smieszne ceny za zawodnikow

B0dz!0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.11.2010, 11:56    Pytanie
Witam. Nie wiem czy tez tak macie ale u mnie to co sie dzieje na rynku transferowym jest smieszne. Otoz chodzi mi o fakt ze np. grajac przez 3 sezony Ajaxem:

po pierwsze oferowali mi takich zawodnikow jak Yaya Toure, Kolo Toure, Mauro Zarate, Angel Di Maria i jeszcze paru naprawde swietnych zawodnikow za kwoty NIE przekraczajace 5 mln ojro

po drugie bylem zmuszony sprzedac Luisa Suarez'a za smieszne 7 mln po pierwszym sezonie, a teraz dwukrotnego krola strzelcow Mounira El Hamdoui'ego do Chelsea za 5 mln

po trzecie wlasnie teraz po 3 sezonie zatrudnilem z WOLNEGO transferu takich swietnych zawodnikow jak Steven Defour ktory gral dalej w Standard Liege i byl wart MILION euro :O, Artem Milevskyi ktory w Dynamo kosztuje smieszne 1,3 mln, a staty ma na poziomie mistrzowskim i do tego jeszcze Alberto Paloschi'ego z Milanu.

a najbardziej zdziwilo mnie to jak ManC zaoferowal mi FABIO COENTRAO za 4,6 mln :O

macie moze tak samo czy to tylko u mnie jakos gra swiruje bo zaczyna mnie to strasznie irytowac :/

mateusz19s Partyzant

0
24.11.2010 12:34    #1
ja mam tak samo, gdy zawodnik chce odejść to go nie trzymają na siłę i sprzedają za mniejszą kwotę. trochę irytujące to jest ale cóż..

serotonin Partyzant

0
24.11.2010 12:35    #2
W ogóle transfery w tym FM są kpiną. Gram Sportingiem Lizbona i jak jakiś klub skała ofertę za mojego zawodnika to nigdy nie jest ona wyższa od tej na jaką jest wyceniany a jak chce więcej to automatycznie rezygnuje :) Śmiech na sali jeszcze w żadnym FM a gram od 2007 nie było tak beznadziejnego rynku transferowego !!!

I u mnie City sprzedawało Balotelliego za 5 mln euro i nikt go nie chciał !! Jak chciałem ale za duża tygodniówka
Tevez był do wzięcia za śmieszne 10 mln euro !!!!!

Transfery w FM10 to jest jeden wielki BUG !!!!!

Koo7i Partyzant

0
24.11.2010 14:17    #3
Haha. Myslalem ze tylko ja tak mam. Dodam ze moj sklad we fiorentinie wyglada nastepujaco.
Bramka -Julio Cesar(!) -22 mln euro (jego rownowartosc).
Obrona - Fabio Contrao (6 mln euro [!])
Do pomocy sciagnalem Keisuke Honde(11 mln euro), Mario Gotze(12 mln euro) i to jedyni ktorych uwazam ze kwoty za nich zaplacone sa normalne. Na napad kupilem jeszcze Julio Baptiste, ktory byl wart...0 Euro ! A mial jescze 2 lata do konca kontraktu. Myslalem, ze to ja taki super jestem, ze ich posciagalem :P Troszke te transfery kuleja w tym managerze.
Druga rzecz. Do mojej Fiorentiny, nie chcieli przechodzic pilkarze z PSG, Sportingu Lizbona, PSV, Galatasaray(!). Co dla Mnie jest poprostu smieszne, ale coz.

dudzio Partyzant

0
24.11.2010 14:41    #4
U mnie jest wszystko w porządku. Przynajmniej tak mi się wydaję. Gram Lechem drugi sezon, Peszko był wart 1.9Mln Euro, a sprzedałem go za 3. Następnie tai Białorusin o trudnym nazwisku, którego kupiłem w pierwszym sezonie za 450 tysięcy w drugim był wart 2.7mln, a sprzedałem za 5, ale pewnie by dali więcej tylko jak zapytali ile chcę za niego, to odpowiedziałem 5. Kolejny przykład do Kiełb, którego sprzedałem do Birmingham za 2.5 mln mimo, że kosztował niespełna milion. Ja odnoszę wrażenie, że transfery są ok. Jeśli chciałem kupić Sadloka to musiałem dać 3 razy więcej, to samo za Smolarka, więc uważam, że jest ok.

szfedo Przodownik pracy

0
24.11.2010 14:57    #5
W FMie 10 narzekaliście, że ceny są za wysokie, tera że za niskie. Jak dla mnie nie ma tu nic dziwnego. Spadłem Blackpoolem z ligi i od razu ceny zawodników pospadały kilkukrotnie. Dziwne? Wg mnie realne. Większość zawodników sprzedałem z 50% zyskiem więc ja nie narzekam, a jak patrzę na transfery MC (Bale za 32 mln, Biabiany i Luiz Gustavo za 14 mln) czy Chelsea (Sissoko 18 mln, Gervinho 17) to nie mogę powiedzieć, że wzięli ich za darmo. Sam też się okupiłem po stosunkowo niskich cenach. Za Buonanotte chcieli 3,5 mln w pierwszym sezonie ale nie był zaint. Hauche i Zezinho kupiłem za 4.5 mln. I podtrzymuję to co mówiłem, że są to ceny realne. W pierwszym sezonie jest najgorzej bo nikogo nie da się sprzedać za satysfakcjonujące kwoty, ale w kolejnych wszystko wraca do normy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.11.2010 o godz. 14:58

B0dz!0 Partyzant

0
24.11.2010 15:10    #6
no to moze tylko u niektorych jakies bugi wystepuja, bo chyba mi nie powiecie ze to co napisalem jest normalne... Balotellego tez mi chcieli za 5 sprzedac ale chcial 170 tys tygodniowki :P a teraz sobie wyobrazcie ze podpisalem kontrakt z Coentrao ale zaraz po podpisaniu, ManC wypozyczyl go do Totenhamu i musze czekac na niego rok :O

Craxa fan Młody aktywista

0
24.11.2010 15:43    #7
A próbował ktoś grać pierwszy sezon bez spektakularnych transferów? Pierwszy sezon zawsze jest dziwny, ale później jest ok;)
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

serotonin Partyzant

0
24.11.2010 15:43    #8
Dla mnie to jest dziwne że kluby jak RM, MU, Milan czy Bayern za moich zawodników chcą wyłożyć tyle pieniędzy na ile jest wyceniani a za zawodników w innych klubach płacą swa a nawet trzy razy więcej.
np. Roma za Suareza wycenianego na 4,5 mln euro dała Ajaxowi 16,5 mln euro dziwne ??

rodem Młody aktywista

0
24.11.2010 17:00    #9
Wszystko jest OK u mnie, nie ma takich sytuacji jak w fm10 gdzie za zawodnika wartego 1mln pln chcieli 8 i tym podobne. Można tanio kupić młode talenty i potem jak im wartość wzrośnie np. do 2,5 mln mogę go sprzedać za 7mln

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.