defensywna taktyka

mateuszmc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.08.2010, 00:27    Pytanie
Witajcie znów mam serie kilku pytań :

1.Czy defensywną grą w wielkim klubie można coś osiągnąć ?
(np. Gram Chelsea Londyn i ustawiam sobie Catenaccio i czy z tą grą osiągnę coś w LM i w BPL ?)

2.Czy OPP mający status "gwiazdy w większości zespołów" będzie miał takie same umiejętności grając na PP ? (np. C.Ronaldo)

szfedo Przodownik pracy

0
05.08.2010 00:52    #1
1. Możesz spróbować. Mając wyśmienitych napastników (a takich do Chelsea ze spokojem jesteś w stanie sprowadzić), nie będziesz potrzebował wielu akcji żeby zdobyć gola, a jak wiadomo w defensywnych taktykach za wiele sytuacji mieć nie będzie.

2. W FMie rola OPP i PP jest w zasadzie taka sama. Ronaldo ze spokojem powinien odnaleźć się na obu pozycjach.

mateuszmc Partyzant

0
05.08.2010 00:54    #2
a jeszcze spytam odnośnie A.C. Milanu czy w 1. sezonie warto zaufać tym piłkarskim "dziadziusiom" czy jednak warto poszukać młodszych wojowników ? :p

szfedo Przodownik pracy

0
05.08.2010 01:46    #3
Ja wyznaję zasadę średnia wieku powinna być poniżej 23 lat :P więc ja pewnie wywaliłbym na zbity pysk dziadów i pozatrudniał młodziaków. Ale to nie jest najlepsza droga. Najefektywniej po prostu powoli usuwać w cień niepotrzebnych dziadków i dawać szansę gry młodzianom. Bo jak wymienisz całą kadrę w pierwszym sezonie to zanim się zgrają to minie trochę czasu. Najlepiej robić to stopniowo. Ja do tego cierpliwości nie mam i wywalam od razu cały, co nie przekłada się na sukcesy ligowe i europejskie ;D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.08.2010 o godz. 01:47

McMoney Młody aktywista

0
05.08.2010 03:19    #4
Co do tego drugiego to zależy jaką masz koncepcję. Ja na przykład wywaliłbym Dide, Favallego czy Inzaghiego,lecz zostawiłbym takich graczy jak Pirlo, Gattuso ;). Oni mają doświadczenie, napewno mogą jeszcze pomóc zespołowi. A jeszcze mogą pomóc w treningu młodzianom.
Glory, Glory MAN UNITED !!

kaka222 Partyzant

0
05.08.2010 08:38    #5
Dziadziusiów z Milanu lepiej nie wywalaj. Niektórzy grają bardzo dobrze zwłaszcza Pirlo. Poszukaj natomiast bramkarza bo Dida sie nie nadaje, a Abbiati jest kontuzjowany na początku.

mateuszmc Partyzant

0
05.08.2010 11:20    #6
a co do tej gry obronnej Drogbę lepiej ustawić jako Lisa,Środkowego czy jakoś inaczej ? Bo w catenaccio jakoś nie widzi mi się Drogba jako środkowy...

szfedo Przodownik pracy

0
05.08.2010 16:10    #7
Zależy iloma nsami grasz. Jeśli jednym na szpicy to lis mało trafione chyba, bo będzie trochę osamotniony. Ja bym go dał na Środkowego albo Kompletnego

mateuszmc Partyzant

0
05.08.2010 19:10    #8
No właśnie tylko Didier by grał na szpicy,ustawić bym ich chciał tak

Cech-A.Cole-Terry-Carvalho-Liber (jakiegoś się kupi :))-Lampard-Essien-J.Cole-Deco-Ballack-Drogba

Zdaje mi się że Lampard,Essien,Deco czy Ballack mogliby mu dostarczać dobre piłki w pole karne (jako Lis by grał) tylko gorzej grać przeciw drużynom z mocniejszą defensywą np.Machester United,Barca,Real

szfedo Przodownik pracy

0
05.08.2010 19:21    #9
No nie wiem, musiałbyś pokombinować w sparingach i zobaczyć jak wygląda gra Drogby jak lisa, środkowego czy kompletnego. Deco i Lampard ze spokojem są w stanie kreować grę więc o to bym się nie martwił.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.