Strona

Porady taktyczne

Palimpsest Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.10.2011 18:42    #261
No właśnie zapomniałem dodać, że FM 11 najnowsza łata. Ale jak to wyglądało w 10-ce? Jakie ustawienie, jakie wyniki? Ja do tej pory grałem 4 defensorami z tyłu, ale w tej edycji FM-a nie znalazłem nikogo ciekawego na boki. Tracę sporo bramek, zbyt wiele jak na grę Wisłą i na to, że skład mam najlepszy w lidze.
@

PDrasta Młody aktywista

0
01.10.2011 23:26    #262
Włączam się do pytania wyżej[gra 3 obrońcami] oraz chciałbym się dowiedzieć, jak ustawić i czy się opłaca ustawiać w ogóle 3 napastników - do tego 3 środkowych pomocników? czy wtedy 4+3 obrońców? pomocników 3x środek, czy może 1 środek i2 na bokach? chciałbym po prostu o jakieś doradzenie nt. gry 3 napastnikami, zapraszam do pisania prywatnych wiadomości, jak i odpisywania tutaj :)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Damian907 Partyzant

0
01.10.2011 23:39    #263
Można grać 3 obrońcami, ale potrzebny jest do tego defensywny pomocnik (albo nawet dwóch), trzeba też wiedzieć że w FM 2011 skrzydłowi będą się często cofać (niezależnie od tego jak ofensywnie by ich nie ustawić), co po pierwsze prowadzi do ich szybszego zmęczenia, a po drugie jako że zwykle nie są oni najlepsi w odbiorze piłki to przeciwnicy mają sporo cornerów i rzutów wolnych.

Jeśli gra 3 napadziorami to wg mnie najlepiej grać 2 skrzydłowymi jako schodzącymi n. i jednym środkowym napastniekiem, coś podobnego jak gra Barcelona ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 01.10.2011 o godz. 23:42

Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

PDrasta Młody aktywista

0
02.10.2011 00:01    #264
Mam na myśli 3 napastników[3 zawodników najwyżej ustawionych] nie napastnik +2 'skrzydłowych' :P

Damian907 Partyzant

0
02.10.2011 08:18    #265
Wiem, ale wg mnie w takim ustawieniu będą oni odcięci od podań i ogólnie ustawienie nie będzie zbalansowane. Nie jest też tak że to są zwykli skrzydłowi, np. jeśli drużyna atakuje prawą stroną to lewy skrzydłowy wchodzi jako drugi napadzior.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

PDrasta Młody aktywista

0
02.10.2011 12:50    #266
Zazwyczaj właśnie tak gram, czyli OPP+OPL+NŚ, ale chodzi mi coś w stylu 4-3-3[4 obrońców, 3 pomocników na środku i 3 napastników na środku] nie wiem czy to po prostu wypali :)

blausebol Partyzant

0
02.10.2011 23:29    #267
Szukam taktyki 3-4-3 do FM 11 prosze o pomoc

piter150 Partyzant

0
16.10.2011 16:35    #268
[quote=piter150]1.Jak ustawić by każdy zawodnik był asekurowany przez kolegę w przypadku minięcia.
2.Co zrobić by piłkarze jak najczęściej grali piłki ze skrzydła po ziemi w okolice piątego metra.
3.W poprzedniej rozgrywce przy którą zmuszony byłem do usunięcia bardzo słabo grałem na wyjazdach, a i z czasem pod koniec sezonu z ledwością wygrywałem u siebie, grałem bardzo ofensywną taktyką i na wyjazdach w PL takim zespołem jak Fulham radzić sobie nie mogłem. W nowej rozgrywce postanowiłem, więc że będę miał 2 taktyki ofensywną na mecze u siebie i defensywną na mecze na wyjeździe, jednak mecze są na przemian na wyjeździe i u siebie, więc tu moje pytanie czy jest sens co tydzień zmieniać taktykę i jaki to będzie miało swój efekt, czy ma to sens? [/quote]

Proszę o odpowiedź.

Oskwar.89 Partyzant

0
09.11.2011 00:23    #269
Witam
Chciałem zapytać was o uwagi, jakieś spostrzeżenia co do ustawień napastników. Gram sobie Manchesterem City, taktyka z dwoma napastnikami - jeden najczęściej Tevez jest lisem pola karnego i gra na przyzwoitym poziomie, strzela sporo bramek, ale mam problem z drugim grajkiem. Mieszałem ustawieniami, był cofnięty napastnik z rolą ataku, kompletny napastnik (atak i wsparcie próbowałem), środkowy napastnik ( gryzł się z lisem pola karnego). Instrukcję dla zawodników mam odznaczone, tak więc są zgodne z poszczególnymi rolami. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby obaj napastnicy byli skuteczni, jakie zalecacie ustawienia przy grze dwoma napastnikami? z góry dzięki za pomoc.
Oczywiście gram w FM 2012.

kicks Partyzant

0
09.11.2011 08:52    #270
Grałem w city trójką napastników i było ładnie.

Ewentualnie spróbój zagrac Aguero w środku pola na ofensywnym pomocniku z zadaniem klasycznej 10. Ustaw mu zadanie gry mocno ofensywnie, szukania gry, gry krótkimi podaniami, rajdami z piłką, wychodzeniem na wolne pole i grą na odgrywającego.

Obok Teveza ustaw Dzeko, z zadaniem odgrywającego, ograniczoną swobodą, wychodzeniem na wolne pole, szukaniem gry, strzałami z dystansu.

Jednakze uważam że Tevez będzie lepszy na OPŚ a Aguero w ataku. Ale skoro tevez strzela gle to niewartP na razie kombinować. Daj znać po sezonie czy sie coś poprawiło.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.