Poprzeczki,słupki

chomik1948 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.11.2010, 23:25    Pytanie
Witam, mam pytanie czy wy też macie wrażenie ,że w nowym fmie w meczu jest zbyt dużo strzałów w poprzeczki bądź też słupki w poprzednich wersjach gry miałem ich zdecydowanie mniej a teraz przynajmniej 2 3 w meczu oczywiście nie w każdym ale w zdecydowanej większości. Łatka najnowsza . Uważacie ,że to jakiś bug czy jednak przypadek?

Yerdek Partyzant

0
24.11.2010 00:20    #1
Nie zauważyłem u siebie takiej sytuacji, Fakt, słupki i poprzeczki się trafiają, ale ich liczba nie jest jakoś mocno porażająca... Przyjrzę się temu jeszcze przez kilka kolejnych meczów!

chomik1948 Partyzant

0
24.11.2010 18:14    #2
E panowie bez jaj z tymi słupkami i poprzeczkami dziś rozegrałem jakoś 5 meczów miałem w nich dwa karne (2 w słupek!) i z 4 poprzeczki w tych 5 meczach TO MUSI BYĆ BUG też tak macie ? Yerdek jak tam obserwacje ?

hQ Partyzant

0
24.11.2010 19:22    #3
Moim zdaniem to nie jest bug tylko przypadek. Obejrzyj chociażby ostatnie mecze Chelsea. Ostatnio niemiłosiernie obstrzeliwują słupki i poprzeczki :).
Polska Gola

Yerdek Partyzant

0
24.11.2010 20:44    #4
Z tego co zauważyłem to trafia się raz na jakiś czas taki mecz w którym faktycznie jest sporo słupków/poprzeczek. Załączam obrazek z statystyka z meczu, w którym dostaliśmy straszny łomot w Pucharze Hiszpanii, i w którym moi przeciwnicy aż 4-krotnie uderzali w obramowanie bramki. Tak jak napisałem na początku, u mnie nie występuje to jakoś notorycznie, miałem może 2-3 takie mecze (na rozegranych ok 12 dziś), w których ilość tego typu sytuacji była duża...

Barcafann20 Partyzant

0
25.11.2010 00:09    #5
U mnie poprzeczka jak magnez sciaga pilke przed wgranien tego hot fixa
po zaintaslowaniu latki tej prawie w ogole nie am takiej sytuacji zdarza sie sporadycznie raz na 5 meczow i to po bardzo ladnych stzralach :P

Magicc Ekspert

0
25.11.2010 00:31    #6
[quote=Yerdek]Z tego co zauważyłem to trafia się raz na jakiś czas taki mecz w którym faktycznie jest sporo słupków/poprzeczek. Załączam obrazek z statystyka z meczu, w którym dostaliśmy straszny łomot w Pucharze Hiszpanii, i w którym moi przeciwnicy aż 4-krotnie uderzali w obramowanie bramki. Tak jak napisałem na początku, u mnie nie występuje to jakoś notorycznie, miałem może 2-3 takie mecze (na rozegranych ok 12 dziś), w których ilość tego typu sytuacji była duża...[/quote]

Ja wyróżniłbym kilka rodzajów spotkań jakie można zaobserwować w FM2011:
1) Normalne, bez żadnych kontrowersji.
2) 20 strzałów w meczu, 15 w "obramowanie".
3) 2 strzały w meczu, 2 strzelone gole.
4) 20 strzałów, 4 celne, 1 gol.
5) Kartki co pięć minut, do końca meczu zostaje na boisku łącznie ok. 17 graczy.

Co ciekawe, wszystkie występują niemal po równo i chyba bez żadnej logicznej zależności. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie po rozegraniu połowy sezonu w EX.

chmieluk Partyzant

0
25.11.2010 08:37    #7
A jak ze skutecznością rzutów karnych w czasie meczu czy u was skuteczność to też około 50%, czy to wina moich wykonawców.

Barcafann20 Partyzant

0
25.11.2010 10:26    #8
Mialem mnostwo karnych i jeszcze Ani razu Pawel Brozek sie nie pomylil :P

Yerdek Partyzant

0
25.11.2010 11:14    #9
Z karnymi jest taki śmieszny motyw, że jak ustawiłem do tego moim zdaniem najbardziej odpowiedniego zawodnika (wysoki parametr rzuty karne, opanowanie itd.), to przestrzelał niemiłosiernie. Po chyba 3-4 nie trafionych zdecydowałem się, żeby nie wyznaczać nikogo do wykonywania karnego, tak aby któryś z zawodników sam podchodził do piłki. Od tej pory 100% skuteczności. :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.