Strona

Porady taktyczne

Robertmazi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.03.2011 16:21    #91
Mam pytanie gdyż 1 sezon w łątce 11.3 Lechem miałem fantastyczny, 1/4 LE po 3 miejscu w LM w grupie, 1 miejsce w lidzę bez porażki, ale grałem ustawieniem 4-2-3-1 tym ostatnim na liście z podst. taktyk, albo grałem 4-4-2, po sezonie sprzedałem najlepszego w drużynie Kritsa za 7,5 mln euro, ale nie mam żadnego dobrego zmiennika na jego pozycje i na rynku transferowym też nie widzę potencjalego zawodnika na jego pozycje (grał u mnie cały czas na lewej stronie).
Po za tym wzmocniłem środek pomocy i pozyskałem utalentowanego napastnika i nie chciałbym marnować potencjału napastników i dlatego postanowiłem, że zmienię formacje na 4-1-2-1-2 (takim gra Ancelotti w Chelsea) I tu się nazywa kilka pytań
1 pytanie: jak bardzo szerokie pole gry wybrać i od jakich atrybutów moich piłkarzy to zależy.
2 pytanie: Ustawiać obu napastników jako śrdkowych, czy jednego jako cofniętego i czy Ubiparip czy Rundevs powinien być tym cofniętym?
3 pytanie: Czy Stilica ustawić jako tego OP za napastnikami czy w środku, podajcie jakie atrybuty powinien mieć ten OP, bo oprócz Stilica mam jeszcze 1 zawodnika bardzo dobrego na tą pozycje, za którego zabuliłem 2 mln euro i nie wiem na którego stawiać jako tego bardziej wysuniętego.
4 pytanie: Czy przy tym ustawieniu lepiej dać ofensywę czy standard i czy Gra piłką i to dobra podpowiedź?
Z góry dzięki.

jacelinho Partyzant

0
16.03.2011 17:28    #92
Nie wiem jak ustawić BVB tak żeby Gotze i Kagawa grali w 1 składzie nie wiem jak ich ustawić

machaj88 Młody aktywista

0
16.03.2011 17:41    #93
jacelinho Kagawa na skrzydło jako schodzący a Goetze na środku, jako OPŚ - atak albo wysunięty rozgrywający - atak.

Robertmazi

1. To nie zależy od atrybutów piłkarzy, daj szerokie pole a tempo zależy od tego czy chcesz grać szybko i z kontry czy raczej atak pozycyjny i długie utrzymywanie się przy piłce.
2. Para kompletny + lis pola i Rudnevsa możesz ustawić jako lisa.
3. Ustaw Stlicia jako wysunięty rozgrywający atak, a jak chcesz wiedzieć jakie atrybuty pasują na daną pozycję to wystarczy kliknąć na piłkarza w ekranie taktyk i pokażą ci się jego atrybuty, kluczowe będą podświetlone.
4. Patrz punkt pierwszy. Szybkie tempo, szerokie pole, sprzyja kontratakom i wtedy sprawdza się ofensywa. Wolniejsze tempo bardziej pasuje do gry piłką i wolnego konstruowania akcji.

jacelinho Partyzant

0
16.03.2011 17:49    #94
Dzięki

Stokrotka89 Partyzant

0
16.03.2011 19:00    #95
Cześć. Mam problem z wrzutami z autu w FM 2008. Tracę z nich dużo głupich goli, i zawsze jest groźnie jak przeciwnik ma auty na mojej połowie. W ostatnim meczu straciłem gola po aucie z połowy (!), bo moi obrońcy cuda wyprawiali. Często środkowy obrońca mi wychodzi do wrzucającego,a boczny zamiast zaasekurować, stoi na swoim miejscu. A jak piłka jest w grze, to się matołki zamieniają miejscami, że OP OŚ i zamiast kryć wolnego gościa w mojej 16stce, nie wiem co robią. Znalazł ktoś jakiś sposób na to?

Robertmazi Partyzant

0
16.03.2011 19:56    #96
Mam pytanie odnośnie atrybutów jakie powinien posiadać dobry rozgrywający, oraz dobry odgrywający, także chciałbym się Was poradzić czy rolę odgrywającego powinien pełnić napastnik czy OPŚ w ustawieniach 4-2-3-1 (w tym ze skrzydłowymi jak i tym z 3 OPŚ) i w ustawieniu 4-4-2.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.03.2011 o godz. 20:20

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2011 20:02    #97
Rozgrywający to podania, kreatywność, wytrzymałość, technika, panowanie nad piłką, błyskotliwość, gra bez piłki. Odgrywający: zależy od roli. Ten z podaniami na głowę - gra głową, siła, podania, kreatywność. Ten z podaniami do nogi - technika, podania, gra bez piłki, dośrodkowania, kreatywność. Ten z podaniami na dobieg - szybkość, przyspieszenie, podania, kreatywność.

golex Partyzant

0
21.03.2011 20:26    #98
Witam. Ktoś już może rozpracował rzuty rożne w ofensywie dla patcha 11.3? O ile w poprzedniej wersji łatki skutkowało dośrodkowanie na długi słupek, w tej jest trochę gorzej... Sezon u mnie się już kończy, a ja strzeliłem raptem jedną bramkę i to po zamieszaniu w polu karnym.

kaszi7 Partyzant

0
23.03.2011 00:36    #99
witam panowie!
mam takie problem w fm.
otoz gdy odpale pod menu taktyka i wybieram sklad gracze nie sa poukladani wg pozycji i ciezko jest kogos znalesc. oczywiscie jak klikne zeby bylo wg pozycji to wtedy przy wyborze graczy nie sa oni po kolei.
chcialbym zeby bylo tak jak na poczatku, gracze wg pozycji i jak klikne br to zeby pozniej po kolei byl 1 sklad i rezerwa.
moze ktos pomoc?
ciezko wytlumaczyc jak cos to inaczej napisze.

Macias Partyzant

0
28.03.2011 20:15    #100
1. Czym różni się w menu poleceń meczowych "ataki skrzydłami" od "zagrani na skrzydła"?

2. Co mam zrobić, aby moi zawodnicy po strzeleniu bramki (lub już wysokim prowadzeniu) - byli na maxa konsekwentni z tym co mają grać? Tzn chodzi o dociśnięcie rywala, a nie zwalnianie obrotów po objęciu prowadzenia.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.