Problem z kartkami w PLU

saramus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.08.2010, 16:50    Pytanie
Chciałem zapytać czy ktoś spotkał się z następującym problemem - żółte kartki nie znikają po odbyciu kary 1 meczu tylko po odpoczynku na ławie zawodnicy mają w dalszym ciągu status "o 1 mecz od zawieszenia". Czy tak to powinno działać? Czy jest to błąd gry? Dodam, że gram na łatce 10.3

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.08.2010 17:29    #1
Chyba o 1 kartkę od zawieszenia?? Może raz grałeś mecz w lidze, a potem pucharowy? Zniknęły kartki za ligę,a za puchar nie, czyli tak jak powinno być...

W jakiej lidze grasz?
Jesteśmy tu aby pomagać...

Falcon Przodownik pracy

0
28.08.2010 17:35    #2
Najprawdopodobniej jest tak jak napisał poprzednik.
Zawodnik pauzuje np. w lidze ale w międzyczasie miałeś mecz pucharowy przez to też mógł zagrać.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

saramus Partyzant

0
30.08.2010 09:17    #3
Problem w tym, że nie grałem żadnych meczów pucharowych. Oczywiście chodziło mi o "1 kartkę od zawieszenia" :-) Gram w II lidze wschodniej. Wygląda mi to na jakiś błąd, choć powiem szczerze wolałbym by to było moje niedpatrzenie bo taka ilość "żółtek" skutecznie utrudnia grę.

0
30.08.2010 10:05    #4
Rozumiem, że sytuacja wygląda tak:
Grasz mecz, twój zawodnik, który ma status o 1 kartkę od zawieszenia dostaje żółtą kartkę.
W następnym meczu tych rozgrywek nie może być zgłoszony do meczu-siedzi na trybunach.
Grasz kolejny mecz, już z tym zawodnikiem w składzie i on nie dostaje żółtej kartki, a mimo to po meczu ma znów status o 1 kartkę od zawieszenia?

Jeśli tak, to może przeczytaj zasady Twojej ligi. Może po prostu jest tam napisane coś o zawieszeniach. Np. po jednym zawieszeniu, każda kolejna żółta kartka to zawieszenie na jeden mecz

saramus Partyzant

0
30.08.2010 10:26    #5
Dokładnie tak to wygląda, ale może faktycznie tak ma być. Jak zgłębię zasady to jeszcze dam znać. Tak na logikę, jeśli zawodnik odbył karę, to w kolejnym meczu powinien zaczynać z czystym kontem a nie "o 1 kartkę od zawieszenia".

0
30.08.2010 10:30    #6
Wszystko zależy od zasad ligowych...

A grzebałeś coś w edytorze przed rozpoczęciem rozgrywki, albo w edytorach czasu rzeczywistego??

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.08.2010 00:17    #7
Nie wiem jak jest w PLU, ale bodajże w lidze niemieckiej było kiedyś tak, że zawieszenie było po 5 kartkach, potem już nie po 5, a po 3, potem chyba po 2, a potem już co kartka to zawieszenie. Oczywiście w danym sezonie. Tu może być podobnie.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution