Zawodnik nie jest zainteresowany negocjacjami,co zrobić?

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.11.2010, 11:06    Pytanie
Witam.
Chce kupić zawodnika ale jego agent mówi ze on nie jest zainteresowany negocjacjami z moim klubem.Co zrobić bo nawet mu nie mogę zaoferować żadnego kontraktu ani kasy(chcę zaoferować dużo wyższy kontrakt niż ma w obecnym klubie)?Nie ma opcji jak w FM 2010 że można zaoferować kontrakt nawet gdy zawodnik nie jest zainteresowany?(przynajmniej ja nie widzę bo wszystkie opcje są przyciemnione oprócz zerwij negocjacje)
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

P.S.Jeśli nie można naprawdę zaoferować żadnego kontraktu to byłby moim zdaniem bardzo poważny błąd gry:(

maciejuu777 Partyzant

0
07.11.2010 11:26    #1
Możesz starać się nakłonić go do przejścia do twojego klubu rozmawiając z mediami na jego temat że bardzo chcesz go mieć u siebie itd.
Jak się nie uda to cierpliwie czekaj aż zechce;]

0
07.11.2010 11:42    #2
[quote=maciejuu777]Możesz starać się nakłonić go do przejścia do twojego klubu rozmawiając z mediami na jego temat że bardzo chcesz go mieć u siebie itd.
Jak się nie uda to cierpliwie czekaj aż zechce;][/quote]

Tak,tylko mi chodziło czy nie ma opcji jak w poprzedniej wersji że każdemu mogłem zaproponować kontrakt czy chciał czy nie...
P.S. Jeśli to ma być urealnienie gry to moim zdaniem głupie i tak jak mówiłem bardzo poważny błąd gry,bo w realu klub nie musi rozmawiać tylko przez agenta, może tez z samym piłkarzem i zaproponować mu wysoki kontrakt wtedy zawodnik może się zgodzić lub nie ale zaoferować można(poza tym nie każdy piłkarz ma swojego agenta czy menadżera). Poważny błąd moim zdaniem i już się zdenerwowałem na samym początku gry!:(

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.11.2010 o godz. 11:46

Mictlan Partyzant

0
07.11.2010 13:00    #3
Coś za coś. W 10 nie było agentów, więc dogadywałeś się bezpośrednio z piłkarzem i oferowałeś mu kontrakt, nawet jak tego nie chciał.

Z realistycznego punktu widzenia:

- Juan, Manchester United chce przystąpić z Tobą do rozmów
- Powiedz, że nie jestem zainteresowany
- Jasne

(Mój klient nie jest zainteresowany przejściem do pańskiego klubu)

- Ale ja...
- Nie
- Ale ja chce...
- Nie
- Ale dam mu ponad 200 tysięcy na tydzień!
- Nie jest zainteresowany

Takie głupie? Nie uznałbym tego za błąd w grze.

Nie wszyscy piłkarze w grze kierują się pieniędzmi, bo w 10 zdarzyły się przypadki, w których pomimo braku zainteresowania ze strony piłkarza można było go przekabacić ;)

0
07.11.2010 15:43    #4
Moim zdaniem lipa z tym, ponieważ do klubu o nie za dużej reputacji nawet jak jest bardzo bogaty to nie przyjdzie nikt ciekawy tylko same "leszcze" ,a weźmy przykład uzbecki zespół(zapomniałem nazwę) który zatrudniał Rivaldo (fakt że już wiekowy był), było ich stać na pensje to grał-moim zdaniem teraz będzie to niemożliwe i ucierpią na tym mniej znane w miarę bogate kluby-bo bogatych i znanych to nie dotyczy lub dotyczy w minimalnym stopniu(w realu jest tak że jak nie przyjdzie jeden piłkarz znany bo mu nie zależy na kasie to trafi się drugi albo trzeci który poleci na kasę tutaj to będzie niemożliwe bo nawet nie można przedstawić swojej propozycji)Więc będę się upierał że dla mnie jest to błąd gry(Żebym to wiedział przed zakupem to nie wiem czy bym się zdecydował wydać ponad 100zł-jestem mega rozczarowany).
Pozdrawiam.
Może da się to jakoś zmienić jakimś edytorem lub może jakaś następna łatka to naprawi(trzeba napisać do SI jak będzie sporo zgłoszeń to może to poprawią)?Jak ktoś coś znajdzie w tym temacie to proszę napisać mi-Czekam...

ronaldek1 Młody aktywista

0
07.11.2010 16:11    #5
Hmm dziwne ja tak jeszcze nie miałem w fm 11.

Nawet jakimś dziwnym trafem kupiłem do Red Bulla Salzburg Javiego Martineza (pewnie leciał na kase)

Ciekawe czy spotkam się kiedyś z takim czymś jak ty.
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

Scross Partyzant

0
07.11.2010 16:30    #6
@up
Złóż ofertę 200mln za CR9, a potem spróbuj zaoferować kontrakt.

medalikarz Partyzant

0
07.11.2010 22:14    #7
Nie uważam tego za błąd ale właśnie realne przedstawienie sytuacji. nie chce to nie i koniec dyskusji :P

carlosss89 Partyzant

0
08.11.2010 10:09    #8
konrwaw
To nie jest zaden bug bo takie sa realia Agenci pilkarzy czasami to prawdziwe szuje i niegodni zaufania ludzimi. Najczesciej tyczy sie to afrykanskich pilkarzy w realnym zyciu. Nie wiem czy grze jest podobnie. Ale ja w tej czesci nie mam problemu z agentami grajac HSV ktore troszke odstaje od reszty z bundesligi.
Jest jeszcze takie cos w tym FM ktore moze powodowac owa sytuacje. Jak wejdziesz w agenta to masz napisane na jego temat wazne informacje. To czy cie lubi moze miec wplyw na jego decyzje do tego dochodza 2 atrybuty "Skolonnosc wciskanie pikarzy na sile" i "Żadane wynagrodzenie pilkarza" sa czasami mocno denerwujace.

PS.Dla mnie najwiekrzym problemem jest brak kasy na transfery.

0
08.11.2010 14:44    #9
[quote=carlosss89]konrwaw
To nie jest zaden bug bo takie sa realia Agenci pilkarzy czasami to prawdziwe szuje i niegodni zaufania ludzimi. Najczesciej tyczy sie to afrykanskich pilkarzy w realnym zyciu. Nie wiem czy grze jest podobnie. Ale ja w tej czesci nie mam problemu z agentami grajac HSV ktore troszke odstaje od reszty z bundesligi.
Jest jeszcze takie cos w tym FM ktore moze powodowac owa sytuacje. Jak wejdziesz w agenta to masz napisane na jego temat wazne informacje. To czy cie lubi moze miec wplyw na jego decyzje do tego dochodza 2 atrybuty "Skolonnosc wciskanie pikarzy na sile" i "Żadane wynagrodzenie pilkarza" sa czasami mocno denerwujace.

PS.Dla mnie najwiekrzym problemem jest brak kasy na transfery.[/quote]
Może i tak ale w fm 2010 z tym było moim zdaniem lepiej...poza tym jak już pisałem nie każdy piłkarz ma swojego menadżera/agenta,nie zawsze też kluby z piłkarzami dogadują się przez agenta-często właśnie go omijają i przedstawiają kontrakt bezpośrednio zawodnikowi.Trzeba będzie sie chyba przyzwyczaić,chociaż wolałbym żeby to było jak w poprzedniej części.Tak czy inaczej dziekuję za odpowiedzi,a jeśli ktoś coś znajdzie na ten temat niech śmiało piszę.Pozdrawiam
P.S.U mnie u agenta tego piłkarza co go chciałem kupić jest napisane "agent woli żeby jego klienci nie zmieniali klubów" i może dlatego.Oszołom jeden!:P

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 08.11.2010 o godz. 15:00

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.