Strona

Porady taktyczne

robal15 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.12.2011 16:41    #301
Od wgrania najnowszego patcha, przy kontrze każdy napastnik( gram jednym - wysunięty napastnik lub lis) schodzi mi zawsze na skrzydło dublując pozycję skrzydłowego. W rezultacie, nie mam nikogo na ataku. Spotkaliście się z takim czymś? Jak temu zaradzić?
Na razie przyszło mi tylko to do głowy:
-zredukować swobodę taktyczną
-nauczyć grajka, że ma biegać po środkowej strefie boiska.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Damian907 Partyzant

0
22.12.2011 17:37    #302
[quote=robal15]Od wgrania najnowszego patcha, przy kontrze każdy napastnik( gram jednym - wysunięty napastnik lub lis) schodzi mi zawsze na skrzydło dublując pozycję skrzydłowego. W rezultacie, nie mam nikogo na ataku. Spotkaliście się z takim czymś? Jak temu zaradzić?
-nauczyć grajka, że ma biegać po środkowej strefie boiska[/quote]

Sprawdz czy masz ustawione ataki tylko skrzydłami i czy napastnik ma ustawione pozytywnie "szukanie gry".

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 22.12.2011 o godz. 17:40

Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

robal15 Młody aktywista

0
22.12.2011 18:01    #303
[quote2=Damian907][quote=robal15]Od wgrania najnowszego patcha, przy kontrze każdy napastnik( gram jednym - wysunięty napastnik lub lis) schodzi mi zawsze na skrzydło dublując pozycję skrzydłowego. W rezultacie, nie mam nikogo na ataku. Spotkaliście się z takim czymś? Jak temu zaradzić?
-nauczyć grajka, że ma biegać po środkowej strefie boiska[/quote]

Sprawdz czy masz ustawione ataki tylko skrzydłami i czy napastnik ma ustawione pozytywnie "szukanie gry".[/quote2]

Ataki mam mieszane, a szukanie gry mam włączone dla całego zespołu. Ustawiłem tak, bo po patchu zaczęli mi beznadziejnie grać, a z tą opcją włączoną grają lepiej, ale nie tak dobrze jak przed patchem. Jedynie odznaczę tę opcję napastnikowi i zobaczymy czy to coś pomoże.

Siarzewski Partyzant

0
22.12.2011 18:06    #304
Szukanie gry dla calego zespolu? Co za nonsens, tylko czekac az na skrzydla zaczna tez pedzic Twoi srodkowi obroncy i bedziesz mial jedna wielka dziure :]

robal15 Młody aktywista

0
22.12.2011 18:27    #305
Wiem, że to jest bezsens, ale nie oszukujmy się, silnik meczowy nigdy nie będzie realizował naszym poleceń w takim stopniu w jakim chcemy. Przed patchem wszystkich pokonywałem 3-0, a po patchu nagle moi zawodnicy przestali stwarzać sytuacje podbramkowe, tylko kopali piłkę na oślep zza polem karnym. Zaraz mi pewnie powiesz, że to moja wina, co!!!! Żadna sensowna zmiana nie była w stanie poprawić gry, więc zdecydowałem się na bardziej ekstremalne rozwiązania. Możesz mnie krytykować, ale ja wiem, że dzięki tej zmianie grają lepiej niż przedtem i to jest najważniejsze.

Siarzewski Partyzant

0
22.12.2011 18:55    #306
Wytlumacz mi skad wiesz, ze ta zmiana wynika z powodu najnowszego patcha a nie spadku formy Twojej druzyny? Ja gram juz wystarczajaco dlugo na nim i pod tym wzgledem nic sie nie zmienilo w stosunku do poprzednich wersji gry, nadal pojawiaja sie zastoje w trakcie sezonu, ktore trzeba przebyc i starac sie zlagodzic rotacja skladu i zmianami w taktyce, to jak w gospodarce z ta roznica, ze w FMie nie spowalnia sie rozpedzonej druzyny ;)

Damian907 Partyzant

0
22.12.2011 19:03    #307
robal 15
Zamiast dawać wszystkim szukanie gry zwiększ biorącym udział w budowaniu akcji (czy wszytskim oprócz ŚO) swobodę taktyczną, szukanie gry jest dobre dla ofensywnych pomocników i skrzydłowych.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

robal15 Młody aktywista

0
22.12.2011 19:12    #308
Bo styl gry uległ zmianie. Jako dowód mogę pokazać mecze przed i po patchu.

Tu masz moje żale. Możesz sobie poczytać.
http://www.cmrev(...)chu.html

Spadek formy to dobra wymówka. Tylko, że mało przekonywująca, bo dziwnym trafem idealnie zgrał się z patchem.

robal15 Młody aktywista

0
22.12.2011 19:15    #309
[quote=Damian907]robal 15
Zamiast dawać wszystkim szukanie gry zwiększ biorącym udział w budowaniu akcji (czy wszytskim oprócz ŚO) swobodę taktyczną, szukanie gry jest dobre dla ofensywnych pomocników i skrzydłowych.[/quote]
To ja wiem. Przedtem tak miałem. Bo moja taktyka przypomina taktykę barcy, gdzie skrzydłowi schodzą do środka i graja jako napastnicy.

Mogę Wam podesłać moją domyślną taktykę, jeśli chcecie.

Właśnie zajrzałem do mojej starej taktyki i tam też napastnik miał zaznaczone szukanie gry, ale w ogóle nie schodził na boki tylko czekał na środku boiska na prostopadłe piłki.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 22.12.2011 o godz. 19:30

Siarzewski Partyzant

0
22.12.2011 21:01    #310
Generalnie czesto jest tak, ze jak sie probuje zmieniac cos w kodzie gry, ktory tyczy sie dosc skomplikowanego aspektu rozgrywki jakim na pewno jest silnik meczowy w FMie to latwo sie pogubic i wychodzi to jeszcze gorzej. Od razu nasuwa mi sie na mysl Pro Evolution Soccer i latki od Konami, ktore potrafily calkowicie zmieniac rozgrywke i czesto z gowna robic jeszcze wieksze. Takze pozostaje albo sie z tym pogodzic i sprobowac grac dalej albo dac sobie spokoj i wyjsc na zewnatrz albo do hali zeby zaznac najbardziej realistycznej z mozliwych rozgrywek. Mozna tez poczytac jakas ksiazke albo sprobowac nauczyc sie kolejnego jezyka, nie trzeba ciagle siedziec przed monitorem, ale ja wiem o co chodzi, wy jestescie uzaleznieni :>

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution