Dochody ze sprzedaży pamiątek

Dagome Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.12.2010, 11:12    Pytanie
Podobno wielkie kluby zarabiają dziesiątki mln na sprzedaży pamiątek. Ja grając Aston Villą zarabiam z tego tytułu ok. 300 tys miesięcznie, co w ciągu sezonu daje niecałe 4 mln euro.

Mógłby ktoś napisać ile dostaje się kasy ze sprzedaży pamiątek w tych największych klubach ( Manchester, Chelsea, Real, Barcelona itd ) na początku gry i po kilku sezonach?

I co zrobić żeby dochody te zwiększyć ? Czy tylko szukać klubów filialnych w USA i Chinach ? Bo z tego co zauważyłem to zakup zawodników o renomie kontynentalnej niewiele daje, po zakupie van der Wiel'a, Rivaldo i kilku innych nie zauważyłem żeby dochody z pamiątek jakoś znacząco wzrosły.

Brac0 Partyzant

0
04.12.2010 11:23    #1
No jak tylko możesz to proś zarząd o klub filialny(współpraca finansowa czy jakoś tak). Jeśli dostaniesz klub filialny np z Chin to staraj się zakupić jakiegoś Chinczyka. Mi w arsenalu(jeszcze w FM 10) dzięki jednemu takiemu klubowi wpływało 5-10 mln rocznie.

Dagome Partyzant

0
05.12.2010 09:26    #2
Jeśli chodzi o te kluby filialne to ważna jest ich jakość i ilość ???

Czy jeśli będę miał np 2 kluby filialne w USA to będę zarabiał więcej niż gdybym miał jeden ? A może lepiej mieć jeden w USA, jeden w Chinach, jeden w Japonii ?

Wybierając klub filialny lepiej wybrać ten z większą reputacją któremu trzeba płacić więcej czy ten który żąda mniej za bycie filią i jest mniej znany, np mam do wyboru Houston którzy żądają 2,5 mln i Montreal który żąda 0,8 mln

Perla Partyzant

Grupa: Ekspert
0
05.12.2010 09:35    #3
Im więcej klubów filialnych, tym dla Ciebie lepiej, oczywiście jeśli są w stanie przynieść Ci zyski. Dlatego ja starałbym się żeby nie mieć dwóch filii w jednym kraju.

Na Twoim miejscu wybrałbym Montreal, mniej musisz wyłożyć kasy a prawdopodobne zyski są chyba podobne z obu klubów.

Dagome Partyzant

0
05.12.2010 10:11    #4
Jeszcze jedno pytanie odnośnie tych filii:

Po ilu miesiącach można ponownie poprosić zarząd o znalezienie klubu filialnego ?

serotonin Partyzant

0
05.12.2010 13:19    #5
Co do tych klubów filialnych to nie jestem pewien. Grając Sportingiem Lizbona poprosiłem o taki klub i wynaleźli mi jakiś z Ameryki. No to się zgodziłem i miałem im płacić 3 mln euro rocznie. Dla zbadania całej sprawy sprawdziłem ile miałem przychodu z pamiątek przed podpisaniem kontraktu i było to 3,5 mln euro.

Miałem ten klub w jako filialny przez dwa lata i powiem jedno wielka kicha !!!! płaciłem im te 3 mln rocznie a sprzedaż pamiątek wzrosła o 1 mln i to raczej przez to że zacząłem grać z powodzeniem w LM :) Tak więc wątpię w te całe kluby filialne :D

psychofan Partyzant

0
06.12.2010 00:11    #6
moze zly charakter tego klubu filialnego wybrales, a moze jeden to tez za malo no i stosunek twojego wkladu do przychodu za duzy

i tak jak pisali wyzej zeby kupic jakiegos gracza z okresonych rejonow to pewnie tez wazne

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.