warunki fizyczne

wuja Proletariat

0
18.07.2005, 17:23    Pytanie
jaki jest najlepszy trening by poprawic warunki fizyczne?

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.07.2005 21:44    #1
Zapewne duzo treningu silowego i biegow przelajowych :>

Post pomocny

gosc Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
19.07.2005 14:02    #2
Powiedziec, ze cwiczenia silowe powoduja wzrost warunkow ifycznych to zadna sztuka i kazdy to wie. Pytanie jak tego dokonac w FMie i jak utrzymac rownowage. Czyli jak polepszajac warunki fizyczne nie skopac pozostalych lub ogolnej formy zawodnikow. Dla mnie trening jest trudny do ustawienia na wlasna reke, bo zbyt duza ilosc kontuzji w FMie powoduje, ze zawodnicy trenuja nieregularnie i nie wiem czy wzrost danego atrybutu lub jego brak to tylko wypadkowa cwiczen jakie zaaplikowalem, czy swoje trzy grosze ( i w jakim stopniu) dorzucaja tez okresy kontuzji i rekonwalescencji. Mozna oczywiscie zalozyc, ze artur doglebnie przeanalizowal temat i dobrze wywazyl swoj trening, tylko ze on robil to pod swoja ekipe, swoj styl gry, swoja lige. W innych moze byc inaczej i sie nie sprawdzic. I tu dochodzimy do sedna. Trening powinien byc na tyle czytelny zeby gracz mial minimum pewnosci, ze zadajac dany rezim nie pogrzebie calego skladu na pol sezonu lub dluzej. Ja osobiscie poruszam sie w tym elemencie po omacku i nawet analiza wzrostu i spadku atrubotow co sezon narazie wiele mi nie rozjasnila. Wydaje mi sie, ze w samej grze powinno byc wiecej wskazowek co do tego, jak programisci rozumieli poszczegolne cwiczenia i ich polaczenia. Na dzien dzisiejszy jest mase sprzecznych informacji np na temat tego, czy nalezy trenowac w grupach wyspecjalizowanych, czy w jednej duzej grupie. A przeciez od treningu zalezy czy bardzo dobra ekipa bedzie w formie w sezonie, czy dorowna tym z dolu tabeli. I nie byloby problemu gdyby to bylo oczywiste, ze ekipa gra zle wiec zly trening lub slabi lub niedopasowani zawodnicy. Ale w FMie tego za brdzo odgadnac sie nie da, chyba ze bedziemy eksperymentowac na przestrzeni wielu lat...tylko nie kazdy ma mozliwosc rozegrania kilkudziesieciu sezonow po to zeby dobrac trening, taktyke, zawodnikow...Ale sie rozpisalem ;-)/

Post pomocny

bzu Proletariat

0
20.07.2005 13:21    #3
wlasnie dlatego warto sciagnac artura. Sprawdza sie w kazdej lidze.

Post pomocny

RoNi Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
28.07.2005 18:27    #4
Szybko i na temat;) Tak swoją drogą, domyślne ustawienia zawsze sa okay;)

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.