Strona

Porady taktyczne

Cutter Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.07.2011 13:03    #211
@Green:
Co do pytania z tym Napastnikiem to nie rozumiem trochę, są zawodnicy którzy mają wiele pozycji zaznaczonych na jasno zielono (Marko Devic- Metalist Charków, Ludovic Obraniak- LOSC Lille). Jeżeli zawodnik ma na danej pozycji ciemnozielony kolor, oznacza to że jest "Uzdolniony" do gry na tej pozycji i nie jest to jego naturalne ustawienie. Zawodnik może być mniej wydajny, lub wręcz odwrotnie- lepszy i bardziej pomagający drużynie, zależy to jednak od Twojego ustawienia i poleceń taktycznych dla drużyny i pojedynczych zawodników.

Drugie pytanie, nie wiem, czy nie zmarnujesz potencjału drużyny The Citizens zwykłym ustawieniem 4-4-2, w takim ustawieniu często boczni pomocnicy muszą przejmować część zadań defensywnych, teraz bardzo ciężko jest znaleźć takiego pomocnika który jest połączeniem skrzydłowego i bocznego obrońcy. Uważam, że lepiej byłoby gdybyś wykorzystał ustawienie 4-2-4, wtedy skrzydłowi mają więcej miejsca do popisu i odgrywają jedną z kluczowych ról w taktyce, środkowych pomocników możesz ustawić różnie, osobiście grałem z wysuniętym rozgrywającym oraz ze środkowym pomocnikiem z defensywnymi ustawieniami, bądź środkowy pomocnik z zadaniami bardziej ofensywnymi od drugiego pomocnika środkowego, możesz równie dobrze sprawdzić dwa ustawienia.

@kvj:
Belgia ma niesamowitą siłę pomocy (Fellaini, Hazard, Mundigayi, Witsel), ma też dobrą obronę, jednak atak pozostawia wiele do życzenia, bo Vossen nie jest napastnikiem klasy światowej, a Lukaku na sam początek jest przeciętnym atakującym. Najlepiej byłoby gdybyś grał dwoma napastnikami i ofensywnym pomocnikiem Hazardem, bo tam najlepiej się wg. mnie spisuje i trzema środkowymi pomocnikami, czyli 4-3-1-2. Co do poleceń taktycznych, to nie mam pojęcia, spróbuj ustawić sam, a jeżeli wyniki nie będą Cię satysfakcjonowały to wrzuć screeny z całą taktyką, składem i poleceniami.

dziewan Partyzant

0
17.07.2011 15:09    #212
Joł. Ja mam pytanko a propos Milana Badelja. Jak najlepiej go ustawić na PŚ. bo staty kosmos (Toulouse FC -2016 rok), a gra piach, poniżej 7.

kubbuss Partyzant

0
18.07.2011 03:29    #213
[quote=dziewan]Joł. Ja mam pytanko a propos Milana Badelja. Jak najlepiej go ustawić na PŚ. bo staty kosmos (Toulouse FC -2016 rok), a gra piach, poniżej 7. [/quote]
Wysunięty rozgrywający + atak lub ofensywny pomocnik z funkcja klasyczna 10.

Arturo.RMCF Partyzant

0
18.07.2011 17:46    #214
Elo. Mam małą prośbę dot. taktyki do CM 01/02. Ostatnio pobrałem tą wersję z oficjalnej strony, mam patcha 3.9.62 i szukam taktyki "bug". Słyszałem że jest takowa taktyka która wykorzystuje jakiś bug w grze, słyszałem że nie wykorzystuje skrzydeł ta taktyka ale nigdzie jej nie mogę znaleźć a chciałbym ją przetestować. Sam na różne sposoby probuję grać samym środkiem ale to chyba nie to.
Ma ktoś może link do tej taktyki albo chociaż powie mi jak ustawić zawodników i jakie polecenia zespołowe? :P

Lato Partyzant

0
21.07.2011 21:30    #215
to ja mam trochę inne pytanie. Jak wgrałem łatke 11.3 ale save'a rozpocząłem na 11.2 to i tak gra korzysta ze zmienionego silnika wiec potrzebuje taktyki dopasowanej do patcha 11.3, tak? Czy jednak nic sie nie zmienia i moja stara taktyka nadal bedzie działała tak samo?

Zymon Partyzant

0
21.07.2011 22:31    #216
Kiedy i komu dajecie częstą gre przy przeciwniku...Ja gram Wisła Kraków(fm2008) i mam z tym problem.Komu dac na czesto i kiedy...gdy sie bronie to na czesto czy na rzadko?
był - będzie - jest zawsze IKS!

PDrasta Młody aktywista

0
26.07.2011 16:43    #217
Nie wiem jak ich ustawić, by dobrze grali.

http://zapod(...)png.html - moim zdaniem lis pola karnego, jednak nie sprawdza się na tej pozycji[bardziej jako rezerwowego przewiduję go]
http://zapod(...)png.html - ustawiałem go jako odgrywającego, po kontuzji stracił formę kompletnie, statystyki ma również dobre na środkowego[wystarczyłoby podszkolić szybkość]
http://zapod(...)png.html grał jako lis - średnio, statystyki fajne jak na środkowego, ale wtedy trzech, czasem dwóch nie miałoby miejsca w składzie..
http://zapod(...)png.html - odgrywający, gra niezbyt, chociaż statystyki ma fajne[bardziej rezerwowy]
Stąd moje pytanie - czy wystawić Diallo jako środkowego[zmiennik Chibueze] czy spróbować odgr[chibueze] lis[diallo] ze zmiennikami?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.07.2011 o godz. 16:45

Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

jojko Partyzant

0
27.07.2011 08:23    #218
gram juventusem czy ktos ma taktyke ktora sprawdzi sie w tym klubie? gram na nowym updatcie i posiadam juz w skladzie vidala

TaC Partyzant

0
27.07.2011 23:05    #219
Prosił bym o pomoc w ustawieniu tego składu: http://image(...)89.jpg/, do tej taktyki: http://image(...)610.jpg/

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.07.2011 11:10    #220
[quote=TaC]Prosił bym o pomoc w ustawieniu tego składu: http://image(...)89.jpg/, do tej taktyki: http://image(...)610.jpg/[/quote]

Trochę ciężko będzie bez dostępu do FMa i sprawdzenia dokładnie umiejętności poszczególnych piłkarzy. Poza tym, samo 4-2-3-1 to nie wszystko - pytanie, jakie role mają poszczególni zawodnicy. Tak, to se ne da.

[quote=jojko]gram juventusem czy ktos ma taktyke ktora sprawdzi sie w tym klubie? gram na nowym updatcie i posiadam juz w skladzie vidala[/quote]

Każda dla dobrego klubu. Dysponujesz świetnymi obrońcami, bardzo dobrymi defensywnymi pomocnikami - jeśli chodzi o samo ustawienie, ja spróbowałbym głębokie 4-2-3-1 z czterema obrońcami w linii, dwoma defensywnymi pomocnikami, trójką ofensywnych pomocników (AML, AMC, AMR) i wysuniętym napastnikiem.

[quote=PDrasta]Nie wiem jak ich ustawić, by dobrze grali.[/quote]

Wszystko zależy od tego, jakiej taktyki używasz. Niemniej, po kolei:

nr 1 Baba Collins
powinien grać (jeśli potrafi oczywiście) na AML / AMR, ze wskazaniem na AMR. Jest bardzo szybki (przypuszczam, że to jeden z najszybszych graczy w Twojej lidze), niezły technicznie i jak dla mnie to idealny schodzący ze skrzydła napastnik (lub skrzydłowy, lecz wtedy obowiązkowo na lewą stronę). Jeśli potrafi grać tylko w środku pola, również mógłbyś go spróbować jako schodzącego ze środka napastnika (na pozycji AMC). Ciekawym zabiegiem mogłoby wtedy być ustawienie go jako odgrywającego na pozycji AMC, ustawienie piłek na dobieg, lekkie przyspieszenie gry oraz zaznaczenie częstych wejść z głębi pola. Obowiązkowo wtedy któryś ze środkowych pomocników musi mieć ustawione jako częste prostopadłe piłki.

nr 2 Henry Chibueze
Idealny na Target Mana. Ewentualnie - kompletny napastnik.

nr 3 Mory Diallo
Chyba najlepszy z całej czwórki. Dobra technika, szybkość - spróbuj go jako Trequartistę.

nr 4 Sander Post
Odgrywający, najsłabszy ze wszystkich.

Nie wiem, jaką grasz taktyką, lecz dla mnie zawodnik nr 1 mógłby grać na pozycji AML / AMR / AMC, odpowiednio jako skrzydłowy z funkcją atak, schodzący napastnik z funkcją atak i schodzący napastnik z funkcją atak. Z piłkarzy nr 2 i 3 możesz zrobić połączenie odgrywającego z funkcją wsparcie oraz trequartisty / środkowego napastnika z funkcją atak.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution