Walka o zawodnika

Laioninho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.12.2010, 14:25    Pytanie
Witam. Mam problem z Semirem Stiliciem w Lechu... Jest jakaś możliwość by spowodować obniżenie jego wymagań kontraktowych??? Żąda ode mnie 2.7 mln Euro rocznie (byłbym w stanie to zapewnić kasując budżet transferowy) jednakże on i Manu Arboleda mają klauzulę wyrównania do najwyższej pensji. Ma kontrakt jeszcze dwa sezony jednak zależy mi na tym by już teraz przedłużyć z nim kontrakt.
Pozdrawiam

rodem Młody aktywista

0
02.12.2010 15:40    #1
Klauzuli wyrównania unikam jak ognia, zauważyłem że jest ona dopiero od FM11.
W odpowiedzi na pytanie : raczej nie ma, chyba że byś podpisał kontrakt za dwa lata 30 czerwca ostatniego dnia obowiązywania kontraktu dla tego zawodnika, to wtedy się zgadzają na obniżki

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.12.2010 17:25    #2
jest jeden sposób, tylko że nie zawsze działa :P
a mianowicie podczas podpisywania ustawiamy klauzule że po np.10 meczach zmienia się pensja i tam ustawiamy niższą, czyli taką na którą możesz sobie pozwolić (gdy nie możesz jej zmniejszyć najpierw zmniejsz płace podstawową, a po ustawieniu w klauzuli Ciebie zadowalającej płacy, zwiększ pod. płace).

Uprzedzam że nie zawsze działa (wydaje mi się że mój sposób to jakiś bug, ale gra ma ich dużo więcej które nam przeszkadzają więc nie mam wyrzutów sumienia :P)
P.S. Mam nadzieję że zrozumiesz, bo jak pisałem to sam się trochę zamotałem przy pisaniu.

Laioninho Partyzant

0
02.12.2010 18:58    #3
Rodem, też unikam jak ognia ale te dwa "diabole" nie chciały za pierwszym razem przedłużyć kontraktu i tylko tak ich przekonałem (Arboledę dwukrotnie...).

Guchalbn, spoko zrozumiałem ;p Tylko najgorsze, że też muszę zwalczyć oprócz pensji wymagane przez agenta Semira "Klauzula oferty minimalnej(zagranica)" bo chce tylko 5.5mln euro a Semir u mnie wart jest 5.25 mln euro...;/

Więc w sumie już sie trochę przyzwyczajam, że będzie trzeba Semira sprzedać po sezonie i mieć nadzieję, że Mateusz Klich bądź jakiś regen będzie wystarczająco dobry ;p miałem jednego na oku (ca 132 pa 171, 18 lat, Ajax CT) ale niestety nie chce się zgodzić na transfer do mnie

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.12.2010 o godz. 19:00

rodem Młody aktywista

0
02.12.2010 19:24    #4
gruchalbn : też to zauważyłem ale nigdy nie używałem, nawet jeżeli działa to jest bug using i odbiera przyjemność gry tak samo jak wszystkie real edytory

Laioninho: Jak daje dużo kasy za podpis agentowi i zawodnikowi to podpiszą

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.