Poprawić skuyeczność napastników

andresss21 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.08.2010, 18:19    Pytanie
Witam wszystkich wielbicieli FM. Mam problem odnośnie napastników , gram już jakiś czas ale w dalszym ciągu nie mogę sobie poradzić z tym mankamentem. Otóż to gram ustawieniem 4-2-2 jeden Nś pełni funkcje wspierającego a drugi Nś pełni rolę napastnika atakującego który ma robić dużo zamieszania w szykach obronnych , ale problem w tym że napstnik wspirający strzela więcej goli niż ten co ma więcej atakować i strzela tylko sporadycznie więcej asystuje niż strzela ma ktoś może pomysł jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuje i i pozdrawiam wszystkich wielbicieli FM!!!

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.08.2010 18:33    #1
[quote=andresss21](...)gram ustawieniem 4-2-2[/quote]
Masz trzech bramkarzy?:-)

A teraz już serio.
Powodów może być wiele: złe instrukcje indywidualne, złe instrukcje zespołowe lub po prosty słabi napastnicy. Może tamten wysunięty dostaje za mało podań i dlatego nie strzela? Jakie im dałeś nastawienie? Jakie podania?
Ciężko coś powiedzieć mając tak mało informacji...

PS. Staraj się pisać czytelniej, bo miałem problemy żeby zrozumieć co napisałeś...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.08.2010 o godz. 18:36

Jesteśmy tu aby pomagać...

andresss21 Partyzant

0
16.08.2010 12:24    #2
Polecenia napastnika :
Rajdy - M
Rajdy z pilka - Cz
Prostopadłe podania - M
Strzały - M
Dosrodkowania - M
Z lini koncowej dosrodkowania
Nastawienie - 18
Swoboda - 10
Podania - Bezposrednie 15
Presing - 15
Moimi napastnikami ofensywnymi sa Chiniama i Bogdan Stancu co mogę zmienić żeby byli bardziej skuteczni z góry dziękuje za pomoc pozdro

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.08.2010 13:08    #3
Zmniejsz nastawienie wysuniętego napastnika. Prawdopodobnie sterczy gdzieś pod polem bramkowym rywala i czeka jak kołek na jakieś podanie. W tym czasie, Twój napastnik, który gra piłką tworzy sobie sytuacje strzeleckie.

Ja często gram jednym tylko napastnikiem i z poleceniami znacznie mniej ofensywnymi niż Twój napastnik, a na skuteczność nie narzekam. To nie musi wyglądać tak, że obrońcy mają tylko bronić, pomocnicy tylko podawać, napastnicy tylko strzelać. Ja bym ustawił tego wysuniętego napastnika trochę bardziej defensywnie. Ewentualnie, możesz zaznaczyć go jako odgrywającego. Powinien dostawać więcej piłek i w efekcie więcej strzelać. W tej chwili, z tego co zrozumiałem, masz parę napastników ustawioną jak np. Rooney z Inzaghim. Ten pierwszy haruje i wypracowuje sobie sytuacje, ten drugi tylko czeka. Spróbuj włączyć go w grę i kreowanie akcji.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.