Romelu Lukaku

BKS_Skrzat Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2010, 10:55    Pytanie
Mam pytanie już w pierwszym sezonie wystawiam Lukaku do gry i gra przeciętnie strzela mało bramek czy jest po prostu zza młody a może zmiana roli mu pomoże jaką polecacie rolę dla Lukaku?

0
10.08.2010 16:31    #20
Machlojki?Ciekawe :D . Odpowiedni bardziej wydawał mi się Van Persie bo Bendtner za młody ale jak mówisz że Afellay będzie dobry to go ustawię.

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
10.08.2010 16:36    #21
Jacko - Lukaku urodzony został w Belgii, więc o machlojkach raczej nie może być mowy.
lucasinho.blox.pl

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.08.2010 16:40    #22
Przezorny zawsze ubezpieczony :D. Ale Affelay mentorem Lukaku? Ja bym mu dał Bendtnera jednak.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
10.08.2010 16:47    #23
Bendtner piłkarsko jest lepszy chociaż w przyszłości lepszy będzie Afellay ale jest młodszy o 3 lata.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2010 16:48    #24
Lucasinho - nigdy nie wiesz. 17 latek o wzroście prawie 2 metrów? I to nie chuda szprycha, tylko mały byczek? No ale było nie było, urodzony w Antwerpii.

Co do mentora - też bym stawiał na Bendtnera. Jakoś bardziej pasują do siebie stylem gry (choć Duńczyk trochę jakby bardziej drewniany).

BKS_Skrzat - a iloma napastnikami grasz? Jednym, dwoma, trzema? Bez określania konkretnego systemu ciężko coś z powietrza wymyślić, ale dla mnie młody Lukaku to przyzwoity odgrywający z funkcją atak lub standardowy środkowy napastnik (funkcja atak lub wsparcie). Doświadczony Lukaku zaś, za parę sezonów to dobry materiał na jednego z baaardzo nielicznych w grze klasowych kompletnych napastników.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 16:50

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
10.08.2010 16:54    #25
[quote=oldgunz]Lukaku wcale nie ma małej siły na początku:
http://www.cmrev(...)aku.html

Jeśli masz dwóch, to może ustaw formacje 4-5-1 ze skrzydłowymi w roli schodzących, Lukaku na odgrywającego na środku a Neymara na skrzydło? Na drugie wstaw van Persiego lub Arshavina, w środku pomocy Fabregas i podbijasz świat.

W kwestii mentora - Bendtner dla Lukaku, van Persie dla Neymara. Afellay na mentora za młody i zbyt mało doświadczony.[/quote]

Fabregas w Barcelonie u mnie już jest na samym początku gry(uaktualnienie jakieś tam) dysponuje Ozilem,Gervinho,Walcottem i Afellayem więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie. C do mentora Bendtner jest młodszy od Afellaya więc wytłumaczenie że Afellay za młody kiepskie ale pomijając wiek Bendtner mi bardzie pasuje do Lukaku bo jest silny i wysoki taki typ rozpychacza się bardziej zbliżony niż styl Van Persiego ale Lukaku najbardziej przypomina mi Drogbę bo Bendtner to taki drewniany napastnik a Drogba dużo myśli wychodzi na wolne pole szuka okazji za pola a Bendtner tylko strzela głową a Van Persie i Neymar faktycznie do siebie pasują

EDIT:oldgunz gram 4-4-2

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 16:56

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.08.2010 16:57    #26
Mały byczek? Ty sobie popatrz na Traore. 203/750. Masakra. W Anglii dobrze grać jednym kompletnym lub odgrywającym i skrzydłowymi w postaci schodzących napastników.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
10.08.2010 17:04    #27
Co do wieku zawodników nie wiedziałem, że Afellay jest starszy od Bendtnera. Jakoś mocno przypięła się do niego łatka wiecznego młodego talentu.

To jak 4-4-2 i masz poza Bendtnerem i Lukaku samych szybkich zawodników, rozwiązanie nasuwa się samo. Ustawić parę kontrastowych napastników. Jeden szybki, drugi wysoki. Na wysokiego podstawowym piłkarzem może być Bendtner, rezerwowym Lukaku. Na szybkiego podstawowy van Persie, następnie Gervinho i Afellay (ja bym w tej kolejności to ustawił).

Co do ról:
- szybki napastnik może grać jako klasyczna 10 lub cofnięty napastnik, z częstymi wejściami z głębi pola, funkcja atak,
- wysoki napastnik może grać jako odgrywający (funkcja atak) lub środkowy napastnik (funkcja wsparcie).

Ja bym właśnie w tę stronę kombinował. Do tego, mając takie gwiazdy, możesz dostosowywać taktykę (w zasadzie skład) pod rywala.

1. Wolni obrońcy - gra Gervinho z van Persiem lub Afellayem.
2. Szybcy obrońcy - gra para Bendtner - Lukaku, zmieniony w drugiej połowie na np. van Persiego.
3. Trudny rywal - Bendtner - van Persie.
4. Prosty rywal lub mecz pucharowy - Lukaku - Afellay.

Spróbuj oprzeć się więc na kontraście pomiędzy napastnikami (jak kiedyś np. Henry i Bergkamp). Powinno wypalić.

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
10.08.2010 17:05    #28
Czy w roli takiego schodzącego napastnika sprawdzi się Neymar?

0
10.08.2010 17:07    #29
[quote=Jacko]Mały byczek? Ty sobie popatrz na Traore. 203/750. Masakra. [/quote]

750? Bez przesady=)

[quote=Jacko]W Anglii dobrze grać jednym kompletnym lub odgrywającym i skrzydłowymi w postaci schodzących napastników.[/quote]

To jest w ogóle mój ulubiony system gry (różne warianty 4-5-1). I skład nawet w tym Arsenalu jest na taką grę. Środkowy napastnik Bendtner i Lukaku, schodzący skrzydłowi Afellay, van Persie, Walcott i Gervinho. A w środku pomocy Ozil i co tam jeszcze masz.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.