Czy pieniądze wpłącone w ratach wpłyną od razu do funduszy na transfery?

kanonier14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.08.2010, 13:51    Pytanie
Witam, moje pytania tak jak w tytule. Dostałem ofertę od Saint Etienne w sprawie transferu Krivetsa, starałem się uzyskać odrobinę wyższą kwotę od zaproponowanej i to, aby wpłata była jednorazowa. To 1 mi się udało, to 2 nie. Wobec tego, czy opłaca mi się sprzedaż Sergeya, jeśli 1/3 kwoty transferu napłynie do mnie w ratach w ciągu 12 miesięcy? I czy dostanę te pieniądze, które przyjdą w ratach do dospozycji na transfery od razu, czy po roku? Kolejne moje pytanie jest takie, czy przy newgenach zawsze pojawia się losowo wygenerowana przez grę twarz? Jeśli nie, to co zrobić aby się zaczęła pojawiać?

Szobinho Młody aktywista

0
31.08.2010 14:06    #1
1- pieniądze nie będą od razu do wykorzystania. będą napływać co miesiąc.
2- twarz zawsze sie pojawia, jezeli nie - w ustawieniach trzeba zaznaczyć aby pokazywało zdjęcia autentyczne oraz wygenerowane.
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
31.08.2010 15:12    #2
Pieniądze od razy dojdą do Twojej puli transferowej, ale nie będzie ich na koncie, będą tam napływały co miesiąc, przez najbliższy rok.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Falcon Przodownik pracy

0
31.08.2010 17:34    #3
Nie będzie od razu w Twojej puli tych pieniędzy.Podobnie jest jak ty kupujesz na raty.Wydaje się że kupiłeś np.5 graczy za małe pieniądze na raty, po czym raty miesięczne wyniosą np 1 mln i tak oto doprowadzić się idzie do ruiny.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
31.08.2010 17:36    #4
@Falcon
Pytanie było o przydzielenie ich do budżetu transferowego, a nie o wpłynięcie do kasy klubu. Wiele razy sprzedawałem kogoś wyłącznie na raty, bez wpłaty początkowej i po każdej takiej transakcji mój budżet transferowy był większy, mimo że pieniądze na konto klubu nie wpłynęły.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.08.2010 19:05    #5
Dopowiadając do tego, co bardzo słusznie napisał Pomstiborius, zasada jest taka - wszystkie raty, jakie wpłyną do Ciebie jeszcze w tym sezonie, od razu po sprzedaży są uwzględnione w budżecie transferowym.

Jeśli więc sprzedajesz zawodnika na początku sezonu, (na 12 rat) to wszystkie raty będą wpłacone w tym sezonie - a więc od razu całość wpadnie do budżetu.

Jeśli sprzedajesz gracza w połowie sezonu (na 12 rat), to połowa z Nich będzie Ci wypłacona w tym sezonie, a połowa w przyszłym. Budżet zostanie więc zasilony połową kwoty w tej chwili, a druga połowa zasili budżet na początku drugiego sezonu.

Przykład bardziej skomplikowany:

Jeśli sprzedajesz zawodnika w połowie sezonu, a płatność jest na 24 raty, to:
- w obecnym sezonie dostaniesz 6 rat (czyli 25%)
- w następnym sezonie dostaniesz 12 rat (50%)
- w trzecim sezonie dostaniesz pozostałe 6 rat (25%)

Czyli 25% całej kwoty, jaka ma wpaść do budżetu, dostaniesz od razu, na początku drugiego sezonu wpłynie Ci 50%, a na początku trzeciego - ostatnie 25%

Mam nadzieję, że to, co napisałem, jest dla kogokolwiek zrozumiałe :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.09.2010 05:46    #6
hehe prawie

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution