Błędy w polach taktycznych

ag-25 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.11.2010, 14:33    Pytanie
Witam

Mam problem z suwakami i poleceniami dla piłkarzy.

Otóż nie podświetlają mi się wszystkie te prostokąciki w lewym oknie taktycznym (gdzie jest lista zawodników, w załączonym screenie kursor mam ustawiony na Ronaldinho) , dzięki którym możemy rozwinąć listę poleceń przy stałych fragmentach gry czy też przesunąć suwak. Mogę skorzystać jedynie z kilku, a żeby resztę ustawić zmuszony jestem do ustawiania wszystkiego w prawym oknie. Do tego gra sama losowo redukuje moje ind. polecenia s.f.g. na te domyślne (szare) u 1 lub 2 piłkarzy.

Czy też napotkaliście takie błędy? Jeśli tak, prosiłbym o pomoc.

zolw_ik Partyzant

0
14.11.2010 14:47    #1
Taak, podobno fix miał to naprawić, ale u mnie dalej znikają polecenia sfg ustawione w kreatorze ;P.

Użytkownik uznał post za pomocny

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.11.2010 14:50    #2
U mnie z ustawieniami poleceń jest tak samo,ustawiam przed meczem-wchodzę w trakcie meczu w taktyke i musze ustawiać znów bo same sie resetują...lipa:(

bugi42 Młody aktywista

0
14.11.2010 14:53    #3
Ja mam identycznie jak wy i też mnie to denerwuje, ale grać się da.
...

ag-25 Partyzant

0
14.11.2010 15:01    #4
Dlatego, że jestem dopiero po sparingach, przed pierwszym meczem ligowym to chyba po prostu spróbuje zagrać od nowa i może wtedy ten fix zadziała?

Ogólnie tak zabugowanego FM-a jeszcze nie było, przed momentem grając sparing zacięło mi tryb 2D, mecz normalnie leciał, bramki padały, a ja widziałem jedynie ustawienie z przed wrzutu z autu :/ Dopiero w 2 połowie było jak być powinno.

ag-25 Partyzant

0
14.11.2010 15:33    #5
Włączyłem grę od nowa, rozegrałem sparing i te prostokąciki podświetlają się normalnie, wszystko jest ok więc wniosek taki, by to zaczęło działać trzeba grać od początku :/

Następny bug się pojawił (jeszcze na starej grze), zamieszczam go w screenie, żenada! Jest to ekran przed pierwszym meczem ligowym.

EDIT:

Niestety, po utworzeniu 2 i 3 taktyki problem znów się pojawił, także nowa gra nie pomaga :/

Ciekawe czy SI raczy to naprawić?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.11.2010 o godz. 19:05

los_iek Partyzant

0
14.11.2010 21:19    #6
[quote=ag-25]EDIT:

Niestety, po utworzeniu 2 i 3 taktyki problem znów się pojawił, także nowa gra nie pomaga :/

Ciekawe czy SI raczy to naprawić?[/quote]

mowisz o tym bledzie z tlem czy o stałych fragmentach?

u mnie po hotfixie sytuacja bez zmian. Gdzies pisalem sposob z fm-base by wklepac recznie, po staremu instrukcje, jednak jest ta sama historia.

Moj sposob to w oknie taktyki po prostu wrzucic ustawienienp rzutow roznych przy liscie pilkarzy i poprawiac w miare wczesnie wczytuwajac zapisana taktyke badz z pamieci. Osla robota, szczegolnie jak ktos dlubie w trakcie meczu, ale lepsze to niz sprawdzanie po kolei kazdego ustawienia...

czy KTOS na nowej grze ma ten problem juz rozwiazany?

los_iek Partyzant

0
17.11.2010 22:17    #7
Podbije pytanie bo nikt mi nie odpowiedzial

czy po wgraniu hotfixa na starym save'ie dalej macie problemy z zmieniajacymi sie w trakcie gry ustawieniami stalych fragmentow gry?

Jelsi tak to czy po rozpoczeciu nowej gry problem moze zniknal?

Z gory dzieki za odpowiedz:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.