PA i CA

Jarna Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.08.2010, 08:38    Pytanie
Dzień dobry :)

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co oznacza CA i PA ??
Widziałem to w dziale "talenty", ale nie mam pojęcia co to znaczy.
Czasem te liczby są na minusie, czasem na plusie :/
Tak więc, o co chodzi ??

Jeszcze jedna sprawa, mógłby mi ktoś podać największą i najmniejszą liczbę występującą w CA i PA ??

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam, Jarna :)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
18.08.2010 08:57    #1
[quote=FAQ]CA i PA

* CA - skrót od ang. Current Ability co oznacza poziom rozwinięcia umiejętności zawodnika przy rozpoczęciu gry (to co umie na początku).
* PA - skrót od ang. Potential Ability co oznacza maksymalny poziom rozwinięcia jaki może osiągnąć zawodnik (to czego zawodnik może nauczyć się w trakcie gry).

CA i PA określane są liczbami od 0 do 200, a im większa liczba, tym zawodnik lepszy (0 najsłabsze, 200 najlepsze). PA ponadto może być minusowe, co nie oznacza piłkarza jeszcze słabszego niż "zero". Oznacza natomiast szersze przedziały umiejętności. Poniżej znajduje się pełna lista minusowych PA:

-10 = 170 - 200
-9 = 150 - 180
-8 = 130 - 160
-7 = 110 - 140
-6 = 90 - 120
-5 = 70 - 100
-4 = 50 - 80
-3 = 30 - 60
-2 = 10 - 40
-1 = 0 - 20
0 = losowe PA

CA oraz PA są atrybutami ukrytymi, co oznacza że nie można ich sprawdzić bezpośrednio w grze. Można to uczynić za pomocą edytorów: Football Manager Editor (FM Editor), Football Manager Modifier (FMM), Football Manager Genie Scout (FM Genie Scout).[/quote]

Użytkownik uznał post za pomocny

kamiQadze Partyzant

0
18.08.2010 08:59    #2
CA - Current Ability, PA - Potential Ability
czyli po naszemu obecne umiejętności i potencjalne umiejętności ;)

pozdrawiam

spóźniłem się :/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.08.2010 o godz. 09:00

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.