Mam dziwną sytuację. Gram na stworzonej tutaj lidze polskiej, obecnie prowadzę klub w drugiej lidze. Zauważyłem, że w poradach przedmeczowych moi trenerzy zawsze mówią, że przeciwnik najlepiej sobie radzi z zespołami które grają takim systemem jak ja. Gdy grałem szeroko, szybko rozgrywałem piłkę, miałem wysunięta obronę, to jakoś tak się dziwnie składało, że każdy, ale dosłownie każdy przeciwnik radził sobie najlepiej właśnie z takimi zespołami. No to ja zmieniłem styl gry na wąsko, normalne tempo rozgrywania, obrona normalna. I co się okazało? Już od następnego meczu każdy kolejny przeciwnik radził sobie najlepiej właśnie z tak grającymi zespołami. Czy to jakieś jaja czy co? W dodatku mój asystent, z wiedzą taktyczną 14, czyli jak na polską 2 ligę całkiem dobrze, za każdym razem "zdecydowanie się nie zgadza", cokolwiek by nie powiedzieli trenerzy na temat przeciwnika. No to już szczyt wszystkiego. To ja mam naprawdę w głbokim poważaniu taki sztab. Podejrzewam, że gdybym zmienił taktykę na 2-2-2-2-2 to też każdy przeciwnik najlepiej radziłby sobie z takimi zespołami. Też tak macie czy tylko ja mam u siebie ułomnych trenerów?
Najnowsze posty