Zawieszenie się podczas zapisu gry

maxskr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2010, 15:42    Pytanie
Mam problem, który pojawia się co jakiś czas, otóż gdy zapisuję grę pasek zapisu dochodzi do końca i cały komputer się zawiesza, jest po prostu ekran z zapisującą się grą, ale kursorem nie da się nawet ruszyć i save jest do piachu, mam patcha 10.3, wszelkie sterowniki itp., ktoś wie jak zapobiec temu? Bo wnerwiające jest granie tego samego meczu czasem nawet po 3 razy...

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.07.2010 15:54    #1
Pytanie c cyklu głupich - może masz mało miejsca na dysku, na którym masz zapisywane save'y, albo na systemowym?
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
07.07.2010 15:59    #2
A w ustawieniach gry masz zaznaczoną kompresję pliku save? Jeśli tak, to ją odznacz (lub na odwrót). Może to ma jakiś związek? Hmm..

maxskr Partyzant

0
07.07.2010 16:11    #3
Godman - miejsca jest wystarczająco :)
qstosh - odznaczę i zobaczymy, może w tym tkwi problem.

Zapomniałem dodać, że podobną sytuację mam często podczas uruchamiania się gry, kiedy pojawia się menu, a jest jeszcze ta chmurka z przetwarzaniem gry.

0
07.07.2010 17:13    #4
Te dwa momenty mocno obciążają RAM i pamięć wirtualną - jak z tym u Ciebie?
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

maxskr Partyzant

0
07.07.2010 19:59    #5
Mam 768 MB ramu, więc może rzeczywiście mój słaby komputer jest przyczyną.
Póki co zmieniłem lokalizację zapisów na drugi dysk i wyłączyłem kompresowanie i do tej pory nie miałem tego błędu, zobaczymy po dłuższym czasie, w każdym razie dzięki za pomoc :)

0
07.07.2010 20:21    #6
No to RAM tak na styk - radzę w trakcie gry wyłączyć wszystko, co jest zbędne.

Najwięksi złodzieje - Winamp 65 mega, antywirusy (od kilku do około 100 mega), skype, opera - po około 50-60 mega. And the winner is... gadu gadu - 120-130 mega pamięci.

Na moim poprzednim kompie też miałem mało ramu, więc wyłączałem nawet antywira, jednocześnie odłączając się od internetu.

A tak lekko poza tematem - jak żeś uskładał 768? Trzy kości 256, czy jedna 512, a druga 256? Jeśli trzy, a Twoja płyta główna posiada tzw funkcję duala, wyjmij jedną kość, i zobacz jak będzie chodziło. Jeśli nie wiesz, czy masz duala, czy nie - sprawdź sloty na kości RAMu. Jeśli dwa z nich będą oznaczone kolorem - to właśnie w te sloty włóż kości. Jeśli wszystkie będą jednokolorowe - nie masz :)

Palimpsest Młody aktywista

0
07.07.2010 20:23    #7
GG, 120 MB?! Niech to szlag, wyrzucam dziada z dysku, i instaluje jakąś starą mniej zasobożerną wersje.
@

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution