzant

0
08.07.2010 00:40    #5
Ale załóżmy taką sytuację, nie żebym bronił jakoś specjalnie tezy i założeń kolegi Silverballer (choć powiem szczerze, że "ujeła mnie jego historia" :) ), że kontuzja trwa np. 6-7 miesięcy.

1. Biorąc pod uwagę teorię Godmana wznowi treningi na około 4-5 tygodni przed "pełnym zdrowiem"
2. Staty będzie miał pewnie na czerwono lub pomarańczowo, w każdym bądź razie będą spadać z łba na szyję.

Gdyby tak spróbować wtedy dać ten reżim, aby po pierwsze kondycja w miarę szybko doszła do około 98%, żeby dać delikwenta np. do rezerw na parę meczy( nawet z pomarańczową knt), żeby nabrał ogrania zanim wskoczy do pierwszego składu, i po drugie, żeby zniknęły te strzałki, bo jakiś tam trening będzie więc nie bedzie klient leżał do góry brzuchem. Ewentualnie możesz pokombinować z ustawieniem na np. 2-3%, żeby nie był taki "bezszczał", że nic nie robi :)

Dobrze prawie, czy już pora spać? ;p

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.