Kuriozalny problem z trudnością gry.

thelead Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.08.2010, 11:22    Pytanie
Witam mam problem z FM10, jakiego sie nie spodziewałem i jakoś nigdzienie znalazłem rozwiązania.

Na początek chciałbym zaznaczyć że nie jestem jesli chodzi o serię FM jakimś wymiataczem, nie mam papierów na genialnego taktyka czy wychowawcę młodziezy. Co więcej nie jestem też purystą FM, toteż nie wzgardzę od czasu do czasu zapożyczeniem taksy z netu albo sprawdzeniem talentu w geniescout. Słowem pytanie moje nie jest próba przechwałki a po prostu cpróba pogrania w FM10 bo to gierka w którą zagrałem najkrócej odkąd znam tę serię managerów.

ALe do rzeczy... chodzi mi o to że FM10 szybko mnie zniechęcił bo gra jest za łatwa (tzn. nie wiem co zrobić zeby była w miarę realistyczna, coś na poziomie 09 albo 08. Żeby nie być gołosłownym, zacząłem grać w angielskiej championship, w Nothingham konkretnie, owszem przyznam że takse jaką tam ustawiłem podpatrzyłem gdzieś w necie, ale to mniej istotne. W kazdym bądź razie już pierwszy sezon mnie rozwalił, bo transfery zrobiłem żadne, Smolarek do ataku i ze dwóch jeszcze innych leszczy, w treningu też żadnej rewolucji i po sezonie awans Nothingham do premiership, smolarek królem strzelców bodajże z 36 bramkami słowem, cud miód i malina, ale myślę sobie w premiership wreszcie dostnę w kośc i będę musiał pokombinowąc nic bardziej mylnego, w połowie sezou w premiership znów smolarek strzela średnio bramkę na mecz a drużnya po 3, jako beniaminek byłem na 5 miejscu w tabeli... no i jakoś mi się odechciało grać.... wiem że to może problem kuriozum, ale chciałbym znów poczuć smak rywalizacji ... jakaś rada na to ??

golex Partyzant

0
04.08.2010 12:50    #10
Tak, tylko zawsze po 3-4 sezonach przychodzi kryzys, z którym trzeba sobie poradzić. Ja np. gram San Marino już 3 sezon w Serie A, mam skład, który spokojnie powinien walczyć o zwycięstwo, a plątam się między 8-12 miejscem. W poprzednim sezonie to samo tylko, że zająłem 6 miejsce. W drużynie panuje brak zgody i harmonii, zawodnicy i kibice psioczą, że zespól nie gra tak jak się od niego oczekuję, a wszystkie ustawienia, które pasowały wcześniej teraz nie pasują. No i poradź sobie teraz z tym...

szfedo Przodownik pracy

0
04.08.2010 15:26    #11
Ja też uważam, że FM jest łatwy w porównaniu do 09. Ale nie rozpaczam z tego powodu, taksę mam swoją od FMa 08 i zmieniam w niej tylko małe drobnostki - póki co działa od kilkunastu sezonów, w europejskich mocarzach (Tottenham), ligowych średniakach (Espanyol), czy ciulowatych drużynach (Southport). Jeśli FM jest dla Ciebie za łatwy, pójdź tropem Dobrego.Adama, który radzi Ci grę w trybie HC (zero ściągniętych taks, żadnego Genie Scouta i inny TiRTów). Poszukaj w googlach więcej na ten temat bo to jest świetne urozmaicenie gry i chyba najbardziej realistyczny tryb, dla tych, którzy przesycili się grą i uważają ją za drobnostkę ;)

ps. co do zagrania od najniższej ligi, podzielam tą opinię. Wraz z kumplem rozpoczęliśmy kariery od Blue Square North i w 3 sezony - 3 awanse. Teraz jesteśmy w League One, Premiership i wielkie pieniądze coraz bliżej! :D

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.08.2010 16:29    #12
Ja mam zawsze problem w Woking po 4, 5 sezonach. A już totalnie nie mogę z PPr. Krew mnie zalewa. BeTeWu - dla zainteresowanych HC - Zasady Hardcore - FM 2010.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.