Rotacje w składzie

Jarna Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.08.2010, 18:48    Pytanie
Witam,

Gram Tottenhamem Hotspur już 2 sezon. Moi zawodnicy są bardzo zgrani. Cytuję asystenta " nasi zawodnicy osiągnęli już wysoki poziom zrozumienia na boisku ".
Mam również szeroką kadrę i mam zamiar wprowadzić rotację w składzie, ponieważ w poprzednim sezonie tego nie robiłem i musiałem 6 graczy sprzedać ponieważ byli niezadowoleni i chcieli wystawienia na listę transferową.

Chciałem się spytać czy poprzez robienie takich rotacji ( tzn.zmiana 3-4 zawodników co 2-3 mecz ), nie ucierpi zgranie zespołu ??

Po drugie chciałem się spytać czy da się cokolwiek zrobić by gracz który jest poza ławką rezerwowych nie miał co chwila pretensji, złego humoru a w skutek tego nie chciał wystawienia na listę ??
Czy taki gracz może po prostu siedzieć cicho i czekać na szansę ??

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam, Jarna :)

maniutinho Młody aktywista

0
20.08.2010 18:59    #1
Odp 2: Możesz go wypożyczyć do jakiegoś innego klubu. Wtedy trochę pogra i nie będzie zły :)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.08.2010 19:00    #2
Nie wiem jak w Anglii, ale ja wystawiam w grywalnych rezerwach i nie narzekają. Rotację są ok. To nawet lepiej. Jak ci wypadnie jakiś z podstawy, to masz zmiennika, który od czasu do czasu grywał już.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Falcon Przodownik pracy

0
20.08.2010 19:00    #3
Zgranie nie ucierpi , i nie powinno być problemów że nie grają.
Zależy ile ten gracz nie mieści się do kadry meczowej. Jak na kilka meczów, to nie powinno być problemów.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.08.2010 19:01    #4
Tych nie mieszczących się w składzie wystawiaj w pucharach krajowych czy w meczach ligowych z jakimiś ogórkami. Mają większą motywacje i bardziej się starają.

Użytkownik uznał post za pomocny

#TeamTyniec

Krystian168 Partyzant

0
20.08.2010 20:19    #5
Ja kiedyś jak miałem wyrównaną kadrę 22-23 piłkarzy to zrobiłem sobie dwie jedenastki i grali co mecz, jak trzeba było zagrać co 3-4 dni :) sprawdziło się i do tego chyba wrócę :) zgranie drużyny nie ucierpiało, a wszyscy byli zadowoleni :)

Stokrotka89 Partyzant

0
20.08.2010 22:51    #6
Ja w Man Utd miałem zazwyczaj kadrę w okolicach 25-30 zawodników. Rotowałem składem w ten sposób, że na mecze takie jak ze Stoke grałem zmiennikami i najbardziej obiecującymi juniorami, a za tydzien z Chelsea grałem pierwszą 11. To samo przed meczami w LM. W ten sposób zazwyczaj udawało mi się uniknać niezadowolenia zawodników (choć kiedy zawodnik zaczynał narzekać że mało gra, natychmiast odstawał jasną odpowiedź kto tu rządzi - zazwyczaj w następnym sezonie nie było go już w klubie).
Zwykle w sezonie podstawowi zawodnicy mieli rozegrane po 35-40 meczy, a ci rezerwowi w porywach do 20.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.08.2010 10:01    #7
Ja trochę się z kolegami zgodzę, a trochę nie.

Wprowadzanie do składu zmienników nie jest takie bezkarne, bo zgranie samo w sobie nie ucierpli po jednym meczu, ale w tym konkretnym spotkaniu zawodnicy mogą grać słabo. Jeśli zaś co mecz będziesz wystawiał 6-7 nowych, i to nie zawsze tych samych - to już może wpłynąć na zgranie. Także trzeba uważać, a rotację prowadzić cały czas, z wwyjątkami takimi, jak mecz z MU czy Chelsea.

Ja wyznaję taką zasadę, że za pewne rzeczy w piłce nożnej płaci się czymś innym, niż pieniądze. Za rozwój młodego gracza trzeba czasem "zapłacić" parę ligowych punktów, a za ogólne zadowolenie i dobrą kondycję wszystkich zawodników - troszkę zgrania. Ale taki właśnie jest futbol, i najlepszy manager to taki, który potrafi znaleźć w tym złoty środek.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution