Kiepska ofensywa

elmoro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.09.2010, 22:01    Pytanie
Gram Lechem (łatka 10.3), taktyka 4-2-3-1, http://rapid(...)009_.tac
i mam powazne problemy z ofensywa. Po pierwsze napastnik gra fatalnie (probowalem wszystkich rol dla niego) nie uczestniczy w grze i nie strzela bramek, podobnie jak AMC. Obaj co mecz dostaja najnizsze noty, bramki jak padaja to po cornerach albo strzaly z dystansu. Jesli komus bedzie sie chcialo niech rzuci okiem na taktyke i wytknie mi bledy ;) I drugie pytanie odnosnie polecenia szukaj gry. Jak rozumiem oznacza to, ze zawodnik bedzie wychodzil na pozycje, bral na siebie ciezar rozgrywania. Czy wobec tego warto uzywac tego polecenia dla ofensywnych skrzydlowych ? pozdrawiam

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.09.2010, 22:54

Magicc Ekspert

0
10.09.2010 00:04    #1
Niestety nie ocenię Twojej taktyki, ale mogę służyć pomocą, jako że jednym napadziorem grałem we wszystkich prowadzonych przez siebie klubach i szło nieźle;)

Co do napastnika- IMO przy takim ustawieniu sprawdza się rola "kompletny napastnik" (oczywiście jeśli ma do tego predyspozycje). U mnie taki gracz miał właściwie zakaz pokazywania się na swojej połowie- grał wysoko i miał za zadanie tylko dostawać piłkę i ładować ją do siatki. Żadnego rozgrywania piłki, wracania po akcjach, etc. W komplecie z dwoma schodzącymi napastnikami prezentowało się to zawsze sprawnie- tak samo w Arsenalu jak w Widzewie.

Co do ofensywnego pomocnika- u mnie miał przypisaną rolę "wysuniętego rozgrywającego", szukał gry, grał krótkie piłki, często podawał prostopadle i strzelał z dystansu.

Do tego wszystkiego zespołowe przyzwolenie na kontrataki i śmigało aż miło. Zwłaszcza jeżeli lubisz gdy Twój klub gra ofensywnie.

Yablonas Partyzant

0
10.09.2010 09:55    #2
Spróbuj dać jednemu z defensywnych pomocników, temu bardziej kreatywnemu "cofnięty rozgrywający/wsparcie", a jeżeli się do tego nie nadają to, ustaw ataki skrzydłami i napastnikowi lis pola karnego/ środkowy napastnik, to drugie jeżeli gra lepiej głową niż drybluje.

Guezmir Młody aktywista

0
10.09.2010 10:24    #3
Rzucę okiem na twoją taksę, ale najlepiej jakbyś wysłał mi spakowanego sejwa na. Wówczas będę mógł pomóc w pełni.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.