Reputacja klubowa

SuperPippo#9 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.11.2010, 19:47    Pytanie
Czy istnieje coś takiego? Jak tak to gdzie można to sprawdzić ?

Macias Partyzant

0
15.11.2010 11:37    #10
Piszę tutaj, bo w innym miejscu trochę "Białorusią" zapachniało :)

Ja bym chciał, żeby ruszyli liczenie punktów w rankingach!

Bo póki co to gra źle liczy punkty w rankingu europejskim, które decydują o rozstawieniu...

3 wygrane + remis w rundach eliminacyjnych (a więc 1pkt za wygraną i 0,5pkt za remis) = 3,500 (+ jakiś tam mały % z rankingu krajowego)

Gra wyliczyła mojej drużynie 0.550 pkt. Ktoś może mi to wytłumaczyć? 0.555 pkt zdobyły też inne drużyny z Polski, które nie grały w pucharach, więc gra policzyła mi tylko ranking krajowy a punktów za mecze nie dodala! Dramat...

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
15.11.2010 13:15    #11
Skończyłeś już sezon? W mojej grze Lech też w czasie sezonu nie ma nic dopisane, podobnie jak wszystkie inne polskie zespoły [znaczy mają dopisane ranking krajowy, ale poszczególnych punktów nie. Mam nadzieję, że po sezonie się to zmieni.]
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Macias Partyzant

0
15.11.2010 13:21    #12
No właśnie skończyłem. W pierwszym sezonie grałem w LE i odpadłem w IV rundzie z Olympiakosem, a z moich obliczeń wyszło, że powinienem uzbierać około 3.500 punkta a mam zapisane 0.555 (tyle, co nie grające w pucharach Legia czy... Amica!). Więc gra pominęła po prostu moje wyniki... Tylko Lech miał dopisany swój wspólczynnik.

Natomiast w drugim sezonie właśnie awansowałem do LM i mam jakieś punkty dopisane już za ten sezon, ale i tak policzone są nieprawidłowo... A np. Jagiellonia, która grała w LE nie ma punktów dopisanych nadal. Tak jakby gra nie uznawała LE do rankingu, nie wiem...

Ale szkoda, bo tych punktów powinno być jak najwięcej i co z tego, że są wyniki jak gra to pomija...

gucioprawda Młody aktywista

0
15.11.2010 14:18    #13
Dobrze liczy, bowiem za zwycięstwo do rankingu UEFA są 2 punkty i jeden za remis (zależy też, czy to faza grupowa, czy eliminacyjna). Ponadto za awans od fazy grupowej wzwyż są dodatkowe punkty.
Osobno jest liczony ranking dla zespołów i osobno dla krajów. Też mnie to kiedyś (przy FM 2008) wnerwiało, ale podliczyłem i było ok.
Warto poczytać te strony:
dla anglojęzycznych:
http://www.xs4al(...)alc.html

a jak komuś się nie chce po angielsku to:
http://pl-pi(...)id=6b3f7

mam nadzieje, że pomogłem

Macias Partyzant

0
15.11.2010 19:55    #14
Jeżeli punkty do rankingu klubowego liczy się dopiero bezpośrednio od rund zasadniczych (co by się zgadzało z tym, że w 1 sezonie po odpadnięciu w IV rundzie el. LE miałem mało pkt), to jak wytłumaczysz to, że po awansie do LM (bez meczów w grupie jeszcze, same eliminacje) gra dopisała mi już kilka punktów?

Macias Partyzant

0
17.11.2010 00:39    #15
I jeżeli liczy do rankingu klubowego tylko od grup, to jakim cudem po uzyskaniu 1 remisu w grupie dopisano mojej drużynie 5.850pkt? He?

Macias Partyzant

0
22.11.2010 12:05    #16
Zero konstruktywnej dyskusji... :)

gucioprawda Młody aktywista

0
22.11.2010 12:49    #17
Sorry, ale miałem dwa ciężkie kolokwia, a Uniwerek Warszawski to nie przelewki. Także proszę o wyrozumiałość w braku dyskusji:)

Hmmm... co do punktów, to może weź też pod uwagę, że dodaje się 20 procent rankingu krajowego. Dodatkowo za awans do grupy LM dodaje się 4 pkt.
Mnie w LM grając Wisłą ostatni mecz w grupie LM, po remisie podskoczył ranking o 1.011 pkt. I sam np. nie wiem, skąd te ułamki się wzięły. Sam Platini chyba tego nie wie nawet.

May the Force be with you.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
22.11.2010 13:23    #18
Trochę poczytałem i już wiem jak działa ranking.

Mianowicie:

Za wygraną w meczu fazy eliminacyjnej drużyna otrzymuje 1 pkt, za remis 0,5 pkt. Za wygraną w meczu fazy grupowej i pucharowej wygrana to 2 pkt, a remis 1. Dodatkowo punkty bonusowe za awans do grupy LM, 1/8 itp.

Przy czym punkty zdobywane w fazie eliminacyjnej dopisywane są tylko do rankingu krajowego. Natomiast punkty klubowe zaczynają być zbierane dopiero przy awansie do fazy grupowej.

Punkty krajowe są przypisywane także dla poszczególnych klubów, a liczba tych punktów to suma zdobytych przez wszystkie zespoły uczestniczące w rozgrywkach, podzielona przez ilość uczestników.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Wichura Partyzant

0
22.11.2010 16:35    #19
Witam jak podniesc reputacje słabej druzyny np.Legia by kupic coraz lepszych piłkarzy np.z zachodu by miec szanse w LM i np.powtorzyc sukces Legii z okresu 95/96.Prosze o szybka odpowiedz to WAŻNE

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.