Wyjazdy

McMoney Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.12.2010, 22:17    Pytanie
Witam
Gram w drugiej lidze francuskiej. Jest około 7 kolejka pierwszego sezonu. W sparingach szło mi średnio, więc zmieniłem taktykę i po pierwszych dwóch spotkaniach w sezonie, grałem, można by rzec, bardzo dobrze. Ale zauważyłem że forma mojej drużyny jest zależna od terenu. U siebie gram jak z nut. Już dwa razy schodziłem na przerwe z wynikiem 3:0 i przeciwnik po tym się już nie podnosił. Gorzej jednak z grą na wyjazdach. Tam wogóle nie istnieje, nic nie gram nawet ze słabiakami, którzy są typowani do spadku, a ja do awansu. Jeśli chodzi to przed meczami u siebie na początku, w rozmowie motywacyjnen daje `brak` i to skutkuje, bo ładnie rozprawiam się z rywalami. To samo robie na wyjazdach, ale efekt jest zgoła inny. Więc zwracam się z pomocą do was, miłośnicy FM. Jakieś wskazówki macie? Dodam że gram Le Mans i taktyką 4-4-2 z ofensywnymi bokami (pomoc i obrona), jeden z napastników jest atak, a drugi wsparcie, środki pomocy to atak i automatycznie, a środkowi obrońcy to obrona. Bramkarz to libero...
Glory, Glory MAN UNITED !!

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.12.2010 22:35    #1
Wg mnie problem leży w nastawieniu do rywala. Z reguły, gdy u siebie grałem ładny, ofensywny futbol, to na wyjazdy kazałem graczom grać z kontry.
Duży nacisk kładę na wywieranie presji na rywalach. Ustawiam pressing na napastników przeciwnika, skrzydłowych, a często też środkowych pomocników (zwłaszcza, jak są to wysokiej klasy rozgrywający). Do tego tym samym zawodnikom przypisuję, aby piłkę mieli odbieraną agresywnie.
Swoim bocznym obrońcom daję krycie 1 na 1, ale nie ścisłe(!), bo wtedy rywale ich gubią.
Tak myślę, czy nie byłoby lepiej, gdyby jeden z PŚ był nastawiony scricte defensywnie, tak by neutralizować zagrożenie ze strony ofensywnych pomocników rywala. Wtedy miałby pięciu graczy w ataku i tyle samo w obronie. Jeśli chodzi o wyjazdy, to może byłoby to dobre.
Dodam, że swoje przemyślenia opieram na FMie 2009.

Użytkownik uznał post za pomocny

Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

McMoney Młody aktywista

0
12.12.2010 22:40    #2
Akurat mam teraz mecz na wyjeździe, więc odpalam FM, zastosuje Twoje porady i zobaczymy co z tego będzie. Tak się jeszcze zastanawiam czy jakaś motywacja w szatni przed meczem "jesteście w stanie wygrać" też by nie pomogła?

Efekt? Bezbramkowy remis. Jedyne pocieszenie to że wszyscy obrońcy wraz z bramkarzem dostali noty 7,3 - 7,6

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.12.2010 o godz. 22:56

Glory, Glory MAN UNITED !!

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.12.2010 00:47    #3
Nie od razu Maracanę zbudowano ;)
Co do rozmów, to już szersza kwestia, wg mnie też zależna od klasy rywala. Jak grasz z dużo słabszym zespołem, to wiadomo "oczekujesz zwycięstwa". Jak z przeciwnikiem, który może sprawić Ci psikusa, to "dla kibiców". Jak z zespołem równym Tobie, to "jesteście w stanie wygrać". Jak z drużyną silniejszą, to "teraz na luzie" (dzięki temu wygrałem kiedyś z Barcą grając Almerią!!!) albo "życzę szczęścia".
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.