FM 2010 steam

wrocman Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.08.2010, 13:07    Pytanie
Witam

Zakupiłem ostatnio drugi komputer. Posiadam oryginalnego FM2010. Jak wiadomo FM potrzebuje płyty w napędzie więc żeby mieć FMa na drugim komputerze i w niego grać ściągnąłem go ze steama(posiadam konto i FM2009, 2010 gotowa do pobrania i gry). Odpalam za pomocą skrótu utworzonego w 'Start gra żąda płyty w napędzie. Odpalanie gry przez Steam jest nie możliwe bo pojawia się komunikat że gra jest chwilowo niedostępna.

Moje pytanie. Co trzeba zrobić żeby FM mieć na dwóch komputerach a tylko w jednym mieć płytkę w napędzie?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.08.2010 14:00    #1
Nie wiem, co to jest ten steam, ale jak grać w FM bez płyty w napędzie - wiem. Odpalasz grę, mając płytkę w CD, wczytujesz swojego save'a i w tym momencie w zasadzie płytę możesz już z CD wyjąć. Grasz normalnie bez płyty, jedynie gdy zapisujesz grę musisz ją z powrotem włożyć do napędu. Używam tego np. gdy chcę posłuchać muzyki w komputerze grając jednocześnie w FMa. Gra potrzebuje bowiem płyty by wystartować, wczytywać i zapisywać stany gry. Poza tym - można grać bez płyty i po sesji po prostu włożyć ją i zapisać grę.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

wrocman Partyzant

0
12.08.2010 14:28    #2
taki sposób to może być dobry w domu...ale jak ktoś jest z laptopem poza miejscem zamieszkania to płyty z kosmosu nie weźmie.

KrzysztofR Młody aktywista

0
12.08.2010 17:39    #3
Hm. Czy w momencie włączania gry ściągniętej ze Steama na laptopie masz internet?
Jeśli nie, czy Steam jest ustawiony na działanie w trybie offline? (odznaczona opcja 'nie zapisuj informacji u koncie na tym komputerze'';)
I jeszcze jedno. Z jakiego skrótu odpalasz grę na laptopie. Czy masz skrót Steamowy (.url), czy zrobiłeś sobie normalny skrót do pliku fm.exe w folderze steamapps (lub też bezpośrednio odpalasz stamtąd)?
Moja rada:
-odznacz opcję j.w. w ustawieniach Steama
-odpalaj grę z biblioteki gier w oknie Steama.

Jak nie zadziała, pisz, będziemy myśleć dalej.

Użytkownik uznał post za pomocny

seba1702 Młody aktywista

0
12.08.2010 19:01    #4
Wrocman...

Ja na Twoim miejscu bym zrobił tak jak ja u siebie... Jako, że w stacjonarnym u mojej matki jest ciągle internet tam zainstalowałem FM'a przez steama by bracholowi umożliwić grę (bo ta ciamajda woli na fajki 300zł miesięcznie wydać niż FMa kupić, a później błaga).

Zaś grę z płyty odpalam na laptopie bo przecież nie zawsze jest net w laptopie (przynajmniej w moim przypadku).

Użytkownik uznał post za pomocny

Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

wrocman Partyzant

0
03.09.2010 18:39    #5
na stacjonarnym miałem już zainstalowanego fm więc po co ściągać go ze steama.

na laptopie nie ma internetu (seba1702 - mam podobnie;/ tylko że brachol nie chcę dokupić modemu na wifi sobie)

KrzysztofR - odpalałem z fm.exe może dlatego.

zrobiłem coś innego...chyba nie legalnego...zrobiłem obraz płyty FM i wrzuciłem na lapka i załączyłem z deamona. gra śmiga...choć jest ściągnięta przez steama

ale spróbuje tamten sposób...bo zbliża się nowy FM i znowu będzie spóła:/ i znowu kombinowanie żeby działało na dwóch.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.09.2010 18:55    #6
Skoro kupiłeś płytę (lub w jakiś inny legalny sposób za FM-a zapłaciłeś) to masz prawa do gry - możesz robić obraz płyty, byle gra nie wychodziła poza twój dom, ofc. możesz oddać ją kumplowi ale wtedy musisz ją odinstalować od siebie.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.09.2010 o godz. 18:58

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.