Romelu Lukaku

BKS_Skrzat Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2010, 10:55    Pytanie
Mam pytanie już w pierwszym sezonie wystawiam Lukaku do gry i gra przeciętnie strzela mało bramek czy jest po prostu zza młody a może zmiana roli mu pomoże jaką polecacie rolę dla Lukaku?

Jarna Partyzant

0
10.08.2010 13:15    #10
Kurcze, Ty pewnie grasz na Euro :) Ja gram na złotówkach, więc to 5,5 mln to nie wiem ile jest na naszą walutę :/
Może wiesz ile, to byś mi powiedział, bo jestem ciekaw ile dałeś za niego :) ??

Nigdy nie miałem Neymara w składzie, ale też podobno bardzo dobry zawodnik.
Też z początku próbuj dawać mu grać w 1 składzie i zobacz czy się sprawuje. Jeśli nie, to zrób to samo co z Lukaku :)

Widzę, że propagujesz politykę transferową Wengera, jeśli chodzi o sprowadzanie młodych zawodników :)

P.S - Gdzie będziesz opisywał karierę ?? Chętnie poczytam :)

0
10.08.2010 13:32    #11
około 15 mln złotych to jest . Nie tak całkiem on sprowadza dobrych graczy z francuskim obywatelstwem a ja sprowadzam świetnych graczy z całego swiata :D. W manifestach już opisuje dziś nowy odcinek.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
10.08.2010 13:36    #12
W takim razie ustawiaj Lukaku jako kompletnego/środkowego napastnika, a obok Arshavin jako klasyczna 10 lub cofnięty napastnik (żeby wspierał Lukaku, ściągał obrońców, podawał itp.).

Zsyłanie go do rezerw/młodzieżówki nie ma sensu. Podobnie dawanie mu zagrać 5 minut. Masz problem z napastnikami, więc możesz swobodnie wystawiać go w pierwszym składzie (Bendtner nie jest o wiele lepszy, a po pierwszym sezonie będzie gorszy) lub przynajmniej wpuszczać na ostatnie pół godziny. W ostateczności wypożycz go.

PS. To chyba będzie więcej niż 15 mln złociszy, ale nie znam dokładnego przelicznika.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

0
10.08.2010 13:42    #13
3,81 stoi złoty no to około 17-18 mln kosztował. Poczytaj moje opowiadanie i zobaczysz , że Bendtner mnóstwo strzela a Arszawin nic więc chyba lepiej Bendtner i Lukaku niż Arszawin i Lukaku. Zrobię tak:

-Dam mu grać całe mecze w pucharach
-Dam mu grać 65-70 minut w mniej ważnych meczach ligowych
-Będzie grał jeszcze od czasu do czasu w U-18
-Jak będę mógł a będzie jeszcze za słaby to go wypożyczę

Neymar jest lepszy od Lukaku na początku ?Który z nich się lepiej rozwija?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2010 16:09    #14
[quote=BKS_Skrzat]Zrobię tak:

-Dam mu grać całe mecze w pucharach
-Dam mu grać 65-70 minut w mniej ważnych meczach ligowych
-Będzie grał jeszcze od czasu do czasu w U-18
-Jak będę mógł a będzie jeszcze za słaby to go wypożyczę
[/quote]

To dobry pomysł. Ja wolę wprowadzać bardziej ogranych już nastolatków do składu, ale z drugiej strony gram znacznie słabszymi zespołami niż Arsenal i z takim talentem w życiu do czynienia nie miałem. Lukaku powinien sobie jednak poradzić z zespołami pokroju Wolves, Reading, Birmingham, WBA czy Bolton.

[quote=BKS_Skrzat]
Neymar jest lepszy od Lukaku na początku ?Który z nich się lepiej rozwija?[/quote]

Żadnego z nich nigdy nie prowadziłem, ale to gracze różnego typu. Neymar to zawodnik raczej w stylu Robinho, zaś Lukaku w stylu Drogby. Ważniejszym od bezwzględnej wartości atrybutów jest stopień wkomponowania zawodnika w zespół. Moim zdaniem, do szybkich i ruchliwych zawodników Arsenalu bardziej pasuje Neymar. Lukaku jest zaś piłkarzem, który mógłby się odnaleźć jako odgrywający, w systemie 4-5-1 z jednym tylko wysuniętym napastnikiem. Jeśli jest do tego pracowity, ustawienie mu opcji wsparcia zamiast ataku powinno przynieść rezultaty. Ale Arsenal ma raczej personalne predyspozycje do szybszej, bardziej kombinacyjnej i finezyjnej gry, opartej na częstym nękaniu przeciwnika atakami i prowadzeniu gry. Jeśli miałbym wybierać, brałbym raczej Neymara - lepiej powinien się odnaleźć w tym zespole. I powtarzam - to, czy jeden czy drugi ma przy atrybutach więcej zielonych strzałek jest kwestią wtórną. Ważniejsza jest harmonia i zamysł na drużynę, a nie indywidualne popisy.

Użytkownik uznał post za pomocny

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.08.2010 16:15    #15
Ja przez wiele lat grałem atakiem Traore-Neymar. Kupiłem Lukaku (za 50 milionów euro) i zastąpił Traore, który grał jako kompletny. Bardzo dużo biegał, kreował akcję i teraz robi to Lukaku. Ewentualnie daj go jako odgrywającego, z tym że wtedy grałbym jednym napastnikiem.
Po pierwsze, daj Lukaku porządnego mentora. Po drugie, do stycznia niech graj w U-18, ale pozwalaj także w rezerwach. W razie kontuzji napastników dawaj do pierwszego zespołu. W styczniu dalej to samo. Jak skończy 18 lat, to go wypożycz. Koniecznie do angielskiego klubu. Bo i tak będzie tam grał. Czym szybciej się nauczy tym lepiej. Warunki fizyczne ku temu ma genialne. Najlepiej średniak Premiership/czołówka Championship. Po sezonie od razu do pierwszego składu. Tyle.

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
10.08.2010 16:17    #16
Też pierwszy raz prowadzę klub takiego pokroju prowadzę zaawsze kluby z polskiej Ekstraklasy,1 ligi.Waham się między kompletnym napastnikiem a odgrywającym wydaje mi się , że młodszy zawodnik lepiej spiszę się na kompletnym napastniku na odgrywającym ważna jest siła a 16 latek nie ma prawa mieć siły na super poziomie. Obecnie mam Lukaku ale Neymar jest już zaklepany i nie mam pomysłu jak jego wprowadzić do drużyny. Spytam jeszcze raz nie patrząc na klub prze ze mnie prowadzony Lukaku ma lepsze statystyki niż Neymar?

EDIT:Nie mam dobrego mentora Bendtner,Van Persie,Afellay kogo mu dać na mentora?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 16:20

0
10.08.2010 16:22    #17
Tak. Ale obaj się jeszcze rozwiną. To bardzo dobry duet napastników. Coś jak Villalva-Babacar.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2010 16:24    #18
Lukaku wcale nie ma małej siły na początku:
http://www.cmrev(...)aku.html

Jeśli masz dwóch, to może ustaw formacje 4-5-1 ze skrzydłowymi w roli schodzących, Lukaku na odgrywającego na środku a Neymara na skrzydło? Na drugie wstaw van Persiego lub Arshavina, w środku pomocy Fabregas i podbijasz świat.

W kwestii mentora - Bendtner dla Lukaku, van Persie dla Neymara. Afellay na mentora za młody i zbyt mało doświadczony.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 16:25

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
10.08.2010 16:27    #19
Affelay ma 24 lata. Wystarczająco na mentora. Zresztą liczy się ilość meczy i takie tam. Jako kompletny napastnik powinien grać zawodnik w pełni rozwinięty. Czyli około 27-letni. A Lukaku jest przerośnięty - jak na 16-latka - co ma pewnie związek z machlojkami przy datach urodzin zawodników z Afryki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.