Romelu Lukaku

BKS_Skrzat Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2010, 10:55    Pytanie
Mam pytanie już w pierwszym sezonie wystawiam Lukaku do gry i gra przeciętnie strzela mało bramek czy jest po prostu zza młody a może zmiana roli mu pomoże jaką polecacie rolę dla Lukaku?

Jarna Partyzant

0
10.08.2010 10:58    #1
Myślę, że powinieneś wypróbować różne warianty jego roli na boisku.
Zobacz które atrybuty ma najlepsze i pod nie podporządkuj rolę na boisku.
Jeśli to nie pomoże to mógłbyś spróbować go wypożyczyć na 1 sezon do innego klubu, żeby się ograł.

Osobiście nigdy nie miałem w swoim składzie Lukaku, ale podobno to bardzo dobry zawodnik z dużym potencjałem.

Może lepiej poczekaj, aż wypowie się ktoś kto nim grał, albo jak wolisz posłuchaj moich rad :)

Użytkownik uznał post za pomocny

0
10.08.2010 11:01    #2
ok dzięki masz u mnie punkcik

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2010 11:46    #3
Po pierwsze, siedemnasto czy osiemnastolatek nie będzie grał idealnie w mocnej lidze (a do takiej go pewnie zakupiłeś - jest drogi i biją się o niego dobre kluby). Polecałbym w kreatorze taktycznym posprawdzać różne role środkowego napastnika na boisku i sugerować się tymi wskazaniami. Do każdej z ról przypisanych jest kilka kluczowych atrybutów - wybierz taką rolę, która najlepiej odpowiada temu zawodnikowi. To raz. Dwa - przemyśl, jak napastnik z taką rolą wkomponuje się w cały zespół. To też trzeba przeanalizować. Jeśli nie będzie dostawał wsparcia i odpowiednich piłek, to nawet taki talent wiele nie zdziała. Trzy - jest sporo atrybutów psychicznych, które determinują postawę na boisku, a młodzi gracze te atrybuty mają raczej niskie. To też może być więc powód.

Ze swojej strony polecałbym wypożyczyć go do innego klubu, który:
- zagwarantuje mu miejsce w pierwszej 11
- ma dobrą bazę treningową
- występuje w przyzwoitej, choć nie za mocnej lidze

Po takim rocznym wypożyczeniu, Lukaku powinien się ograć i być gotów na wchodzenie w końcówkach lub na mniej istotne mecze. Jeśli grasz w lidze, w której jest też liga rezerw - udostępnij go do gry w niej. Będzie zbierał doświadczenie tam i ogrywał się w pierwszej jedenastce. W trzecim sezonie można powoli na niego stawiać w ważniejszych spotkaniach. W czwartym - piątym powinien już być pełnowymiarowym napastnikiem.

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
10.08.2010 11:48    #4
Dzięki Celta Vigo to dobry klub dla niego?

Jarna Partyzant

0
10.08.2010 11:59    #5
Osobiście uważam, że tak :)
Średnia liga, średni klub.
Pewnie będzie grał w pierwszej "11" :)

A Ty kim grasz tak w ogóle ? :)

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
10.08.2010 12:13    #6
Marudzicie. :P Nie pamiętam dokładnie, ale chyba Lukaku jest idealnym kompletnym napastnikiem. Ustawiłbym obok niego jakiegoś dobrego środkowego napastnika (jeśli prowadzisz na tyle dobry klub, że ściągnąłeś Lukaku, to musisz mieć też takiego atakującego - Torres, Drogba, Rooney itp.). Powinno Ci to zagwarantować dużo goli.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

0
10.08.2010 12:59    #7
[quote=Pomstiborius]Marudzicie. :P Nie pamiętam dokładnie, ale chyba Lukaku jest idealnym kompletnym napastnikiem. Ustawiłbym obok niego jakiegoś dobrego środkowego napastnika (jeśli prowadzisz na tyle dobry klub, że ściągnąłeś Lukaku, to musisz mieć też takiego atakującego - Torres, Drogba, Rooney itp.). Powinno Ci to zagwarantować dużo goli.[/quote]

Właśnie w tym problem , że trudno nazwać Arszawina dobrym napastnikiem a Van Persie ma długą kontuzję zostaje tylko Bendtner i Afellay.

[quote=Jarna]Osobiście uważam, że tak :)
Średnia liga, średni klub.
Pewnie będzie grał w pierwszej "11" :)

A Ty kim grasz tak w ogóle ? :)[/quote]

Arsenalem Londyn

[quote=oldgunz]W Celcie powinien elegancko się ogrywać. Jest silny, także powinien te walory eksponować na tle Hiszpanów, a sama Celta od lat przeżywa słabsze chwile, wobec tego taki napastnik dla nich to skarb. Będą go wystawiać.

Pomstiborius:
Zgadza się, mi on też najbardziej pasuje na kompletnego napastnika. Choć z drugiej strony - to najbardziej wymagające zadanie ze wszystkich i młodzian może nie podołać (potrzebna jest też pracowitość, determinacja, kondycja, podania a nawet odbiór chyba). Ja widziałbym docelowo Lukaku z kimś pokroju Lavezziego / Messiego itd. Wysoki, lecz zwinny Murzyn (nowa wersja Drogby) w pakiecie ze zwinnym Latynosem powinni siać postrach i zdobywać bramkę za bramką. Z wymienionych przez Ciebie graczy Drogba jest zbyt podobny do młodego Belga, a Rooney skupia się na wielu różnych funkcjach i aż szkoda wystawiać go jako środkowego napastnika. Moim zdaniem tacy gracze najlepiej sprawdzają się jako cofnięci, z funkcją wsparcia.[/quote]

Jak grał na cofniętym był beznadziejny ustawiłem mu kompletnego.

Co do wypożyczenia nie mogę go wypożyczyć bo jest na kontrakcie juniorskim , jakie rozwiązanie proponujecie:
-Gra w rezerwach
-Gra w U-18
-Ogony 5-10 minut w ligowych meczach
-Zaryzykowanie i regularna gra w 1 składzie
-Nic nie robienie przez ten czas z nim aż do momentu kiedy będę mógł go wypożyczyć.

Jarna Partyzant

0
10.08.2010 13:03    #8
1.Ja bym proponował wstawiać go w meczach ligi na 15-20 minut. Zależy od wyniku :)

2.Jeśli to się nie sprawdzi to gra w rezerwach i wstawianie go na puchary do 1 składu ze słabszymi zespołami :)

Oczywiście, jeśli propozycja numer 1 się sprawdzi to również wstawiaj go na całe mecze w pucharach, a czasem nawet na całe mecze ligowe ze słabszymi zespołami :)

Mam jeszcze pytanie :) Ile dałeś za Lukaku ??

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 13:05

0
10.08.2010 13:09    #9
Mam wyłączonego FM a u mnie za nim się włączy trochę potrwa w mojej karierze dziś będzie to opisane ale dałem chyba 5,5 mln z góry a reszta po 50 golach w lidze.

EDIT:Ok to dam mu się ogrywać w pucharach i meczach ligowych a tak to będzie grał w lidze młodzieżowej.

A z Neymarem(przychodzi do mnie jak skończy 17 lat) jak się sprawa prezentuje?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 13:10

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.