Brak pozwolenia na prace mimo jego otrzymania

Dagome Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.07.2010, 15:53    Pytanie
Oto mój problem:
W czasie rundy wiosennej, gdy okienko transferowe było zamknięte zakontraktowałem dwóch zdolnych zawodników. A że gram Leeds to potrzebowali oni pozwolenia na pracę i pozwolenie to otrzymali, co prawda nie za pierwszym razem ale po odwołaniu, ale jednak otrzymali i transfery można było przeprowadzić. Z racji tego że okienko było zamknięte to na pojawienie się nowych zawodników w klubie musiałem czekać do 1.07.2010r. Po kilku miesiącach czekania w końcu się doczekałem...patrzę na skład a tu widzę coś takiego

http://www.bankfotek.pl/view/710103

Mimo iż ci dwaj zawodnicy przed podpisaniem kontraktów otrzymali pozwolenie na pracę to teraz ciągle przy ich nazwiskach jest "PPr", czyli "Potrzebuje pozwolenie na prace".

Co to ma być? Czy będą oni mogli grać w lidze? Jak rozwiązać ten problem?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.07.2010 15:59    #1
Jeśli się odwołasz, a decyzja nadal będzie negatywna, i tak masz możliwość kupienia tego gracza. Stawiam dychę, że jak po odwołaniu zobaczyłeś Przycisk Akceptuj, to bez dokładnego czytania wiadomości go kliknąłeś, i byłeś przekonany, że odwołanie przyniosło pozytywny skutek.

To tylko przypuszczenie, ale oparte na solidnych podstawach - własnym doświadczeniu :)))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Dagome Partyzant

0
31.07.2010 16:04    #2
Raczej nie, jeszcze nigdy się to nie zdarzyło, jestem niemal pewien że zawodnicy ci pozwolenia otrzymali. Zawsze było tak że w chwili odrzucenia odwołania pojawiał się komunikat "transfer został odwołany ze względu na brak pozwolenia na pracę"- w czasie tej samej rundy w której ich kupiłem miałem taką sytuację kilkukrotnie.

Zawodnicy Ci mają PA o wartości odpowiednio 170 ( ten z Ghany ) i 165 ( ten z Egiptu ), jeszcze nie zdarzyło się mi żeby zawodnik o takim wysokim potencjale nie dostał pozwolenia na pracę po odwołaniu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.07.2010 o godz. 16:04

KrzysztofR Młody aktywista

0
31.07.2010 16:23    #3
A nie masz przypadkiem klubu filialnego z wpisanym, że jest właśnie od pozwoleń? ;)

0
31.07.2010 16:26    #4
To nie potencjał decyduje o pozwoleniu na pracę. Przede wszystkim jest to ilość występów w drużynie narodowej, ale też kilka innych czynników.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Dagome Partyzant

0
31.07.2010 16:27    #5
Do Pogoni Szczecin wątpię żeby zgodzili się wyjechać ;)

A coś poza klubem filialnym i zmianą narodowości w edytorze? Nie pomoże np zaproponowanie nowego kontraktu za jakiś czas? Są jakieś inne sposoby na rozwiązanie tego problemu ?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.07.2010 o godz. 16:29

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.07.2010 16:41    #6
Polski klub filią? No to wszystko jasne. Nie otrzymali pozwolenia, ale jako, że masz filię z kraju UE mogłeś podpisać z nimi kontrakt. To normalne. MU ma filię z Belgii. Dobrze jest mieć - dla graczy z Ameryki Południowej - z Hiszpanii. 3 latka się czeka. Po prostu jest tak, że jeżeli masz filię z kraju UE, pomimo braku pozwolenia z zawodnikiem kontrakt podpisać możesz, trenować także, ale grać już nie. Teraz wystarczy zaoferować go klubom do wypożyczenia. Koniecznie z Belgii. Są to Afrykanie więc Hiszpania odpada. Tam opyla się dać Meksykańczyka, Argentyńczyka, Brazylijczyka. Niektóre kraje nawet z AP mają inaczej, więcej lat. Pewnie ze względu na ilość zawodników, niektóre kraje są faworyzowane kosztem innych. Czyli tak jak powiedziałem, teraz musisz ich wypożyczyć, albo czekać kilka lat. W końcu zaczną grać w kadrze zapewne. Z tym, że nie licz że wyrosną na dobrych grajków. Ja radze wypożyczyć, najlepiej poszukaj filii z Belgii.
Aha, i jeszcze jedno, zawodnicy zupełnie inaczej podchodzą do wypożyczenia do filii. Zwłaszcza ci z brakiem PPr. Myślę, że jest szansa że zechcą zawitać do Szczecina. O pozwolenie możesz starać się już po sezonie ich gry. Jak? Przedłużając kontrakt.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.07.2010 o godz. 16:51

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
31.07.2010 16:50    #7
Jeszcze jedna rzecz - jak piłkarze wystąpią w paru meczach swojej reprezentacji, i będziesz chciał sprawdzić, czy może tym razem dostaną pozwolenie - podpisz z Nimi nowy kontrakt - wtedy następuje "weryfikacja".

FMRTE - jeśli jest tam opcja dodania drugiego obywatelstwa, do daj im jakieś z UE :)

fbd Młody aktywista

0
02.08.2010 22:22    #8
[quote=Dagome]

A coś poza klubem filialnym i zmianą narodowości w edytorze? [/quote]

Powiedzmy, że na uzyskanie angielskiego obywatelstwa potrzeba 1825 dni, więc wchodzisz w FMRTE i zmieniasz, że zawodnik spędził w kraju już 1830 dni, a język angielski zna perfecto. Będziesz musiał poczekać dłuższą chwilę, aby ci odebrali paszporty, ale później nie będzie problemów.

Edit. Mój błąd. Dopiero zobaczyłem, że nie chcesz edytora.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.08.2010 o godz. 16:05

The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Rumci92 Partyzant

0
25.08.2010 18:13    #9
No to mi się trafił jakiś mega bug. Obiektem tworzącym problem jest niejaki Alexander Kolarov. Chciałem sobie zakontraktować gościa po tym, jak skończył mu się kontrakt w MU (gram Leeds), po trzech sezonach gry. Jest etatowym reprezentantem, to, myślę sobie, nie będzie problemu z pozwoleniem, tym bardziej, że już od paru sezonów grał w Anglii. Kiedy asystent dał mi znać, że mogą być problemy z uzyskaniem pozwolenia, to nie bardzo chciało mi się w to wierzyć. Pierwsza próba negatywna, odwołanie odrzucone. Kicha. No nic, myślę sobie, gra trochę czituje, to czemu ja nie miałbym? Odpaliłem FMRTE, ustawiłem mu jako drugą narodowość Wielką Brytanię - dalej to samo, obie prośby odrzucone. Deczko dziwne, bo kiedyś podobny zabieg się udał - chciałem kupić sobie Kaseya Wehrmana, Australijczyka, jemu również nie przyznano pozwolenia na pracę. Patrząc na jego narodowość, stwierdziłem, że normalnie by dostał, więc trochę oszukałem, ale w sytuacji Kolarova nie mogę nic zrobić. Nawet ustawienie jako pierwszej narodowości GB nic nie daje. Da radę coś z tym zrobić? Bo, niestety, okienko się już skończyło, więc nie bardzo mam co z nim począć. Będę musiał chyba czekać do zimowego okienka, bo nie uśmiecha mi się czekać 3 lata, aż 26-letni zawodnik otrzyma obywatelstwo belgijskie, tym bardziej, że to również może nic nie pomóc.

Pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution