Strona

Porady taktyczne

Oskwar.89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.11.2011 12:28    #271
Tylko, że gram dwoma klasycznymi pomocnikami i nie mam w tej taktyce OPŚ ponieważ mam dwóch skrzydłowych grających jako OPL i OPP z rolą schodzących napastników.
Ale spróbuje zagrać z Dzeko jako odgrywającym. A jakbym Aguero jako klasyczną 10 na pozycji NL?

giallorosso Partyzant

0
18.11.2011 13:27    #272
To co mnie mierzi w 12-tce było już gdzieś poruszane, ale pozwolę sobie jeszcze raz zwrócić uwagę na irracjonalne zachowanie drużyny przeciwnika po otrzymaniu czerwonej kartki. Załączam screena. Co prawda mecz udało się wygrać, ale Reggina po stracie obrońcy w 4 minucie zmieniła się nagle w Bogów Futbolu i przez 20 minut grała kosmiczną piłkę, spychając mnie do rozpaczliwej defensywy i wbijając mi 2 bramy. I nie jest to przypadek incydentalny. Ja rozumiem, że CZASAMI takie rzeczy się zdarzają, ale bez przesady.

Collymore Partyzant

0
20.11.2011 18:37    #273
Witam wszystkich rewolucjonistów!
Gram sobie już któryś sezon z rzędu reprezentacją Senegalu i tak się złożyło, że na bokach obrony mam istny pogrom - Mam dwóch dobrych obrońców kolejno 35 i 34 lata i niebawem zakończą karierę, a godnych następców nie widać. Na lewej obronie sprawa wygląda trochę lepiej, ale też za parę lat nadejdzie czas, że nie będę miał kim obsadzić tej pozycji. Natomiast w środku obrony - siedmiu-ośmiu naprawdę dobrych zawodników, grających w najlepszych klubach tj. Manchester, Bayern, Milan. Więc nie mam innego wyboru jak tylko przerzucić się z ustawienia 4-1-2-1-2 na takie w którym będę miał 3 środkowych obrońców. I teraz tutaj mam problem - Jakie powinno być dobre ustawienie skoro nie mam dobrych skrzydeł i ofensywnych pomocników? Zaznaczam, że mam nadmiar defensywnych pomocników i napastników. Nie wiem co z tego można zlepić, ale chętnie przyjmę do serca jakieś rady co można z tym zrobić. Chyba na CMREV ustawienie z 3 obrońcami nie jest zbyt popularne z tego co wiem.
Pozdrawiam!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.11.2011 19:01    #274
Ale grałeś bokami OL-OP czy wysunięci boczni?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Collymore Partyzant

0
20.11.2011 20:29    #275
OL i OP. Wysuniętych obrońców z Senegalskim paszportem raczej nie mam dobrych.

Oskwar.89 Partyzant

0
21.11.2011 02:01    #276
Witam ponownie :)
Dla odmiany prosiłbym o poradę dotyczącą jednego ze środkowych pomocników (gram dwoma). Jednego z nich mam ustawionego jako pomocnika odbierającego piłkę. Ale mam problem z drugim. Mam Snejdera i ustawiłem go z rolą wysuniętego rozgrywającego, ale gra kiepsko- średnia ocen 6.82 bodajże. Czy próbować grać tak dalej i czekać aż zaskoczy, czy może jednak zmienić ustawienia na środkowego pomocnika z funkcją ataku, albo też cofniętego rozgrywającego ze wsparciem. Macie jakieś swoje doświadczenia jakie ustawienie gwarantuje wam satysfakcjonującą grę zawodnika na tej pozycji?

Collymore Partyzant

0
21.11.2011 14:51    #277
OK. Moja prośba o radę w ustawieniu 3 obrońców i reszty zespołu już jest nieaktualna. Zagram ustawieniem 3-2-2-3 (3śo-2dp-2śp-3np).

morpex Partyzant

0
23.11.2011 12:55    #278
witam,mam dwa pytania

1.Jak sie spisuje Pato jako schodzacy napastnik w fm 12 bo asystent mowi ze ma tylko 1.5 gwiazdki na tej pozycji i nie wiem czy sróbowac go przystosowac czy kupic innego zawodnika

2.Jakie polecenia dac napastnikom w 4-3-3 i czy wogle oplaca sie grac ta taktyka w Ac Milan jesli nie to jaka formacje wybrac

z gory dzieki za pomoc

PDrasta Młody aktywista

0
24.11.2011 14:54    #279
Moim zdaniem Pato to napastnik, nie żaden schodzący napastnik czy skrzydłowy :P 4-3-3 nigdy nie grałem, wiec sie nie wypowiadam :)

Zaczynam grę Lechią, w pierwszym sezonie nie widze potrzeby zakupów, no może obrońców przydałoby się wymienić, myślę, że na ofensywe mają za słaby atak, poza tym będzie kuleć obrona. taktyka zrównoważona/kontratak myślę, że byłby idealny, myslałem nad taktyką 4-5-1, lecz nie mam środkowego napastnika który będzie ładował bramki. Myślę, że z drobną pomocą[najlepiej kontakt priv] udałoby mi się coś osiągnąć w Gdańsku, bo fm 12 to kompletnie odmienna gra niż 11, takie jest moje zdanie. Tutaj na razie nie wychodzi mi tyle co w 11, wiec zapraszam do rozmowy
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

aniol831 Partyzant

0
24.11.2011 21:45    #280
W końcu się ulokowałem i gram borrusią dortmund i mam taki problem z Lewandowskim, gdy gram 4-1-2-2-1 z dwójką skrzydłowych i napastnikiem i Lewandowski gra właśnie na szpicy, ale jest taki problem, że bardzo głęboko cofa się po piłkę, nawet na swoją połowę i często jest tak, że brakuje go tam w polu karnym do wykończenia dośrodkowania czy dogrania prostopadłego. Ustawiony jest jako kompletny napastnik z domyślnymi ustawieniami, próbowałem też go ustawić jako lisa pola karnego ale nie przyniosło to zadnej zmiany. Jakieś pomysły?

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.