Agresja

Frenzibizi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.08.2010, 14:04    Pytanie
Mam pytanie jeżeli mam środkowego obrońce z Agresją 19 i co chwila dostaje on żółte i czerwone kartki, to jeżeli dam mu indywidualnie odbiór delikatnie, to czy on wtedy będzie odbierał piłkę jak np piłkarz z agresja 13 na mieszanym odbiorze czy nagle będzie przepuszczał napastników bojąc się im włożyć nogę?

mateuszmc Partyzant

0
05.08.2010 14:16    #1
Moim zdaniem to będzie się on starał jak najmniej "kosić" zawodników drużyny przeciwnej przez co będzie łapał mniej kartek...zmień w poleceniach dla drużyny odbiór na łagodny i pressing na mniejszy,a w ustawieniach dla tego zawodnika ustaw też odbiór na delikatny,jeżeli nie podziała to zmieniaj go ok. 60-70 min. może pomoże :p

radzik27 Młody aktywista

0
05.08.2010 21:09    #2
za faule i częste kartki odpowiada również ukryty atrybut dirtiness, który można tłumaczyć jako 'gra faul'

Kacper125 Partyzant

0
05.08.2010 21:11    #3
przepraszam że nie na temat. Czy jest tutaj gdzieś temat gdzie można przeczytać jakie atrybuty są najważniejsze na daną pozycję? Dziękuję bardzo.

Frenzibizi Partyzant

0
06.08.2010 01:59    #4
Wiesz gdybym całej drużynie ustawił łagodny odbiór to kończył bym wynikami 5:4 itp. Mi chodzi o samego zawodnika. Teraz akurat go już szybko sprzedałem ale następnym razem chciał bym wiedzieć czy idzie jakoś temu zapobiec ;]

szycha333 Partyzant

0
06.08.2010 23:23    #5
[quote=Kacper125]przepraszam że nie na temat. Czy jest tutaj gdzieś temat gdzie można przeczytać jakie atrybuty są najważniejsze na daną pozycję? Dziękuję bardzo.[/quote]

http://gry.o(...)kul.html

Podajże strona 3

Stokrotka89 Partyzant

0
08.08.2010 10:13    #6
Ustawienie agresywnemu obrońcy indywidualnych ustawień odbioru na delikatny może pomóc w zmniejszeniu ilości "łapanych" kartek. Wpływ na jego zachowanie może też mieć atrybut koncentracji i, w mniejszym stopniu, opanowania.
Lepiej takim zawodnikom zmieniać ustawienia indywidualne, niż całej drużynie, bo te pierwsze są nadrzędne w stosunku do drużynowych.
Sprawdź też, czy nie brakuje mu szybkości i przyspieszenia i czy w meczu pomiędzy twoim bramkarzem a ostatnim obrońcą nie tworzy się zbyt duża dziura.
Jeśli tak jest, to obrońca musi faulować "uciekającego" mu zawodnika, który ma np. szybkość na 17.
Wtedy zmień ustawienie linii obronnej na Cofnięta, albo na Norma. Ja gram na Normie przesuniętej kilka kliknięć w lewo a i tak moi wolni obrońcy miewają problemy z szybkimi napastnikami (kiedy wystawiam obrońców z szybkością poniżej 13).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution