czy ambicja profesjonalicm wplywa na szybkosc rozwoju postaci? fmrte

ravsqra Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2010, 00:42    Pytanie
uzywam czasem edytora do wyszukiwania celow tranferowcyh bez zmiany baz dancyh chodzi mi o ukryte te atrybuty osobowosci
Zastanawiam sie czy czy np: ambicja profesjonalicm wplywa na szybkosc rozwoju postaci? bo jakos tak jest ze po jenych widac efekty treningu a po inncyh slabo a oba postacie maja jeszcze zapas pa Nie wiem czy to przypadek czy ambitnijsi szybciej osaigaja swoj max pa.

danielos_87 Partyzant

0
10.12.2010 12:37    #1
Wyobraź sobie piłkarza, który na treningach jest mało ambitny i przy tym mało profesjonalnie podchodzi do sprawy:) To oczywiste, że takiemu gościowi umiejętności będą wolniej szły do góry...

szfedo Przodownik pracy

0
10.12.2010 13:22    #2
[quote=danielos_87]Wyobraź sobie piłkarza, który na treningach jest mało ambitny i przy tym mało profesjonalnie podchodzi do sprawy:) To oczywiste, że takiemu gościowi umiejętności będą wolniej szły do góry...[/quote]
Tylko, że tak jest na realu, a czy w FMie na serio to tak wygląda?

danielos_87 Partyzant

0
10.12.2010 13:40    #3
Tak. Bo niby czemu niektóre atrybuty są ukryte? Tak dla jaj? :) Sam ravsqra zauważył, że ambitniejszym szybciej wzrastają umiejętności. W końcu to symulator, a współczynniki ambicji czy profesjonalizmu nie są jedynie wartościami informacyjnymi tylko czemuś służą.

loswariatos Młody aktywista

0
10.12.2010 14:01    #4
Zawsze myślałem, że determinacja jest ważniejsza od ambicji w kwestii treningu i podnoszenia umiejętności
meglio fascista che frocio

danielos_87 Partyzant

0
10.12.2010 14:13    #5
Jedno z drugim oczywiście współgra. Determinacja jest ważniejsza bardziej w meczu. Grajkowie, którzy mają tą wartość wysoką, bardziej są głodni wygranej i mają bardziej wyostrzony, że tak to nazwę "instynkt zwycięstwa" :) Czyli dla przykładu gdy remisujemy lub przegrywamy staramy się wpuszczać właśnie takich zawodników i efekt często będzie bardzo przyjemny, możesz sam sprawdzić :)

loswariatos Młody aktywista

0
11.12.2010 01:42    #6
Wiem, wiem, sam staram się to stosować od dłuższego czasu ;)
Co do kwestii osobowości to nurtuje mnie np. pytanie czy zespołowi złożonemu z samych(no ew. z większości) graczy zdeterminowanych łatwiej będzie realizować taktykę mozolnego, cierpliwego budowania ataku z "milionem" podań niż drużynie złożonej z piłkarzy ambitnych, którzy będą chcieli się pokazać, czymś błysnąć no i aby szybciej pod bramkę przeciwnika.
meglio fascista che frocio

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.