Walka o tytuł czy zwycięstwo?

matii55 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.08.2010, 16:38    Pytanie
Witam,

Jestem początkującym w FM, a gram obecnie w 2010. Chcę prowadzić Chelsea i o tuż mam pytanie. Na początku kariery jest do zaznaczenia opcja "walka o tytuł" i "zwycięstwo". Jak wybiorę "walka o tytuł" to mam mniej pieniędzy na transfery a jak wybiorę "zwycięstwo" to mam więcej. Nie wiem co wybrać, chyba lepiej mieć więcej kasy na transfery i dać "zwycięstwo"?

Z góry dzięki!

paziu Młody aktywista

0
26.08.2010 16:49    #1
To zależy od Ciebie, jeśli sądzisz że wygrasz Premiership to daj 'zwycięstwo'.
Jeśli uważasz że możesz nie podołać zadaniu to daj 'walka o tytuł'.
Licz się z tym że jeśli dasz 'zwycięstwo' i nie wygrasz to mogą cię zwolnić.
Ja osobiście zaznaczyłbym 'zwycięstwo' ;)
Powodzenia. ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

matii55 Partyzant

0
26.08.2010 16:55    #2
Paziu, a jeśli dam zwycięstwo i wygram ligę, to na następny sezon też będę mógł wybrać "walka o tytuł" czy "zwycięstwo"? Czy też od razu będą oczekiwać zwycięstwa w kolejnych sezonach?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
26.08.2010 17:02    #3
Nie, nikt (zwłaszcza w tak silnej i wyrównanej lidze) nie będzie domagał się wygrywania ligi co rok. Moim zdaniem spokojnie możesz dać zwycięstwo, bo miejsce na podium niemal na 100% zajmiesz, a to powinno bez problemów pozwolić Ci utrzymać posadę.

Z drugiej strony policz ile będziesz chciał wydać na transfery. Jeśli kasa z "walki o tytuł" wystarczy, to nie ma co szaleć bardziej.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

matii55 Partyzant

0
26.08.2010 17:09    #4
Pomstiborius, załóżmy że kasy wystarczy na transfery jak wybiorę "walka o tytuł" nawet jeszcze zostanie bo nie zamierzam szaleć na rynku transferowym kupię 1-2 piłkarzy. To lepiej wybrać "walka o tytuł" czy "zwycięstwo"? Co mi doradzisz? A jeśli chodzi o zadowolenie kibiców po meczach to jak jest mógłbyś to przedstawić?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
26.08.2010 17:12    #5
Jeśli starczy Ci kasy z "walki o tytuł", to wybierz ją. Po pierwsze presja i oczekiwania będą mniejsze, po drugie wygranie ligi da Ci większy "bonus" - nie wygrasz ligi jako murowany faworyt, ale jako jeden z wielu zespołów walczących o tytuł, więc zarząd i kibice bardziej się ucieszą. Oczekiwania względem pojedynczego meczu będą takie same niezależnie od celu sezonowego - najlepiej jeśli będzie komplet zwycięstw. :)
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
26.08.2010 18:01    #6
MIERNOTY!
CIAMAJDY!
NIEDOŁĘGI!
LENIUCHY!

Taka drużyna jak Chelsea zawsze walczy o zwycięstwo!

matii55 Partyzant

0
26.08.2010 18:18    #7
Bardzo dziękuję Pomstiborius! :) Na pewno skorzystam z twojej rady ;)

Kudłaty Partyzant

0
27.08.2010 14:53    #8
Użytkownik "Piotr Sebastian" obraża innych i w dodatku spamuje. Ale oczywiście nie dostanie on reakcjonisty, bo po co... Taka tutaj sprawiedliwość... Żal.pl

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.