Wypożyczenie zawodnika i koniec kontraktu

webson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.08.2010, 23:43    Pytanie
Jakieś dziwy nastały w FM2010 :P
Gram w lidze angielskiej Millwall 6 sezon, jestem w najwyższej fazie rozgrywek i Porto zgłosiło się, że chce wypożyczyć zawodnika-Mołdawianin (ma tylko to obywatelstwo). Ustaliłem cenę, daję zgodę, tuż po zatwierdzeniu gość przechodzi do Porto i kończy się mój kontrakt z nim. Na głównej karcie zawodnika pisze N/D tak jakby był wolnym zawodnikiem (jego wartość ciągle 5,5mln). Dopiero w zakładce "kontrakt" jest wypisany nasz kontrakt, ale sam już nie wiem czy on obowiązuję bo nagle zainteresowanie nim rośnie i kilka klubów jest chętnych na transfer, a grajek nie zagrał nawet meczu w nowej drużynie...czy ktoś może mi to wytłumaczyć? :)

Jednak się okazało, że po kilkdu dniach traci też wartość i jest kreska.
Sprawdziłem, mam tak samo z drugim zawodnikiem wypożyczonego do 2 ligi angielskiej...a najlepsze jest to, że u trzeciego zawodnika, którego wypożyczyłem (Boca Juniors) jest wszystko w porządku :)

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.08.2010, 23:59

MiKa Młody aktywista

0
09.08.2010 00:02    #1
Jeśli dobrze zrozumiałem to miałem taki sam błąd w grze. Tyle, że w FM 2008. Nie wiem jak temu zaradzić, ale można się spodziewać następnych błędów. Ja przez to zakończyłem świetnie prosperującą karierę w Norwich :(

Ale się nie załamuj. Może ktoś wie o co chodzi.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2010 o godz. 00:02

Kudłaty Partyzant

0
09.08.2010 08:33    #2
Przeinstaluj grę. Tylko to pomoże. Spróbuj.

webson Partyzant

0
09.08.2010 10:21    #3
Dziwy i cuda ciąg dalszy :/
Zawodnicy tracą wartość, następnie kontrakt, potem w jakiś magiczny sposób znów pojawił się kontrakt na kilka dni...inne kluby chcą kupić moich grajków, ale wychodzi na to, że ja muszę się zgodzić na transfer. Zawodnicy wciąż widnieją u mnie w drużynie oczywiście na niebiesko, ale jeśli wejdę w transfery i wypożyczenia to już ich tam nie ma :P

Najpierw spróbuję jeszcze dać urlop na rok i zobaczę czy Ci zawodnicy wrócą do mnie, czy po prostu będą wolnymi zawodnikami po okresie wypożyczenia.

Czyli powinienem zrobić reinstalkę, łatkę to co mam czyli 10.3 i wszystko powinno być dobrze? A zmiany w edytorze czasu rzeczywistego które robiłem znikną czy nie (dokładnie zmiana barw klubowych)?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.08.2010 10:29    #4
Nie znikną jeżeli jest zapisałeś tym edytorem. Bo one są związane bezpośrednio z sejwem. Tylko nie pomyl łatek, dokładnej wersji, bo ci w ogóle sejw nie odpali i naturalnie skopiuj sejwa, bo po reinstalce wszystko związane z eFeMem kasuje się. Chociaż mi kiedys grafikę zostawiło w starych folderach... A jak ci reinstal nie pomoże to ich nie wypożyczaj lepiej.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

webson Partyzant

0
09.08.2010 15:06    #5
Wróciłem po urlopie i niestety nic to nie dało. Zawodnicy nie wrócili do mojego klubu, co więcej są jakby zawieszeni pomiędzy moim klubem a tym do którego ich wysłałem. Żaden z tych dwóch felernych grajków nie zagrał ani jednego meczu, a nie wierzę, że byli w aż tak słabej formie. Reszta zawodników wypożyczonych spokojnie wróciła do mnie po okresie wypożyczenia.

Robię reinstalkę, miejmy nadzieję, że pomoże, bo się wkur.. :/

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
09.08.2010 16:10    #6
Jeśli nie pomoże, to mam radę - odstaw edytory czasu rzeczywistego. Potrafią one popsuć grę i problem może leżeć właśnie w "namieszanym" sejwie.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

webson Partyzant

0
09.08.2010 22:32    #7
No niestety reinstall gry nic nie pomógł. Próbowałem nawet dwa razy i ciągle tylko tych dwóch zawodników ma problem z wypożyczeniem. trudno, zwolnię gości i niech idą w pierony...pozostaje mi jedynie nadzieja, że to już się nie powtórzy ;)

MiKa Młody aktywista

0
09.08.2010 22:40    #8
:/ Mówiłem właśnie, że będzie więcej problemów. Ja jednego nawet zwolnić nijak nie mogłem. Nijak!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.