Strona

Porady taktyczne

Alexxx10 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.12.2011 23:14    #321
Damian907 Mają Nieograniczona ? To dobrze czy źle . Jestem poczatkujacy w tej grze i mało doswiadczony jesli chodzi o taktyke

Damian907 Partyzant

0
30.12.2011 23:55    #322
[quote=Alexxx10]Damian907 Mają Nieograniczona ? To dobrze czy źle . Jestem poczatkujacy w tej grze i mało doswiadczony jesli chodzi o taktyke[/quote]

Spokojnie, nie musisz mi się z niczego tłumaczyć :)

Swoboda taktyczna oznacza jak mocno zawodnik może łamać taktykę i sam decydować o swoim zachowaniu na bojsku. Wg mnie najlepsza jest średnia swoboda taktyczna, ale zależnie od zespołu powinna być nieco mniejsza (słabe zespoły), lub (ewentualnie!) nieco większa w lepszych zespołach.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.12.2011 o godz. 23:56

Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

yayme Partyzant

0
30.12.2011 23:59    #323
Ja wolę piłkarzy za mordę trzymać. Naprawdę. Czasem nawet najlepsi i najkreatywniejsi przeginają z tą wolną wolą. Z moich doświadczeń wynika, że raczej ŚCISŁA dyscyplina taktyczna lepiej się sprawdza, zazwyczaj wystarczy styl: sztywny. Rzadko bardzo sztywny.
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

Damian907 Partyzant

0
31.12.2011 00:01    #324
Ja gram ścisłą dyscypliną taktyczną, średnią swobodą (na ok.40 %) i stylem zrównoważonym (wcześniej grałem sztywnym).
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

loswariatos Młody aktywista

0
31.12.2011 14:02    #325
[quote3=Siarzewski]co za bzdury, nie beda sie zapedzac za bardzo do przodu to zostana blizej przeciwnika i zmniejszy sie luka, tak jest i w realnym zyciu, jak inaczej chcesz to rozwiazac? jak zmusic pilkarza, ktory zostal z przodu wracac sie za akcja, ktora toczy sie juz prawie na drugiej polowie boiska, to zalezy od jego zaangazowania w gre a i naprawde pilkarz wykona takich rajdow do tylu niewiele w czasie meczu, najczesciej po wlasnej stracie zeby sie zrehabilitowac;
to wlasnie scisle krycie nie ma tu zadnego znaczenia! bo w momencie keidy twoja druzyna atakuje to nie kryje rywala, rywal przejmuje pilke i co z twojego krycia jak miedzy zawodnikiem ktorego miales kryc a toba jest kilkanascie metrow, dodatkowo ustawienie scislego krycia moze ci zepsu gre w obronie jesli zastosujesz do znacznie szybszego i lepszego technicznie zawodnika[/quote3]

Mówimy o ofensywnych skrzydłowych i ich powrotach za akcją na własną połowę. "Ataki z głębi pola" uaktywniają się tylko wtedy gdy nasz zespół jest w posiadaniu piłki. A gdy nasz zespół atakuje to nie widzę sensu, żeby piłkarz ofensywny skupiał się na pilnowaniu rywala a nie na ataku. Z tym co napisałeś o ścisłym kryciu to się zgadzam ale bardziej w kontekście zawodników ustawionych na własnej połowie boiska a nie zawodnikach mających z racji swoich wyjściowych pozycji odpowiadać za ofensywę.
meglio fascista che frocio

Siarzewski Partyzant

0
03.01.2012 18:39    #326
Mam dosc, usunalem ten niegrywalny badziew, nie z powodu z jakiego pisze tu niemal kazdy-problemow z taktyka i kiepskich rezultatow, wrecz przeciwnie, szlo mi rewelacyjnie, z 2 na 3 klubow przeznaczonych do spadku awansowalem do wyzszej ligii po 1 sezonie, a Gornikiem Walbrzych nawet wymieniajac tylko 1 zawodnika z pierwszej 11- lewego obronce.

Mam dosc przymykania oka na zenujacy bug, ktory nigdy nie zostal potraktowany przez SI jako bug ani nawet nie przeczytalem tu zeby ktos sie na to skarzyl a mnie az szlag trafia na niego.
Powiedzcie jakie jest prawdopodobienstwo zeby zawodnik druzyny przeciwnej wybil glowa nadlatujaca z wykopu bramkarza pilke na 30 metrow po linii prostej zaliczajac jednoczesnie asyste bo pilka trafia do wychodzacego zza plecow obroncy napastnika? No kur.. niemal zerowe i to nawet przy zalozeniu, ze nikt go nie atakuje, musialby znac wspolrzedne miejsca upadku pilki i posiadac podreczny teleport. A SI nie potrafi juz od x czasu, az nawet nie pamietam od kiedy, naprawic tego koszmarnego buga, fakt, zdarza sie nieco rzadziej niz w FM20011 i poprzednich ale dzis szala goryczy sie przelala- w meczu na wyjezdzie z Nielba stracilem 2 razy w ten sposob bramke!! Bramkarz ma rozgrywac pilke krotko do obroncow ale wiadomo, ze kilka piatek trzeba w meczu wykopac niestety, byla 85 minuta, druzyna ustawiona na powstrzymywanie po czerwonej kartce dla obroncy, bronimy remisu, linia obrony na 2 od 0, bramkarz wykopuje piatke i jeb! pilka idealnie laduje na glowie obroncy rywala, ktory po syla ja przez pol boiska nad glowami moich dzielnych obroncow wprost przed wybiegajacego snajpera Nielby, jeb! gol! wiesniaki z Wągrowca szaleja na trybunach..ctrl alt del, fuck off SI!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.01.2012 o godz. 18:41

kicks Partyzant

0
04.01.2012 12:23    #327
[quote=Siarzewski]Mam dosc, usunalem ten niegrywalny badziew, nie z powodu z jakiego pisze tu niemal kazdy-problemow z taktyka i kiepskich rezultatow, wrecz przeciwnie, szlo mi rewelacyjnie, z 2 na 3 klubow przeznaczonych do spadku awansowalem do wyzszej ligii po 1 sezonie, a Gornikiem Walbrzych nawet wymieniajac tylko 1 zawodnika z pierwszej 11- lewego obronce.

Mam dosc przymykania oka na zenujacy bug, ktory nigdy nie zostal potraktowany przez SI jako bug ani nawet nie przeczytalem tu zeby ktos sie na to skarzyl a mnie az szlag trafia na niego.
Powiedzcie jakie jest prawdopodobienstwo zeby zawodnik druzyny przeciwnej wybil glowa nadlatujaca z wykopu bramkarza pilke na 30 metrow po linii prostej zaliczajac jednoczesnie asyste bo pilka trafia do wychodzacego zza plecow obroncy napastnika? No kur.. niemal zerowe i to nawet przy zalozeniu, ze nikt go nie atakuje, musialby znac wspolrzedne miejsca upadku pilki i posiadac podreczny teleport. A SI nie potrafi juz od x czasu, az nawet nie pamietam od kiedy, naprawic tego koszmarnego buga, fakt, zdarza sie nieco rzadziej niz w FM20011 i poprzednich ale dzis szala goryczy sie przelala- w meczu na wyjezdzie z Nielba stracilem 2 razy w ten sposob bramke!! Bramkarz ma rozgrywac pilke krotko do obroncow ale wiadomo, ze kilka piatek trzeba w meczu wykopac niestety, byla 85 minuta, druzyna ustawiona na powstrzymywanie po czerwonej kartce dla obroncy, bronimy remisu, linia obrony na 2 od 0, bramkarz wykopuje piatke i jeb! pilka idealnie laduje na glowie obroncy rywala, ktory po syla ja przez pol boiska nad glowami moich dzielnych obroncow wprost przed wybiegajacego snajpera Nielby, jeb! gol! wiesniaki z Wągrowca szaleja na trybunach..ctrl alt del, fuck off SI! [/quote]

Może zamiast narzekać ze nie FM niejest idealny, naucz się robić gry i stwórz własną, chętnie ją sprawdze.

Siarzewski Partyzant

0
04.01.2012 15:24    #328
A Ty naucz sie ortografii zanim cos napiszesz w Internecie.
Przy okazji, idiotyczne podejscie wykazujesz, idac Twoim tokiem myslenia- nie mozna krytykowac filmow bo samemu nie umie sie ich nakrecic, ani nawet zarcia w restauracji bo przeciez sam lepszego nie zrobisz. Ile Ty masz lat.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.01.2012 o godz. 15:25

kicks Partyzant

0
04.01.2012 23:06    #329
[quote=Siarzewski]A Ty naucz sie ortografii zanim cos napiszesz w Internecie.
Przy okazji, idiotyczne podejscie wykazujesz, idac Twoim tokiem myslenia- nie mozna krytykowac filmow bo samemu nie umie sie ich nakrecic, ani nawet zarcia w restauracji bo przeciez sam lepszego nie zrobisz. Ile Ty masz lat.[/quote]

Tylko zdesperowani w postach używają pytań "ile masz lat, spadaj dzieciaku, przewiń pieluchę" i inne bzdury. Mam 19 lat, jestem słaby z polskiego przyznaje, ale przynajmniej używam polskich znaków. A to że napisałem 'niejestem' razem nie musi oznaczać że jesteś w czymkolwiek lepszy. Krytycy filmowi z reguły piszą za pieniądze, tworzą wyuzdane, przeanalizowane teksty. Wiedzą jak to robić, w amatorskich wersjach z reguły piszą głupoty, co ślina na język przyniesie. Ty nie stworzyłeś nic kreatywnego. W niektórych kwestiach możesz mieć racje, ale jeśli zależy ci na tym by to zmienić to po prostu naucz się to robić, a jak nie to pisz dalej bzdury może ktoś napisze Ci to samo co ja lub inny user napisze że tez jest zły bo stracił w gola strzelonego z dystansu przez zawodnika ze strzałami, wykończeniem, decyzjami itd na poziomie 5-7.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.01.2012 o godz. 23:07

Siarzewski Partyzant

0
05.01.2012 21:57    #330
Wiesz, daleko mi do desperacji, na pewno bylem po tym niechlubnym meczu bardzo zdenerwowany i w akcie zlosci poszedl uninstall Fm'a + katalog z moich dokumentow. Denerwujace jest to, ze jedyna gra, w ktora mialem ochote pograc w wolnym czasie, ktora odpala nawet na moim laptopie, ma krytyczny blad a programistom to najwyrazniej dynda. Chcialem tylko zwrocic uwage na ten blad i poznac wasze opinie. W koncu sa tu sami zwolennicy mega ultra realistycznej rozgrywki, ale jak widac taki idiotyczny blad w silniku meczowym nikomu poza mna nie przeszkadza. Zamiast sensownego odzewu znalazla sie taka osoba jak Ty, ktora brak argumentow zastepuje dziecinnym stwierdzeniem- 'to wez i zrob lepsza gre', stad moje pytanie o Twoj wiek, a nie z powodu bledu ortograficznego.

Po chwili zastanowienia byc moze powinienem jednak byc wdzieczny SI, ze znalazlo sie cos co calkowicie zniechecilo mnie do dalszego obcowania z Fm12 bo teraz mam duzo alternatyw jesli chodzi o spedzanie wolnego czasu a ostatnio spedzalem go w 80% przy dziele SI. Czasem naprawde warto ruszyc dupsko i poszukac jakiegos nowego sportu niz gapic sie w kuleczki na monitorze.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.