Kuriozalny problem z trudnością gry.

thelead Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.08.2010, 11:22    Pytanie
Witam mam problem z FM10, jakiego sie nie spodziewałem i jakoś nigdzienie znalazłem rozwiązania.

Na początek chciałbym zaznaczyć że nie jestem jesli chodzi o serię FM jakimś wymiataczem, nie mam papierów na genialnego taktyka czy wychowawcę młodziezy. Co więcej nie jestem też purystą FM, toteż nie wzgardzę od czasu do czasu zapożyczeniem taksy z netu albo sprawdzeniem talentu w geniescout. Słowem pytanie moje nie jest próba przechwałki a po prostu cpróba pogrania w FM10 bo to gierka w którą zagrałem najkrócej odkąd znam tę serię managerów.

ALe do rzeczy... chodzi mi o to że FM10 szybko mnie zniechęcił bo gra jest za łatwa (tzn. nie wiem co zrobić zeby była w miarę realistyczna, coś na poziomie 09 albo 08. Żeby nie być gołosłownym, zacząłem grać w angielskiej championship, w Nothingham konkretnie, owszem przyznam że takse jaką tam ustawiłem podpatrzyłem gdzieś w necie, ale to mniej istotne. W kazdym bądź razie już pierwszy sezon mnie rozwalił, bo transfery zrobiłem żadne, Smolarek do ataku i ze dwóch jeszcze innych leszczy, w treningu też żadnej rewolucji i po sezonie awans Nothingham do premiership, smolarek królem strzelców bodajże z 36 bramkami słowem, cud miód i malina, ale myślę sobie w premiership wreszcie dostnę w kośc i będę musiał pokombinowąc nic bardziej mylnego, w połowie sezou w premiership znów smolarek strzela średnio bramkę na mecz a drużnya po 3, jako beniaminek byłem na 5 miejscu w tabeli... no i jakoś mi się odechciało grać.... wiem że to może problem kuriozum, ale chciałbym znów poczuć smak rywalizacji ... jakaś rada na to ??

vivi30 Partyzant

0
04.08.2010 11:28    #1
polecam zacząć klubem z najniższej angielskiej ligi z prognozą mediów koło ostatniego miejsca...

Abdulinho17 Młody aktywista

0
04.08.2010 11:29    #2
przy rozpoczęciu gry masz trudnosc gry, jest tam Amator, cos tam i reprezentant Kraju. :D
Visca el Barça !

vivi30 Partyzant

0
04.08.2010 11:31    #3
to nie jest trudność gry tylko Twoja reputacja jako trenera...

Buła Partyzant

0
04.08.2010 11:32    #4
nigdy nie zrozumiem, czemu ludzie tak bardzo są wkurzeni, gdy wygrywają i gdy osiągają sukcesy niemożliwe w rzeczywistości... Ja rozpaczam, gdy przegrywam ;P
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

golex Partyzant

0
04.08.2010 11:38    #5
Dlatego ja polecam zacząć grę jakimś słabym klubem z niskiej ligi, np. ja gram San Marino z IV ligi Włoskiej i obecnie jestem w Serie A i gram w Lidze Europejskiej. A za cel postawiłem sobie zdobycie poczwórnej korony, jak tego dokonam to znów przejdę do jakiegoś słabego klubu i postaram się go wznieść na piłkarskie wyżyny!

thelead Partyzant

0
04.08.2010 11:51    #6
zasadniczo wybór słabszej druzyny owszem może i wchodzi w grę ale do tej pory w serii CM/FM dojście do ekstraklasy ze średnim zespołem champinship zajmowało mi z 3-4 sezony, poźniej kolejne 3-4 żeby pograc w pucharach, co z resztą chyba pokazuje że jakimś wymiataczem nie jestem.....

no właśnie zawsze zastanawiało mnie przełożenie poziomu reputacji amator-> reprezntant kraju, wprawdzie w porzednich FM co się nie wybrało to było podobnie a tu w przpadku FM10???

Z resztą może nie tylko o ten poziom chodzi... może się człowiek zestarzał nad FM:) bo jakoś tryb 3d mnie nieco odstręcza :(

dobry.adam Partyzant

0
04.08.2010 11:54    #7
Polecam tryb HC, jeżeli jest dla Ciebie zbyt łatwo.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.08.2010 12:10    #8
Wystarczyłoby jakbyś przestał korzystać z Genie, ściągać taksy z neta i grać na nieaktualnych patchach. Temat przekoksowanego Smolarka już był omawiany, zagraj sobie Nottingham F. na najnowszej bazie, nawet kup tego Smolarka. Skoro ułatwiasz sobie na każdym kroku grę, nie dziwota że wygrywasz. W taki sposób każdy by mógł. Taksa z neta, Smolarek z wolnego i talenty z Genie.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Gentleman Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.08.2010 12:27    #9
Ja nie uważam, że gra w najniższej lidze to utrudnienie. Bo zazwyczaj jest tak, że kupuje sie kilku graczy i ciśnie sie każdego po kolei.
Niech płonie ten ogień
płonie w każdym sercu
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
stanie się to co ma się stać

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution