Strona

Porady taktyczne

nigoL Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.08.2011 11:49    #241
[quote=Virhven]Mam problem ze swoją taktyką, mianowicie nie jestem zadowolony z gry obronnej. Gram Borrusią Dortmund, 6 miejsce w lidze na 6 oczekiwane, 2 runda pucharu Niemiec i ćwierćfinał Ligi Europejskiej.

Polecenia dla drużyny:
Filozofia: płynny
Strategia wyjściowa: Kontratak
Podania: Bardziej bezpośrednie
Swoboda taktyczna: Domyślnie
Gra przy przeciwniku: Domyślnie
Odbiór: Domyślnie
Krycie: Strefowe
Dośrodkowania: Miękkie dośrodkowania
Swoboda pozycyjna: domyślnie

Role zawodników:
Bramkarz: obrona - Sergio Romero
Prawy obrońca: boczny obrońca, obrona - Sime Vrsaljko
Środkowy obrońca: środkowy obrońca, obrona - Marek Suchy
Środkowy obrońca: środkowy obrońca, obrona - Martin Demichelis
Lewy obrońca: boczny obrońca, obrona - Marcel Schmelzer
Defensywny pomocnik: rygiel defensywy, obrona - Sven Bender
Prawy skrzydłowy: skrzydłowy, atak - Shinji Kagawa
Lewy skrzydłowy: skrzydłowy, atak - Kevin Grobkreutz
Ofensywny pomocnik: ofensywny pomocnik, wsparcie - Keisuke Honda
Lewy napastnik: środkowy napastnik, atak - Lucas Barrios
Prawy napastnik kompletny napastnik, wsparcie - Miguel Medina
[/quote]

No dobra. Radziłbym Ci zmienić taktyke na kontrole, lub taktyke ofensywną.
Z kontrataku mógłbyś grać z naprawde dobrymi drużynami w lidze niemieckiej typu FC Bayern. I tylko Bayern. Lepiej dać od razu ofensywe, bo jak przy twojej taktyce stracisz bramke w przedziale 1 - 5 minut, to możesz mieć problem z odrobieniem strat.
Wydaje mi się że powinieneś zmienić filozofie gry na sztywną, ale niestety nie jestem w stanie oprzeć moją rade odpowiednimi argumentami. Mam takie przeczucie.
Morał: Nie zostawiaj roweru przy otwartej wannie bo ci ukradną telefon, kisiel będzie za kwaśny a jutro niedziela.

NoguS Partyzant

0
25.08.2011 16:48    #242
Witam. Gram FC Twente i mam problem z ustawieniem moich piłkarzy, a w szczególności defensywa i napastnicy. W obronie tracę dużo bramek (na 25 meczy 33 bramki stracone) a w ofensywie moi napastnicy zawadzą na całej linii.
http://img71(...)tyka.png

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.08.2011 o godz. 16:51

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

0
26.08.2011 06:12    #243
Mam problem z ustawieniami napastnika. Wymyśliłem dość ciekawą taktykę i wszystko idzie bardzo dobrze. Nie podoba mi się jednak zachowanie napastnika. Wiem, że to sprawa normalna w FMie, że wali w bramkarza zamiast podawać,ale może istnieje sposób żeby wbiegając z piłką ze skrzydła wykładał ją na 5 metr do dwójki wchodzących pomocników? Próbowałem z częstymi dośrodkowaniami,ale niewiele to pomogło.

JacquesPL Partyzant

0
28.08.2011 22:08    #244
Ja mam problem z Realem o SuperPuchar Hiszpani..usatwilem w edytorze finanse na 7 miliardów..kupilem rossiego,Pato,Neymara..gram gram z Milanem 2-0 (fartem) gram ustawieniem 4-4-1-1.Nadchodzi mecz z Realem..i dostaje w dwumeczu 7-0 w dupe! ...Jestem amatorem..Co mam zrobic zeby wreście pokonać real..?? gram już 6 raz od nowa i znów przegrana..Poprostu chyba do dupy ze mnie menadżer ;/

blausebol Partyzant

0
28.08.2011 23:17    #245
Najlepiej zmien gre moze bierki???

blausebol Partyzant

0
28.08.2011 23:17    #246
Najlepiej zmien gre moze bierki???

morpex Partyzant

0
28.08.2011 23:27    #247
Witam,mam problem gram Milanem taktyką 4-2-3-1 od Wilsona i moja druzyna nie strzela goli remisuje 0-0 z druzyną Basel w Lm chociaz caly czas kontrolowalem spotkanie moji zawodnicy strzelaja na oslep obok bramki na szpicy ustawiam Ibrahimovica probowalem tez z mlodymi zawodnikami ale to nic nie dalo

Drinkwater Partyzant

0
31.08.2011 20:53    #248
Mam taką małą zagwozdkę w poleceniach dla bramkarza, chcę aby wprowadzał on piłkę do gry poprzez podanie do bocznego obrońcy, a nie długich wykopów. W poleceniach znalazłem taką możliwość, to znaczy wskazania do którego bocznego obrońcy ma podawać.

Wskazałem mu odpowiedniego obrońcę ale w czasie spotkania widzę, że 70% przypadkach gdy zaczyna on grę od bramki (tak zwanej piatki) posyła piłkę daleko na środek boiska. Dodam, że bramkarz ma ograniczoną swobodę taktyczną, krótkie podania.

Co z tym fantem zrobić?
The only person standing in your way is you.

sebastiano399 Partyzant

0
06.09.2011 15:18    #249
Siema, gram Man City. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z was grał tym klubem, jeśli tak to czy może się podzielić ze mną swoją taktyką jakiej używał. Ja gram w ustawieniu 4-4-2, czasem 4-3-3

jaqb Partyzant

0
09.09.2011 09:56    #250
[quote=Drinkwater]Mam taką małą zagwozdkę w poleceniach dla bramkarza, chcę aby wprowadzał on piłkę do gry poprzez podanie do bocznego obrońcy, a nie długich wykopów. W poleceniach znalazłem taką możliwość, to znaczy wskazania do którego bocznego obrońcy ma podawać.

Wskazałem mu odpowiedniego obrońcę ale w czasie spotkania widzę, że 70% przypadkach gdy zaczyna on grę od bramki (tak zwanej piatki) posyła piłkę daleko na środek boiska. Dodam, że bramkarz ma ograniczoną swobodę taktyczną, krótkie podania.

Co z tym fantem zrobić? [/quote]
Sprawdź, czy nie masz ustawionej kontry i(lub) gry na odgrywającego. Spróbuj dać bramkarzowi podania bezpośrednie (może masz za bardzo wysuniętą linię obrony). Poza tym zależy też od ustawienia rywala tzn. jeżeli gra np. dwójką napastników z ustawionym pressingiem na twoich obrońców, a ty chcesz aby bramkarz podawał do OŚ to on wybierze bezpieczniejsze wyjście i pośle daleko piłkę. Jaką wartość atrybutu ekscentryczność ma twój BR?

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.