Ustawienia w Realu Madryt

0
16.07.2010, 12:08    Pytanie
Mam do Was pytanie :) Czy takie ustawienie jak na poniższym screenie nadaje się do Realu Madryt?

Rozegrałem pierwszy sezon takim ustawieniem i nie wygrałem nic :(

Ustawienie: http://i28.tinypic.com/2qd74lf.jpg
Taktyka: http://i29.tinypic.com/2qclc29.jpg

//Edytowano 5 razy, ostatni raz 17.07.2010, 18:39

Kanius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.07.2010 12:26    #1
Wysunięci obrońcy grają na swojej optymalnej pozycji. Skrzydłowi tak samo. Zespół masz bardzo silny i jestem pewien, że akurat nie w tych zawodnikach leży wina braku sukcesów. Musisz dać więcej szczegółów, bo po takich informacjach nic nie można wywnioskować.

paziu Młody aktywista

0
16.07.2010 12:39    #2
Chyba zbyt ofensywnie.
Nie zdarzają Ci się sytuacje że przeciwnik atakuje, a Ty zostajesz z dwoma obrońcami z tyłu?

Kanius Partyzant

0
16.07.2010 12:44    #3
A może napastnicy nie są zbyt skuteczni :] ?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.07.2010 o godz. 12:45

0
16.07.2010 12:55    #4
Dziwi mnie bardzo jedna rzecz. Z Barceloną wygrałem obydwa bezpośrednie mecze w sezonie (wyjazd 1-0 i u siebie 2-1) a wszystkie bramki strzelił C.Ronaldo. Z kolei w pucharze Hiszpanii przegrałem dwa razy z Barceloną po 1-0. Zauważyłem że jak Ronaldo nie gra swojego meczu to ciężko jest wygrać. Benzema i Higuain są strasznie nieskuteczni, czasami Xabi Alonso poratuje strzałem z dystansu. Raul Gonzalez już od 1100 minut nie potrafi wstrzelić się do bramki dlatego nawet go nie wprowadzam do gry. A C.Ronaldo ma tak że jeden mecz zagra super ze średnią 9.0 a drugi sobie odpuszcza po to by w następnym zagrać znowu super i tak jest co drugi mecz :( W LM odpadłem z Milanem (u siebie 1-1, wyjazd 0-2). W lidze wygrywam bez problemu z zespołami z wyższej części tabeli, a gubię punkty z Zaragozą, Xerez czy też Almerią. Szczególnie często zdarza się 0-0 na wyjeździe i mimo dwóch zwycięstw bezpośrednich z Barcą przegrałem ligę o 4 punkty.

Ten skład jest z okresu jak grałem ManU i chodzi mi tylko o ustawienie bo skład w Realu mam inny :) Wkrótce zrobię screen z aktualnym składem z Realu.

A i jeszcze jedno. Często własnie tak jest że stoperzy (Albiol, Pepe) popełniają kosztowne błędy w defensywie i wtedy napastnik jest sam na sam z Ikerem :| Iker broni świetnie, ale nie zawsze wyjmie, szczególnie jak napastnik ma wysoki poziom opanowania. W sezonie ta para obrońców sprokurowała bardzo dużą ilość rzutów karnych (około 10) z tym że tylko dwa zostały strzelone, bo Iker praktycznie wszystko potrafił obronić :D Dlatego też kupiłem Chielliniego za 77 mln z Juventusu. Zobaczymy jak się będzie spisywał w nowym sezonie. I dzwi mnie czemu często Ronaldo jest w polu karnym jak są stałe fragmenty gry zamiast czekać na skrzydle na piłkę.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 16.07.2010 o godz. 13:03

Koo7i Partyzant

0
16.07.2010 13:03    #5
Ładnie, ładnie.... ale co mnie to obchodzi? Chcesz porade w kwestii taktyki do realu madryt, a pokazujesz sklad z Manchesteru United(swoja droga smieszne ze takich zawodnikow sciagnales do Manchesteru). Co mnie obchodzi ile Twoj Casillas wybronil karnych? Majac podobny sklad w Realu, i placzac ze nie mozesz wygrac meczu ze slabymi rywalami, tylko udowadniasz jak slaby jestes.

0
16.07.2010 13:31    #6
Prosiłem o poradę a nie udowodnienie że jestem słaby. Zatrzymaj takie komentarze dla siebie.

Koo7i Partyzant

0
16.07.2010 13:34    #7
Ale mnie to smieszy. Walnales jakis obrazek ze skladem "marzen", nawet nie z tego klubu co prowadzisz, bez szczegolowych ustawien taktycznych, i liczysz na co ? Mam Cie pochwalic? "Łaaał, fajny skład, jak to zrobiłeś?". A sama taktyka jest beznadziejna, bo nawet najslabszy zespol, z szybkimi zawodnikami, rozniesie Cie przez kontrataki.

Kanius Partyzant

0
16.07.2010 13:36    #8
Pokaż screena z twoim składem i taktyką.

0
16.07.2010 13:36    #9
Nie rozumiesz że chodzi mi wyłącznie o ustawienie zespołu a nie o zawodników którzy grają na poszczególnych pozycjach? Potrafisz czytać ze zrozumieniem? W pierwszym poście wyraźnie to napisałem. Brak mi słów na Ciebie. Nie wypowiadaj się tutaj więcej.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.